|
Jeanne d\' Arc, 12.10.2019  Jeanne d' Arc - 2019 - dvě malé větvičky v Lucasce
Zapomenutá a velmi chutná hruštička.Její slabý růst je ideální do malých zahrádek.Jenže je nedostupná.Nikdo ji nemnoží a neprodává.Aspoň jsem ji za léta nikde nezaregistroval.Genová banka odkud... celý příspěvek > |
 |
Meteor, 12.10.2019 Na Meteor sázím a je mě úplně jedno co se o něm tady píše.Cesta mého stromku je dlouhá a doufám, že mě odmění kvalitními jablky za moji trpělivost.Rouby jsem objednal přímo v Holovousích a kopulačkou narouboval na M9.V mojí mini školce ztrávila tři... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jabloň Jonathan, 11.10.2019  Jonathan - 2019 - vřetenový zákrsek
Sice žádná převratná plodnost mého stromečku ale pokud se zadaří a plody nepodléhnou hromadné sklovitosti dužniny vlivem nevhodného uskladnění po sklizni což jim optimální podmínky nemohu poskytnout jsou plody... celý příspěvek > |
 |
Lucasova, 10.10.2019  Lucasova - 2019 - zákrsek s nájemníky
Letos Lucaska zamachrovala.Krásně vyvinuté plody s minimem hrušek postižených kaménkovitostí (z jara splikována do půdy hořká sůl).Velká spokojenost a Lucasce velký dík.Významné procento znehodnoceno... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 10.10.2019  Admirál - 2019 - štíhlé vřeteno - první úroda
Při česání byl můj optimismus co se týče hořké pihovatosti částečně schlazen.Na polovině jablek objevena poškození touto fyziologickou poruchou.Jedno jablko významěji, ostatní jen v malém... celý příspěvek > |
 |
Jantar, 5.10.2019  Jantar - 2019 - štíhlé vřeteno
Letos parádně vybarvené plody spolehlivě plodící odrůdy.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Jarka, 5.10.2019  Jarka - 2019 - jeden plod na přeroubovávané palmetě
Zatím mě rouby Jarušky ještě významě nezaplodily.Plodonoše se již vytvářejí.Všechno chce svůj čas.
 |
Rozela, 5.10.2019 Pane Mart, vyvěšuji 15 lahviček a plním je pivem.Ovšem není pivo jako pivo jak jsem letos poznal.Použil jsem pivo z dvoulitrové PET lahve.Pěknej umrtvenej patok.Pokud tam spadla vosa bylo to omylem.Slabá účinnost.Budu muset použít kvalitnější pivo.V... celý příspěvek > |
 |
Orion, 2.10.2019  Orion - 2019 - štíhlé vřeteno
Dle mého hlediska nejlepší šlechtění střížovické líhně za mnoho let.Originální ničemu nepodobná chuť.Je oproštěna od rubínového podbarvení chuti mnoha šlechtění včetně přenosu hořké pihovatosti a rzivosti slupky.Což... celý příspěvek > |
 |
Dolanka, 1.10.2019  Dolanka 2019 trochu jinak.Část sušených plodů pro zimní mlsání.Zlatavá dužnína s vysokou kvalitou.Já raději ovoce ve skupenství pevném
 |
|
 |
Lobo, 1.10.2019  Lobo - 2019 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta
Letos opět léty ověřená vysoká kvalita chuti a plodových vlastností s nádherným vybarvením.Přes její letitý původ se řadí stále mezi absolutní světovou chuťovou špičku podzimních odrůd.
Nemohu... celý příspěvek > |
 |
Rozela, 29.9.2019  Rozela - 2019 - štíhlé vřeteno
Skvělá chuťovka.
 |
Red Delicious, 29.9.2019  Red Delicious - 2019 - malé vřetýnko
Stará dobrá prvotní klasika.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m. |
 |
Elstar, 26.9.2019  Elstar - 2019 - štíhlé vřeteno
Letos slabší úroda.Třetinu plodů napíchaly vosy.Ovšem to co zůstalo naprosto stačí vzhledem k pestrému výběru podzimních odrůd které vlastním.Nádherné plody s vynikající chuťovou kvalitou.
Zahradě zdar - Mičurin... celý příspěvek > |
 |
Holiday, 25.9.2019  Holiday - 2019 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta
Poslední snímek po setření ojínění.
 |