|
Pomoc s určením rostliny, 12.5.2019 Dobrý den. Todle bude Aquilegia, ale nějaká. Čili orlíček. Je toho docela dost druhů, snad to půjde líp určit, až to zakvete. Stanislaw |
 |
Nezná někdo tyto bobule?, 6.5.2019 Dobrý den. Nějaká peckovina. Počkejte až to bude nabírat barvu a budete v obraze. Stanislaw |
 |
|
 |
Jak na plevel mezi opunciemi, 29.4.2019 Dobrý den. Namíchejte si glyfosát a nalejte do běžného rozprašovače, co má doma asi každý. Pak vemte kus nějaké fólie a dobře ji vložte mezi plevel a opuncii. Pak už jen plevel postříkat a je to vyřešené. Stanislaw |
 |
Co je to za prunus?, 24.4.2019 Tak toto v žádném případě není Prunus triloba. Je to nějaký kultivar Prunus serrulata. Stanislaw |
 |
Aka je to kvetina a ako sa pestuje?, 22.4.2019 Zantedeschia elliottiana. Dobrý den. Zrovna včera jsem vysazoval hlízy této rostliny na venkovní záhon. Pěstuju stejně jako gladioly. Na zimu pak hlízy ven ze země a uskladnit na vhodném chladném místě. Je to nádherná rostlina, tak ať přináší jenom... celý příspěvek > |
 |
Kvas z mandarinek, 10.4.2019 Dobrý den. Znám z vyprávění známé, jak ještě za socíku jim nabídnul jejich známý na ochutnávku pálenku, jestli to poznají. Nepoznali a tak se dal slyšet, že to je z mandarinek. Prostě přišel vagón a ty mandarinky už byly v obchodě neprodejné a tak je... celý příspěvek > |
 |
Neznámý keř, 1.4.2019 Nějaká Knap Hill azallka. Nádherné barvy při kvetení. Uvidíte nakonec sám. |
 |
Uklízet folník?, 28.3.2019 Možná jen nechápete psaný text. Psal, jsem, že jsem tak velký fóliák měl. Dnes už mám fóliák jen 6 x 5 metrů a skoro vše, co v něm vypěstuju, tak rozdám. S ničím nekšeftuju, už mám 66 roků, takže jsem taky důchodce Alexi. Ale jako bývalý profi... celý příspěvek > |
 |
Uklízet folník?, 28.3.2019 Dobrý den. Budu reagovat ještě jednou. Dle mého ten váš fóliáček je kapánek humorný. Měl jsem dříve fóliák 17 x 6 metrů a na něm kašírovanou fólii vyrobenou na míru ze známé firmy ve Svitavách. Nic se na zimu nesundávalo a vydržela bez problémů... celý příspěvek > |
 |
Uklízet folník?, 27.3.2019 Dobrý den. Mám fóliák, ale s jinou fólií. Ta moje má velmi dlouhou životnost. Ale jednou za 3 roky ji na jedné straně fóliáku uvolním a smotám na druhou stranu fóliáku, kde ji vhodným způsobem zatížím. Důvod není šetření fóllie, ale to, že se využijí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Založení ovocného sadu, 16.3.2019 Dobrý den. Mám pozemek stejné velikosti obdélníkového tvaru a vysadil jsem na něj 125 stromů švestek. Jsem ovocnář a opravdu bych doporučil, ať vám radí někdo, kdo ten pozemek uvidí, nebo se vyzná v mapových podkladech. U takové výsadby je třeba... celý příspěvek > |
 |
Jak sklízet plody jalovce?, 13.3.2019 Dobrý den. Přiznám se, že jsem byl nejdřív hodně překvapený tím, že byste jedla plody jalovce chvojky, což je Juniperus sabina. Ten je prudce jedovatý. V tom vašem odkazu se ale píše o jalovci obecném, což je klasický Juniperus communis, jehož plody... celý příspěvek > |
 |
Výměna růže, 1.3.2019 Dobrý den. Zahradníci skutečně nikdy nevysazovali růže na místa, kde již byly pěstovány. Důvodem je tzv. únava půdy. Vysvětluje se to tak, že každá rostlina vylučuje do půdy látky, které brání růstu jiné stejné rostliny. Jako první bych se snažil... celý příspěvek > |
 |
Vyhrevna podlozka pod priesady, 27.2.2019 Dobrý den. Vyhřívanou podložku používám, jen je menších rozměrů než píšete. Ale jistě se vyrábí i větší. Původně je určena teraristům třeba když někdo chová agamy pod. Zapnuté je to stále, příkon je 7 watů. Už 14 dní na ní mám umístěný výsev... celý příspěvek > |
 |
Obří vejce, 27.2.2019  Hele |
 |