Příspěvky uživatele - 182.227

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Má cenu ještě sbírat rouby, 20.2.2019
Kdysi jsem potřeboval rouby třešní. Paní v Sempře mi říká, já se podívám jak jsou narašené, jestli se dají ještě odebrat. Byla polovina října. Ujímavost sice byla horší, ale celkem uspokojivá. Ale tak, čím dřív, tím líp. P
Černání výhonků, 20.2.2019
Ještě jedna věc. Vy už jste nějaké foto vkládal do jiného vlákna. Vlevo ve spodních patrech jsou zdá se, narostené pidivětvičky. Vypadá to jako delší pupeny.  Při stříhání dejte pozor, abyste neostříhal živé pupeny, a nezůstaly Vám na... celý příspěvek >
Černání výhonků, 20.2.2019
Může být tak, jak píše MV. Ale. Nelíbí se mi barva kůry kmínku. To podle mě není barva kůry, která narostla v r.2018 To je stromek, který se o rok dřív neprodal. Někdo jej na jaře 2018 zaškolkoval, přes léto narostly nové větve... celý příspěvek >
Je to padlí?, 18.2.2019
Není. Je to normální stav.
Výchovný rez kedy sa má strihať, 18.2.2019
Pro tazatelku možná ještě jedna věc. K povysadbovemu řezu. Koupený stromek má několik výhonů, na každém výhonů spoustu oček. Jestli stromek zasadime a necháme tak, z té stovky ponechanych oček nám z každého vyroste pidivetvicka. Avšak my... celý příspěvek >
Výchovný rez kedy sa má strihať, 18.2.2019
Některé věci zase nejsou tak složité. Stromek má na jaře z předešlého roku uložené růstové látky, které slouží k nastartování růstu. Jestliže stromek brzy na jaře orezeme, růstových látek moc neodstraníme, takže i ostrihany stromek velmi dobře... celý příspěvek >
Koupě lesního pozemku a co dál?, 9.2.2019
Vlastně vnuci se toho nedožijí.Až ti pravnuci v pokročilém stáří.
Koupě lesního pozemku a co dál?, 9.2.2019
Lesní pozemek se musí po vytěžení do dvou let zalesnit, jinak hrozí citelné pokuty. Prodat vytěžený lesní pozemek je výhodné tak pro původního majitele.Užitek z lesa bude až zase při mýtní těžbě, takže spíše až pro Vaše vnuky. Do té doby se do... celý příspěvek >
Vari, motor Jikov chcípá, 23.1.2019
Motor Jikov jsem viděl tak z rychlíku, ale nevadí, princip může být stejný. Kdysi jako kluk jsem měl motorku Jawa ČZ 150 a dělala to samé. Po zahřátí chcípla a nešla nastartovat do doby, než trochu vychládla. Čas potřebný k vychládnutí se... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 18.1.2019
Variabilita u semenáčů je opravdu velká a nikdy nevíte, co Vám z pecky naroste. Kdysi jsem na jednom pozemku nasadil jako větrolam snad 40-50 podnoží MVA2. Takže stromky spíše s rovnoměrným růstem, ne pěstované pro kvalitní plody. Po pár letech... celý příspěvek >
Sloupovité stromky, 13.1.2019 Obsahuje fotku
K předchozímu příspěvku. Našel jsem fota, které jsem nafotil tehdy po dalších třech letech, kdy majitel již vzdal nějaké sloupovité pěstování. V současné době, po dalších letech je to spíše klasický stromek.P
Sloupovité stromky, 13.1.2019
Před lety jsem jel kolem jedoho sadu a tam ukázkově rostlá "sloupovitá" hrušeň. Sice ze tří kmenů, ale i tak v sadu ostatních stromů byla nepřehlédnutelná. Tipoval jsem ji na stáří tři roky, podle plodů Decora. Dodnes mě mrzí, že jsem si ji celou... celý příspěvek >
Holovousy 1/2019, 10.1.2019
Jestli máte jakoukoliv stránku, třeba i v PDF, stačí ji "vyfotit" zmáčknutím klávesnice PRINT a pak klasicky vložit ctrl+v třeba do malování. Pak popřípadě zmenšit, ořezat a máte foto. P
Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 22.12.2018
Všimněte si někdy, jak zemědělci mají nablýskané radlice pluhů. Jestli právě ta lehkost rytí nebude tím, že obyčejný máte trochu rezavý a tím náchylnější k ulpívání půdy. Je fakt, že hladký bronzový v tomto může mít výhodu. P
Postřik proti kadeřavosti, 18.12.2018
Nově naočkované broskvoně nestříkejte kuprikolem v době, kdy postřik do večera nestačí zaschnout a v noci přijde mráz. Hrozí vážné poškození oček.  P
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika