|
Česnek sezóna 2021/2022, 27.12.2022 Proč nehnojit před výsadbou.Česnek sázím většinou po bramborách-naseji zelené hnojivo/hořčici/.Soused dokonce hnojí hnojem a výsledky máme oba dobré.Na jaře lehce přihnojím cereritem.Josef |
 |
Tanina na cibuli, 2.6.2020 Zdravím všechny zahrádkáře, jak dlouho necháváte přikrytou cibuli netkanou taxtilií. |
 |
|
 |
Vysoké natě u brambor, 20.5.2018 Vyrostou mi vždy vysoké natě a pak když příjde silnější déšť lehnou a už se nenarovnají.Úroda nebývá zas tak špatná, vysazuji kolem 15kg a sklízím tak 120-140kg.Hnojím pouze chlévskou mrvou.pod sadbu. |
 |
Nestejnoměrné dozrávání, 29.8.2017 Ve skleníku pěstuji révu Kardinal.Hrozny dozrávají nestejnoměrně-na hroznu zůstávají zelené nevyzrálé kuličky.Toto téma tady sice již kdysi proběhlo, ale nemohu jej najít.Poradí mi někdo?Josef |
 |
Kvetení pomerančovníku, 15.6.2017 Prosím o radu ohledně kvetení pomerančovníku.Kvete brzy z jara, ale veškeré květy opadají.Nyní začíná kvést znovu a mám obavu že zase opadají.Mám ho už deset let a za tu dobu pouze jeden plod.Kvete opravdu bohatě a vždy dvakrát do roka.Může mít pouze... celý příspěvek > |
 |
Postřik bobulí, 11.10.2016 Venkovní odrůdu jsem dostal od souseda, ten ji také dostal jako bezejmennou.Podle hroznů to bude asi na mošt.Má menší husté hrozny-tmavé.Je ale sladké a vnoučata jej mají rádi a mívá pěknou úrodu.Ve skleníku mám odrůdu Kardinál a též jsem... celý příspěvek > |
 |
Postřik bobulí, 5.10.2016 Děkuji za odpověď.Josef |
 |
Postřik bobulí, 5.10.2016 Pane Vysloužil, postříkat vinohrad a vyhnout se hroznům bych asi nedokázal.Kdybych měl vinohrad nebudu se zabývat touto otázkou.mám dvě hlavy venku a jednu ve skleníku již asi 15let a letos poprvé padlí padlo i na venkovní révu.Na listech mi zbytky... celý příspěvek > |
 |
Postřik bobulí, 3.10.2016 Dobrý den, když ošetřujete postřikem proti padlí stříkáte i bobule nebo jenom listy?Stříknul jsem všechno a nyní při sklizni jsou na bobulích stopy po postřiku.Josef |
 |
Česnek jako cibule, 1.5.2016 Tak jsem dvě "cibule"na podzim zasadil a na jaře sklidil.Vyrašil jeden list, který začal žloutnout a usychat, tak jsem jej vyndal a po kontrole jej vyhodil. |
 |
|
 |
Odrůda Regent, 2.9.2015 Na snímcích jsou mezi zralými bobulemi i bobule zelené.Dozrají?Mám totiž problém s tím, že spodek hroznu tj.podle velikosti hroznu mi nedozrají. |
 |
Zelené hnojivo, 29.7.2015 Dobrý den, jaký máte názor na zelené hnojení.V poslední době je názor zeleným nehnojit, ale dát jej do kompostu.Josef |
 |
Česnek jako cibule, 5.7.2015 Česnek pěstuji již dlouho, ale ještě jsem se s tím nesetkal.Beru to, že z pacibulek vyrostou nedělené hlavičky, ale tento byl ze stroužků a navíc jsem loni investoval do sadby.Stávalo se mi toto při jarní výsadbě podzimního česneku.Děkuji paníLído... celý příspěvek > |
 |
Česnek jako cibule, 5.7.2015 Zdravím všechny zahradkáře a pěstitele česneku vzlášť.Tak jsem sklidil česnek a mezi normálním česnekem jsem měl tři bez stroužků jenom jako cibuli.Má s tím někdo z vás nějakou zkušenost a co to takhle na podzim zasadit? |
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 27.5.2015 Dnes jsem si zakoupil močovinu abych trochu česneku přilepšil.V návodu na obalu je pro postřik 0,5% roztok, ale zde je doporučován 5% roztok. |
 |