|
Réva vinná pěstování bez postřiku, 19.9.2015 Prim u mňa zvykne mať napadnuté listy peronospórou, strapce boli zatiaľ vždy zdravé. Nero radím medzi najodolnejšie, vlani keď vkuse lialo bol na 100% zdravý listy aj strapce, bez postreku. Tento rok tiež. |
 |
Co Vaše réva 2015?, 15.9.2015 Muštomerom, v odmernom valci. |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2015?, 15.9.2015 Neviem, Solaris som nemeral. |
 |
Co Vaše réva 2015?, 15.9.2015  Dnes som oberal Bianku. Cukornatosť bola 21,5°NM. Ešte by nejaký čas na kroch vydržala ale už ju začali atakovať osy, tak sa obrala. Spolu s ňou aj Solaris, ktorý bol miestami aj prezretý. |
 |
Chorý vinič, 7.8.2015 V prvom rade ste urobili chybu keď ste nechali na rastline prvým rokom strapce, aj keď je to lákavé. Mladú rastlinu s málo vyvinutým koreňovým systémom to môže odpísať, alebo podtrhnúť jej vývoj na nejaké obdobie.
A inak, v prvom roku nie je nič... celý příspěvek > |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 6.8.2015 Z akého dôvodu zakoreňujete jednoočkové odrezky? Po presadení do vinice musia mať korene plytko pri povrchu zeme nie? Ja sa naopak snažím aby bol odrezok aspoň 30 cm dlhý. |
 |
Jen několik fotek, 16.7.2015 Ja som sa kaktusmi intenzívne zaoberal pred 10 - 15 rokmi, keď som mal okolo 100 rôznych druhov, neskôr som sa im prestal venovať lebo prišli iné veci, a dnes už mám len zo 30 kusov. Ale stále poteší keď nejaký rozkvitne. |
 |
Jen několik fotek, 16.7.2015  Pridám aj ja nejaké fotky z mojej zbierky
|
 |
Neopelený vinič?, 3.7.2015 Treba obmedziť hnojenie dusíkom ako už spomenul p. Zyjan. Pri prehnojení môže dochádzať k spŕchaniu. Ak má rastlina veľmi bujný rast, môžte ju rezať na viac očiek, pokiaľ je to možné, aby sa zmiernila sila rastu jednotlivých letorastov. Ak je dusík v... celý příspěvek > |
 |
Prečo hruška nerastie?, 1.7.2015  Pridávam aktuálnu fotku |
 |
|
 |
Prečo hruška nerastie?, 28.6.2015 Podnož je hruškový semenáč. Kvalita pôdy je priemerná. Mám tam nasadené aj jablone, broskyne a tie rastú dosť bujne. Len tým hruškám sa nedarí. Vošky ani nič iné na nich nevidno. Skúsim ich nafotiť ako to vyzerá. |
 |
Prečo hruška nerastie?, 28.6.2015 Dobrý deň, mám problém s hruškami ktoré som zasadil pred 4 rokmi. Veľmi slabo rastú. Na jar začnú normálne rašiť, letorast narastie 10 - 15 cm a potom (obyčajne začiatkom júna) sa rastový vrchol akoby uzavrie a strom už do konca vegetačného obdobia... celý příspěvek > |
 |
Ako a ci treba zastipovat Concordiu, 18.6.2015 Vzrastnejšie samorodáky treba presvetľovať, ja napr. odstrihnem letorast za 5 - 8 listom od posledného strapca a vyštipujem aj zálistky. Proste čo vidím že lezie ďaleko z drôtenky odstrihnem. Keby som to nerobil, na jeseň sa k strapcom ani... celý příspěvek > |
 |
Co chybí révě na fotce?, 10.6.2015 To bude chloróza, ktorá je spôsobená najčastejšie prebytkom vápnika v pôde. |
 |
Napadení révy - hálčivec?, 6.6.2015 Vyzerá to na poškodenie herbicídom (alebo výparom herbicídu) |
 |