|
Goldrich meruňka, 13.7.2019 Nezapomeňte, že podle pana M.F. odrůdy jako Goldrich v zahraničí už nikoho nezajímají. Takže nefotit a nepěstovat. Samozřejmě je to nadsázka. Goldrich perfektní. |
 |
Shraz, 13.7.2019 Já jsem si vždycky myslel, že ty díry jsou vyklobané od ptáků. Kolikrát jsem takhle přistihl sýkorky. Ještě více škodí hmyz. Píchance a kolem nich hniloba. Z Harcotu jsem díky tomu měl jen pár plodů na ochunávku. Shraz je jinak perfektní velmi raná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Soledáno, 13.7.2019 Soledane humus. Nejhorší meruňka roku. 0 bodů. Stromek byl asi z Ostrohu. |
 |
Ruth Gerstetter, 13.7.2019 RUTH GERSTETTER je letos dokonce ještě "švestkovější" než Herman. Pecka. Ai založím vlákno s názvem: "co všechno dokáže RUTH." |
 |
Herman, 10.7.2019 Nevím, co by kdo od prvních švestek chtěl. První spadlé plody Hermanu jsou už i sladké a hlavně mají švestkovou chuť. Na Hermanu jsem si vždycky cenil právě toto. Hermany v těchto dnech dozrávají ještě dříve než Ruth Gerstetter. |
 |
Velmi rané broskve, 10.7.2019 Broskve s prasklými peckami nemohou konkurovat těm dovezeným s cudziny. Těch dovezených jsou plné obchody. Měl jsem zatím tři plody ze svého Harbingeru a ani jeden neměl pecku prasklou, respektive zřejmě bych si toho při konzumaci všiml. Je to mnohem... celý příspěvek > |
 |
Poznej ptáka, 12.5.2019 u Poličky jsem už párkrát spatřil obrovského dravce s bílým ocasem, zřejmě orla mořského.
Bodejť ne, Vysočina je přece naše moře. |
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 11.5.2019 ale mam znova velmi vela zdvojenych plodov.
Ty jsou všude, dokonce jsem našel na Crestahaven a FM3 i čtyřplody. |
 |
Kadeřavost v květnu, 11.5.2019 A jak vypadá kadeřavost v květnu? Rozhodně nejhůř je na tom Maria Bianca, ale tu jsem moc důkladně nebral, stejně jako jinou bělomasou broskvoň - Benedicte, která je bez kadeřavosti. Jinak studený máj už dlouho nepamatuju. Ani jsem netušil, že je... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh peckovin 2019, 11.5.2019 Mně postupně zasychá od shora Aurora. Bergeval - letos slabá násada. |
 |
|
 |
Poznej ptáka, 11.5.2019 Pěvci jsou úžasní. Co mě jako laika momentálně překvapuje, že třeba tady u Poličky jsem už párkrát spatřil obrovského dravce s bílým ocasem, zřejmě orla mořského. |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 11.5.2019 Mě by zase zajímalo, jestli zakoupená švestkomeruňka v zahradnictví nedaleko odsud, je opravdu švestkomeruňka, nebo zase jen nějaká asijská slivoň. |
 |
Orangered, 11.5.2019 Orangered patrí jednoznačne medzi najchutnejšie odrody marhúl.
Napsal pan 234.211. Každopádně je to hodně specifická meruňka. Těžko se s ní loučit. Moji současnou střední násadu plodů bych viděl jako naprosto optimální pro kvalitu a chuť. Kioto... celý příspěvek > |
 |
Obaleč východní a makadlovka broskvoňová, 11.5.2019 Na eagri.cz mám taky údaj pro Pardubice, letiště 26.4. - počátek letu motýlů 1. generace. Líhnutí larev u obaleče východního se neuvádí, takže se jedině orientovat pouze podle konce letu motýlů 1. generace. Pak několikrát ošetřit vrcholky výhonů... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně - každoroční ztráty, 27.4.2019 Máte pravdu, Marku, špatně jsem si přečetl příspěvek. |
 |