Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Devastace trávníku škůdce, 27.6.2018
Koukám, že jsem se skoro trefil. Tedy opozdil se jen o "pár" vteřin. JG
Devastace trávníku škůdce, 27.6.2018
Myslím, že to nemůžou být larvy tiplic. Larvy tiplic jsou beznohé. Na obrázku jsou larvy vrubounovitého brouka. Prý je jejich vzájemné rozeznání těžké. Zvlášť pokud není měřítko. Za rozhodčího navrhuji pana doktora Vysloužila, kdyby byl tak laskav.... celý příspěvek >
Prebierka plodov u slivky, 24.6.2018 Obsahuje fotku
U některých slív by se „probírka“ i šikla. Na obrázku je první násada (po Mospilanu, pilatka) u žlutoplodé slívy z Prachaticka (Papežské vejce či Záblatská cukrářská). JG
Červnová, 24.6.2018 Obsahuje fotku
Hm, překvapí, a i trošku s lítostí. U nás, JZ Morava 450 m/m, ještě nezraje. U nás bude Junsko zlato, i letos, spíš asi Julsko. (i ta Leskora je pořád bledá) JG
Který škůdce nám ničí švestky?, 18.6.2018
Vrbaři jsou pěkní neřádi. Žerou mi na holo rostoucí výhony na omladině slivoní, třešní a višní. Rašící listy i růstové vrcholy. Jestli jsou i na velkých stromech nevím. Žasnu, odkud se pořád berou. JG
Královna Hortenzie, 16.6.2018
To je ale náhodička. Zrovínka včera jsme jí, se známými, ožírali. Veliký strom vedle jedné restaurace v Podhradí nad Dyjí. Veliká koruna, letos velmi zaplozená, ve shlucích plodů už začíná monilie. JG
Rybíz černý, 16.6.2018 Obsahuje fotku
Sofijevskaja zklamala? (to mě opravdu mrzí) Nebo Vám chuť Démona prostě jen víc vyhovuje? Je typičtější, výraznější. I pach. Já ještě nemám „Sofinku“ zralou. Trochu mě překvapuje, že Démon máte sladší. Napadá mě, že sladkost může být i „zředěna“... celý příspěvek >
Rybíz černý, 14.6.2018
Démon mám dost dlouho. V „mokru a chladnu“ dobrá odrůda. Sofijevskou mám raději. Zrají stejně. Sofijevská roste rychleji. Delší pruty a víc se rozkládá (i polehne). Zdá se mi, že má větší a sladší kuličky. Bez houbových chorob. Stojí za vyzkoušení.... celý příspěvek >
Ako uchovať vrúble, 14.6.2018
Zaškrcení roubu, doba k sundání pásky, vylomení roubu (hlavně za kůru). Pořád stejně a dokola. Tedy, asi to bylo špatně vysvětleno. Tak si dovolím tuto problematiku shrnout. Správná doba je, případ od případu, síly růstu, síly utažení pásky (počet... celý příspěvek >
Rybíz černý, 14.6.2018
IH: no jo, s tou ironií. Prostě jsem si při prvním čtení nevšiml, nepochopil. Neuvádění odrůdy je jakýsi prodejní tah (něco nevyšlo, poplatky apod.) Myslím si ale, že Poláci se „pohybují“ v dobrých odrůdách a „nestydí se“, odkud pochází. (viz... celý příspěvek >
Rybíz černý, 13.6.2018
Nechci být rýpal, stromeček pěkný, ale visačka stromečku rybízu se mi zdá nějaká neúplná. Chybí mi na ní jméno odrůdy. Polsky neumím, ale čtu to polsko-latinsky: druh Rybíz, podnož Meruzalka zlatá a polsky: rybíz „kmenný“ černý (asi jako v... celý příspěvek >
Kedy odstrániť pásku, 11.6.2018 Obsahuje fotku
Dnes jsem sundal roubovací pásku z roubů, které jsou na předešlém obrázku. Rouby jsou naroubované cca 35 dnů. Roubováno za kůru. Přikládám obrázek detailu zaškrcení roubu páskou. JG
Kedy odstrániť pásku, 10.6.2018 Obsahuje fotku
Musím poděkovat za obnovení tohoto vlákna. Připomenulo mi, že se mám podívat na bujné rouby. Na základy korunky silnější slivoně (asi semenáč St. Julien) jsem začátkem května narouboval Opál. Rouby rostou zvlášť bujně a na výhonech vyráží předčasný... celý příspěvek >
Co je to za keř?, 10.6.2018
Ano, je to některý z trojpuků. (Prohlédnul jsem si jejich obrázky na internetu.) Ještě jednou děkuji pane Jančo. JG
Co je to za keř?, 10.6.2018 Obsahuje fotku
Využívám toto vlákno, abych se také zeptal na jméno jiného kvetoucího okrasného keře (na připojeném obrázku). Za odpověď děkuji. JG
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika