|
Dolmar 420 vždy po pár sekundách chcípne, 20.9.2016 Inu kdysi to tak bývalo. Odolnost paliva proti detonačnímu hoření právě způsobuje jeho pomalejší hoření. Ale možná dnes v době google-inženýrů je to jinak. |
 |
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 19.9.2016 Ospravedlňujem sa záhradkárom z vyšších oblastí, keď čítam že niekde nestihnú dozrieť slivky, tak mi príde trochu divné že tu plkáme o figách, sorry.
A votom to je, hlavně následující post. Někdo zarazí do země koště a ono mu zjara vykvete a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dolmar 420 vždy po pár sekundách chcípne, 19.9.2016 ...ake kvůli tomu, že očekává, že mu tolik neza..ere palivové cesty a karburátor.
A jste si tím jistý? |
 |
Dolmar 420 vždy po pár sekundách chcípne, 19.9.2016 PROČ by bolo treba menit u jednoducheho motorceka krovinorezu predstih zažehu pri zámene paliva za palivo s vyšším oktánovým číslom??
Protože palivo s vyšším OČ pomaleji hoří. Část se ho tedy spálí až ve výfuku. Motor na ně nepřizpůsobený... celý příspěvek > |
 |
Rajčata, 18.9.2016 Jiný postup. Na dno sklenice pár zrnek hočcice, lístek bazalky, půlkolečko cibule. Rajčata krájím kousek vedle bubáka napůl. Z větší půlky bubáka vyříznu klínovým řezem a rozpůlím. Nasypu do sklenice, od poloviny zmáčknu lžicí. Pak plody skládám... celý příspěvek > |
 |
Calamada skysla, 18.9.2016 Musím svůj post trochu přehodnotit. Skutečně může být důvodem spíše chyba sterilace- zavíčkování, teplota, čistota. Každoročně zavařuju přebytky rajčat namačkané ve sklenici naprosto bez nálevu, jen se lžičkou soli do sklenice. Když chytnou, drží... celý příspěvek > |
 |
Jak nejlépe uchovat bazalku na zimu?, 18.9.2016  Kdoví, možná to nějak jde, jen o tom nevíme. To je Mánes? Měl jsem ji loni taky v truhlíku a byla nádherná. I příjemně voní. Letos už jsem ji nesehnal. |
 |
Jak nejlépe uchovat bazalku na zimu?, 18.9.2016 Ano, jak píšete to funguje a o ničem jiném zatím nevím. Snad udělat nějaké pesto, ale to by se muselo sterilovat. Pár bazalek nasuším, i přesto že ztmavnou, aroma zůstane. Do omáček se použít dá, na ozdobu, nebo bruschetu to není. |
 |
Jaký průměr hadice, stále pod tlakem?, 17.9.2016 Vodák asi nevěděl, že tam bude 30 metrů hadice. A když ano, byl to mamlas. Vždy by to mělo jít od silnějšího k slabšímu průměru, naopak je to špatně. A co nejdále co nejsilnější. Nechat zahradní hadici stále pod tlakem mi nepřijde moc rozumné, ale... celý příspěvek > |
 |
Calamada skysla, 17.9.2016 Já si naopak myslím, že problém v technologii byl. Podmínkou dobré konzervace zeleniny je právě kyselé prostředí. Kolega sám píše, že se nálevu moc nevešlo. Krátká sterilace nestačila a to jak se to chová po otevření to potvrzuje. Mléčné kvašení by v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozdíl mezi chilli papričkou a feferonkou, 12.9.2016 To máte stejně s karfiolem a květákem. Zatímco karfiol je nesmírně zdravý a prospěšný, obsahuje všechno možný, květák naprosto ne. Nebo že by to bylo naopak? |
 |
Kdy jsou zralé luskové fazolky?, 12.9.2016 Ony jsou v konzumní zralosti vlastně nezralé. Jak je tu uvedeno, musí jít zlomit. Některé odrůdy mají výhodu, že blána uvnitř lusku je slabá a rozvaří se, takže i když se sklizňová zralost trochu přetáhne, nevadí to. U více zralých je dobré sloupnout... celý příspěvek > |
 |
Samospád, 12.9.2016 Tak to vyzkoušejte třebas kýblem. Tlakové poměry jsou stejné ať je tam 10 nebo 1000 litrů. Spočítat se dá lecos, ale tady je příliš mnoho neznámých. |
 |
Rybíz a maliny, 12.9.2016 Taky bych se přikláněl k názoru zvážit, zda nějakou velkou výsadbu. Rybízy jsou velmi výnosné a je třeba najít čas a síly na sklizeň a zpracování. Pár roků trvá než narostou. Ale to je "váš rybíz". Kdybych měl 100 m2 rybízů, nedovedu si představit... celý příspěvek > |
 |
Jakou jabloň na tuto dobu, 10.9.2016 U nás "školní" jablko je Red Melba. |
 |