|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
A je po meruňkách, 7.5.2020 Doktor Vysloužil se mylně domnívá, že mám nějakou zvláštní násadu meruněk. Zřejmě jej zmátla ta fotka s Lealou. To není žádný velký strom. Největší stromy bohužel selhaly. Goldrich, Sundrop, Harcot, Velkopavlovická, Bergeron a hlavně houževnatá... celý příspěvek > |  | Flavortop, 7.5.2020 Houbelec Flavortop. Vyskočily mně na ní zase nějaké "placky". Jak je vidět, je úplně jedno, jestli se jedná o e-shop nebo kamenný obchod. Toto je už několikátá záměna z nedalekého zahradnictví. |  |
|  | Meruňka Harcot, 7.5.2020 Orangered zmrzá stejně jako Harcot. Jak jsem psal několikrát, když se zadaří, tak plody Orangeredu na rozdíl od Harcotu zůstávají po dozrání dlouho pevné, nepraskají, po rozloupnutí z nich teče šťáva, pecka je snadno oddělitelná od dužniny. Chuť... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 1.5.2020 Nic banálnějšího než rez hrušňovou neznám, promiňte. Mnohem horší je tady u mě asfyxie u broskvoní, houbové choroby, které ničí broskvoňové dřevo, špatně se hojící rány u broskvoní, nebo víc naštvou nějaké nerašící stromky atd. Hrušky beru proti rzi... celý příspěvek > |  | Tomcot, 1.5.2020 TOM COT® je vynikající odrůda pro své četné vlastnosti: Důležitá a pravidelná produktivita každý rok, atraktivní ovoce s jasně oranžovou barvou, dobrá kvalita jídla. Skladovací schopnost je velmi dobrá.
Realita v jižní Francii? Nebo jen reklamní... celý příspěvek > |  | Mráz - malé plůdky broskvoní, 1.5.2020 Prozatím to vypadá, že prkticky nebude Springcrest a nějaké tvrdky. Nejodolnější broskvoň s miskovitými květy je pravděpodobně FM3, která je bez poškození. Kupodivu něco přežilo i na Royal Glory a Regině, na Spring Lady jen minimum. Haveny a jiné... celý příspěvek > |  | Bebeco, 1.5.2020 To mě podržte, v perníkově jsem našel na Bebecu 3 plody, co přežily mráz. Taky mě překvapilo, že nedávno jsem zahlédl v e-shopu Spomyšle tuhle odrůdu mezi třemi nejprodávanějšími. Možná trik, nebo jedině, že by se sem přistěhovali nějací pěstitelé ze... celý příspěvek > |  | Vhodná odrůda do Lomnice n. P. (600 m.n.m.), 1.5.2020 Zajímalo by mě, jak po pěti letech pán, co zakládal tohle vlákno pořídil. Jaké se mu osvědčily odrůdy jabloní. Ale i jiným v této nadmořské výšce. Na Hornosvratecké vrchovině jsem ve stejné nadmořské výšce narouboval na zdejší mladší stromy všechno... celý příspěvek > |  | Stromky neraší, 30.4.2020 Stromky někdy neraší, co se dá dělat. Kolikrát už se to stalo. Naposled nevyrašila broskvoň Diana, ať jsem s ní dělal cokoliv. Přesadil, balil do fólie, vlhčil kmínek, prostě nic. Jinak tady broskvoně zasychají až po pár letech. Někdy se stává,... celý příspěvek > |  | Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 30.4.2020 Můžete to udělat tak, jak to máte nalajnované na posledním obrázku, nebo odstranit celý až u kmene. Postřik můžete provést i teď. Hlavně odřežte všechno, co je napadené, buď k prvnímu zdravému listí, nebo lépe celou "větev". |  |
|  | Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 30.4.2020 Ano, to je moniliový úžeh peckovin. Odřízněte celý napadený letorost. |  | Kvetou třešně, 30.4.2020  Na Hornosvratecké vrchovině najdete i šlechtěné odrůdy třešní. Jedna pěkná sakurka se našla i tady. |  | Slivoň Haganta, 30.4.2020 Vůbec nic proti hostovi 255.226, doufám, že si to špatně nevysvětlil, jen jsem chtěl znát názory jiných. Hnusnou Hagantu z obchoďáků nehodnotím. Pokud se nechá dobře uzrát, není špatná. Moniliovou hnilobou u mě netrpí. Svého času ji hodně chválil... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 29.4.2020 Mospilan, Mospilan a zase Mospilan. Sáček Mospilanu na 7 litrů postřiku. Nic moc. Tekuté insekticidy, které se dají ředit na menší množství, nebo o něco větší množství postřiku jsou praktičtější. DECIS tedy ne? Hubí ledacos mimo svilušek, ale je... celý příspěvek > |  | Slivoň Haganta, 29.4.2020 V dobrom ostatne odrody nenadchli hlavne Haganta je sklamanie. Mam ich tri a asi len zaberaju miesto.
Máte stejný názor na Hagantu jako pan 255.226? |  |
 |
|
|
|