Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
A je po meruňkách, 7.5.2020
Doktor Vysloužil se mylně domnívá, že mám nějakou zvláštní násadu meruněk. Zřejmě jej zmátla ta fotka s Lealou. To není žádný velký strom. Největší stromy bohužel selhaly. Goldrich, Sundrop, Harcot, Velkopavlovická, Bergeron a hlavně houževnatá... celý příspěvek >
Flavortop, 7.5.2020
Houbelec Flavortop. Vyskočily mně na ní zase nějaké "placky". Jak je vidět, je úplně jedno, jestli se jedná o e-shop nebo kamenný obchod. Toto je už několikátá záměna z nedalekého zahradnictví. 
Meruňka Harcot, 7.5.2020
Orangered zmrzá stejně jako Harcot. Jak jsem psal několikrát, když se zadaří, tak plody Orangeredu na rozdíl od Harcotu zůstávají po dozrání dlouho pevné, nepraskají, po rozloupnutí z nich teče šťáva, pecka je snadno oddělitelná od dužniny. Chuť... celý příspěvek >
Děkanka robertova, 1.5.2020
Nic banálnějšího než rez hrušňovou neznám, promiňte. Mnohem horší je tady u mě asfyxie u broskvoní, houbové choroby, které ničí broskvoňové dřevo, špatně se hojící rány u broskvoní, nebo víc naštvou nějaké nerašící stromky atd. Hrušky beru proti rzi... celý příspěvek >
Tomcot, 1.5.2020
TOM COT® je vynikající odrůda pro své četné vlastnosti: Důležitá a pravidelná produktivita každý rok, atraktivní ovoce s jasně oranžovou barvou, dobrá kvalita jídla. Skladovací schopnost je velmi dobrá. Realita v jižní Francii? Nebo jen reklamní... celý příspěvek >
Mráz - malé plůdky broskvoní, 1.5.2020
Prozatím to vypadá, že prkticky nebude Springcrest a nějaké tvrdky. Nejodolnější broskvoň s miskovitými květy je pravděpodobně FM3, která je bez poškození. Kupodivu něco přežilo i na Royal Glory a Regině, na Spring Lady jen minimum. Haveny a jiné... celý příspěvek >
Bebeco, 1.5.2020
To mě podržte, v perníkově jsem našel na Bebecu 3 plody, co přežily mráz. Taky mě překvapilo, že nedávno jsem zahlédl v e-shopu Spomyšle tuhle odrůdu mezi třemi nejprodávanějšími. Možná trik, nebo jedině, že by se sem přistěhovali nějací pěstitelé ze... celý příspěvek >
Vhodná odrůda do Lomnice n. P. (600 m.n.m.), 1.5.2020
Zajímalo by mě, jak po pěti letech pán, co zakládal tohle vlákno pořídil. Jaké se mu osvědčily odrůdy jabloní. Ale i jiným v této nadmořské výšce. Na Hornosvratecké vrchovině jsem ve stejné nadmořské výšce narouboval na zdejší mladší stromy všechno... celý příspěvek >
Stromky neraší, 30.4.2020
Stromky někdy neraší, co se dá dělat. Kolikrát už se to stalo. Naposled nevyrašila broskvoň Diana, ať jsem s ní dělal cokoliv. Přesadil, balil do fólie, vlhčil kmínek,  prostě nic. Jinak tady broskvoně zasychají až po pár letech. Někdy se stává,... celý příspěvek >
Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 30.4.2020
Můžete to udělat tak, jak to máte nalajnované na posledním obrázku, nebo odstranit celý až u kmene. Postřik můžete provést i teď. Hlavně odřežte všechno, co je napadené, buď k prvnímu zdravému listí, nebo lépe celou "větev".
Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 30.4.2020
Ano, to je moniliový úžeh peckovin. Odřízněte celý napadený letorost.
Kvetou třešně, 30.4.2020 Obsahuje fotku
Na Hornosvratecké vrchovině najdete i šlechtěné odrůdy třešní. Jedna pěkná sakurka se našla i tady.
Slivoň Haganta, 30.4.2020
Vůbec nic proti hostovi 255.226, doufám, že si to špatně nevysvětlil, jen jsem chtěl znát názory jiných. Hnusnou Hagantu z obchoďáků nehodnotím. Pokud se nechá dobře uzrát, není špatná. Moniliovou hnilobou u mě netrpí. Svého času ji hodně chválil... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 29.4.2020
Mospilan, Mospilan a zase Mospilan. Sáček Mospilanu na 7 litrů postřiku. Nic moc. Tekuté insekticidy, které se dají ředit na menší množství, nebo o něco větší množství postřiku jsou praktičtější. DECIS tedy ne? Hubí ledacos mimo svilušek, ale je... celý příspěvek >
Slivoň Haganta, 29.4.2020
V dobrom ostatne odrody nenadchli hlavne Haganta je sklamanie. Mam ich tri a asi len zaberaju miesto. Máte stejný názor na Hagantu jako pan 255.226?
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika