|
Příspěvky uživatele - 98.115
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rostliny k opěrné zdi, 30.8.2008 Zpravidla platí, že kořeny jsou jako koruna-široko i hluboko, u kultivarů jako u původních druhů.Stromy k zídce raději nesázejte, mohlo by to zed pobořit.Zkuste keře, ty by neměly vadit. |  | Květina s velkými červenými květy - co je to?, 28.8.2008 Mohla by to být netikavka sultánka(Impatiens waleriana),popis tomu sedí.Jestli to je opravdu ona,tak je to letnička |  |
|  | Jehličnan k levanduli, 28.8.2008 Měl bych pár tipů - smrk konica (Picea glauca "Conica"), cypřišek tupolistý (Chamaecyparis obtusa), různé zakrslé tůjky a jalovce, záleží na tom, co se Vám k tomu bude líbit. |  | Rezavý smrček, 28.8.2008 Pokud vim, tak fungicidy jsou proti houbám a ne proti hmyzu. |  | Slimák - užitečný živočich?, 28.8.2008 Někde jsem četl, že slimáci svou činností vytváří kvalitní kompost.Prý stačí jen čerstvě posekanou rostlinnou hmotu nakupit na hromadu a slimáci se tam stahnou a začnou tvořit.Je pravda, že když jsem plel rajčata, nestačil jsem vytrhaný plevel... celý příspěvek > |  | Cypřiše - hnědnutí, schnutí, 27.8.2008 Měl jsem podobný problém.Reznutí je nejčastější příznak málo vláhy, vypřiše potřebují hodně vody.Reznutí u vašich cypřišů je nejpravděpodobněji zapříčiněno malým kořenovým balem-kořeny nestačí zásobovat nadzemní část vodou.Jednou jsem viděl v jednom... celý příspěvek > |  | Rychlerostoucí živý plot, 27.8.2008 Na konstrukci rychle roste také opletka (Phalopia aubertii),známá také pod jménem rdesno.Ale pozor, jakmile se ji nechá volný růst, za rok by to na zahradě vypadalo jako v šípkovém království, takže zastřihovat!!!Mám vyzkoušeno, že za rok naroste až... celý příspěvek > |  | půda ve skleníku, 27.8.2008 Nás ve škole učili, že zemina ve skleníku se musí každoročně vyvážet, aby promrzla.Ještě jsem to nezkoušel.100% vyvežení půdy je nutné, pokud máte v plánu ve skleníku každý rok pěstovat to samé. |  | Ne tůjím - přírodě blízký živý plot - permaplot, 27.8.2008 Já jsem odnožovat Ligustrum ještě neviděl, mě se stává časté samohřížení, myslím Ligustrum vulgare.A k tomu živému plotu malý nápad-udělat lehkou kontrukci a nechat po ni pnout popínavou dřevinu.Mě by tam také zapadal Symphoricarpus, ale ten šíleně... celý příspěvek > |  | větrolam, 27.8.2008 Můžete, ale větší účinek mají skupiny stromů než jednotlivci.Jako účinný strom bych doporučoval topol kanadský, ale ten vám za pár let zastíní celou zahradu.U naší chaty jsou 40 let staré stromy a jsou to velikáni, velikost cca 40 m, průměr kmenu v 1... celý příspěvek > |  |
|  | Jak zasadit tůje smaragd?, 27.8.2008 Na zasázení tůjí stačí jámy, příkop se dělá při sázení stříhaného živého plotu.Doporučil bych udělat jámu trochu větší a obsypat kořenový bal lepší zeminou pro lepší zakořenění, jinak jsou tůje celkem nenáročné, kompost tam být ani nemusí.Pokud jste... celý příspěvek > |  | Chmel, 26.8.2008  Je toto kulturně pěstovaný chmel??Vyryl jsem ho u silnice, ovíjel se kolem dopravní značky.Řekl bych, že na planý chmel to má velké,,šišky". |  | větrolam, 25.8.2008 Já bych větrolam vytvořil bud z japonského topolu nebo z topolu kanadského(Populus canadensis),douglasky menziesovy(Pseudotsuga menziesii).Rychle roste také pajasan žláznatý, ale ten má měkké dřevo, je nebezpečí lámání ve větru.Já bych osobně... celý příspěvek > |  | primitivní samozavlažování bez elektřiny, 25.8.2008 Já mám závlahu udělanou tak, že mám u jezírka zakrytý sud ve výšce asi 160 cm a z něho vede hadice a spádem vytváří malý tlak, na zalévání to stačí.U rostlinky napojit ventýlek a malinko ho povolit, aby jen ukapával.Nějaký větší sud by to na 3 týdny... celý příspěvek > |  | koupe hadice 3/4 na zahradu, 25.8.2008 My máme na zahradě starou, červenou,dosud funkční a nelámavou hadici, nezlomí se ani ve smyčce.Průměr je tak akorát.Možná, že by se ještě někde dala sehnat. |  |
 |
|
|
|