|
Co to mám na palicích česneku?, 29.7.2015 tiez som to mal... prvykrat tento rok |
 |
Broskyňový džem, 28.7.2015 Mozno v zmesi s ribizlami... alebo s niecim inym |
 |
|
 |
Broskyňový džem, 27.7.2015 Na internete je vela receptov, aj vychvalenych... Skusenosti su vsak take, ze dobry dzem sa z broskyn spravit neda, resp. to treba vediet. Mozno to suvisi s velkym obsahom vody a jemnou chutou, alebo zmenou chuti po zavareni, neviem. Vela skusenych... celý příspěvek > |
 |
Dotace 90 % na akvaponický skleník, 15.7.2015 1,5 t biozeleniny z 3*5 m... tak to nas moze byt na zemeguly 50 mld a bez problemov to uzivime! |
 |
Postrek paradajky voči plesni, 24.6.2015 rajciny sa polyverzom nemaju striekat, ale len zalievat. Precitajte si navod. |
 |
Hnojení trávníku močovinou, 18.6.2015 spalit moze vznikajuci amoniak. Ten vznika ale dost pomaly. Ak travnik dobre polejete vacsina mocoviny sa rozpusti a spalenie nehrozi. Iba ak by bola davka velmi vysoka. Lepsie pohnojit viackrat a s mensou davnkou, ako naraz. Idealny by bol postrek... celý příspěvek > |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 18.6.2015 Ja by som len dodal, ak sa da, pouzivajte destilovanu vodu. Uz ked je ClO2 hotovy, mozete ho naliat do bazena, v ktorom NIE JE destilovana voda. Ale ked nemate destilku, malo by sa dat aj s normalnou z vodovodu... |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 17.6.2015 ... a pri okyselovani chloridom hlinitym sa tiez okyseluje siranovym ionom? Okyselite skor hlinitym ionom.
(siranovym nic neokyselite, jedine hydrogensiranovym)
pozrite na pravidla o kyslosti a zasaditosti soli.
|
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 17.6.2015 ze by bol uz hotovy tahat von? |
 |
Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu, 17.6.2015 dobre ste si to vypocitali |
 |
|
 |
Modrá skalice ano či ne?, 17.6.2015 ako si to predstavujete "...okyseluji SO4 iontem" |
 |
Odolné mšice, 16.6.2015 Kedze volate svoj postrek "osvedceny" mohla sa vytvorit rezistencia. Najlepsie je mat niekolko osvedcenych a tie striedat. Niektore "kucharske listy" insekticidnych pripravkov dokonca odporucaju obmedzit pouzitie pripravkov na 2-3 krat... celý příspěvek > |
 |
Indiánská černozem, 12.6.2015 Zo Slovenka vela zivin ide kanalizaciou do Cierneho mora. V Japonskom cisarstve pred par sto rokmi (ze by obdobie Edo?) bola zriadena sluzba, ktora obsahy vsetkych WC poctivo zvazala na polia. Mali velke urody a uzivili miliony ludi na rel. malom... celý příspěvek > |
 |
Nové koupací jezírko zezelenalo - bez ryb, 12.6.2015 Dajte si svoje akva do zahradky, alebo aspon na terasu a skuste to udrzat tak, aby vam tam nerastli riasy. Kazdemu je jasne, ze sinice z hladiska systematickej biologie nie su riasy, ale takto to proste lajcka a casto aj odborna komunita vola. Asi... celý příspěvek > |
 |
Nové koupací jezírko zezelenalo - bez ryb, 11.6.2015 Ma to jednu chybu krasy. Energeticka davka svetla teraz v juny je asi 10 x vyssia ako sa bezne vyskytuje v akvarkach. Keby ste si skusili v akvarku prisvietit, tak by ste sa mozno cudovali, ake problemy s riasou by ste mali. |
 |