|
Příspěvky uživatele - 31.24
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kolik cukru má být v kvasu při pálení, 18.10.2018 Děkuji, to by asi spíše odpovídalo. Protože, pokud by byla tak vysoká cukernatost, nebyla by chuť kyselá a trpká jako je teď, ale spíše dost sladká. No rozhodně už to nijak neovlivním a 14.11.2018 se uvidí.
Ovšem jsem v tomhle oboru velký... celý příspěvek > |  | Kolik cukru má být v kvasu při pálení, 8.10.2018 Z dovolením připojím se k diskuzi se svým dotazem.
Mám trnkový kvas, asi 170 litrů. Před kvašením jsem měřil refraktometrem cukernatost a dostal se na hodnotu 19 brix.
Nyní kdy již sensoricky ke kvašení nedochází, je podle refraktometru, při... celý příspěvek > |  |
|  | Dýňoviště 2015 + 2016, 15.8.2016 Zdravím Vás dýňovníci, ta slova chvály na dýni melonette mě zaskočila, nikde jsem nic takto pojmenovaného neviděl.
Můžete mi prosím napsat kde se dají semena této lahůdeky sehnat?
Děkuji. |  | Přezimování jedlé mochyně, 8.5.2016 Trochu pozdě připojím i já svou zkušenost, na podzim vyril a uschoval do sklepa, na jaře zasadil a sluníčko mi rostlinu celou popálilo, takže plodila stejně jakobych ji na jaře zasel. Takže je asi potřeba rostlinu napřed venku nechat otužit, netkanou... celý příspěvek > |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 20.2.2016 Děkuji velice za radu, hned jak se dostanu do města koupím RW kostky a vyzkouším. Už mám v kýblu s vodou nastříhané výhony.
Jen nevím jestli to má cenu. Moje maminka si přála totéž co pěstuji já, co to je netuším, dostal jsem od nebožtíka strýce... celý příspěvek > |  | Williamsova - předjarní řez, poraďte prosím, 17.2.2016 Děkuji velice za radu a pokusím se ji převést ve skutečnost. |  | Williamsova - předjarní řez, poraďte prosím, 22.11.2015  Jistě že uvažoval, trochu to roztáhnout, jen jsem nevěděl, že můžu udělat otevřenou kotlovitou korunu u hrušně.
Letos mi pozemek postříkali zemědělci nějakým neřádem a konce větví potom zaschnuly.
Předjaří jsem pochopil jako období po... celý příspěvek > |  | Williamsova - předjarní řez, poraďte prosím, 21.11.2015  Tříletý stromek Williamsovy hrušně, nějak mi zaschnul terminál a vůbec je špatně tvarovaná.
Podnož neznámá.
Mohli byste mi prosím poradit jak ji zastřihnou a potvrdit mou domněnku, že je třeba řezat v předjaří?
|  | Pěstování dýně (hokaido), 25.4.2015 Taky se mi nezdá o tolik lepší, jen je potřeba slupku okrájet, u oranžového nemusím. |  | Pistacia vera, 31.7.2014 Pěstování pistácií ze semen koupených na aukru, od kdovíjakého dacana je, s prominutím, pitomost.
Pistácie jsou rostliny dvoudomé, tedy odděleného pohlaví. Semenáče kvetou až za cca. sedm let a teprve poté zjistíte jejich pohlaví, lepší koupit... celý příspěvek > |  |
|  | Sklizeň česneku, 7.7.2014  Karel už ztopořil, tak jsem jej vyryl a je to teda paráda, veliké cibule a velmi chutný, silně česnekový.
|  | Lis na ovoce, 4.8.2013 Mám pátým rokem tuhý tyl a drží dobře, při jeho nepatrné ceně, i kdyby vydržel polovinu, vyplatí se. |  | Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?, 5.7.2013 takže pokud to dobře chápu, měla by to být tahle?
|  | Fusariové vadnutí u rakytníku?, 10.6.2013 Děkuji, ale zahynula osmiletá rostlina, která do loňska prospívala perfektně a půda je stále stejná? |  | Vysokým rajčinám netreba odstraniť aj nejaký list?, 9.6.2013 Ovšem listy napadené houbou nebo i jinak poškozené je dobré otrhat a nekompostovat. |  |
 |
|
|
|