|
Příspěvky uživatele - 65.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Paprika v skleníku: choroba nebo škůdce?, 28.5.2013 Zatim herbicidy nepouzivam, kdybych pouzil herbicid STOMP 400 SC, take nemam davat pripadny plevel, ktery by po aplikaci vyrostl, do kompostu? Uvazuji o pouziti na jahodach, ale ty pak kompostuji zvlast, kdyz je rusim. J.R. |  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.5.2013 Ja je mam vysazene v ciste raseline (+mulc z pilin a kury) a prihnojuji. J.R. |  |
|  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.5.2013 Pokud je boruvka vysazena v ciste raseline, tak bez hnojiva neporoste. A o zadnych 'zazracnych' hnojivech vubec nebyla rec, ale o rocni bilanci zivin, doporucovanych jednim z prodejcu rostlin. J.R. |  | Postřik a hnojení jahod, 23.5.2013 Take nepouzivam drahé serepetičky, ale Cererit, ledek vapenaty, siran draselny a horkou sul. U jahod 1/2 rocni davky v jarnim obdobi (v mensich davkach), druhou polovinu po sklizni (opet v mensich davkach). J.R. |  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.5.2013 Hnojit by se urcite mela, skolka Drozdin uvadi v navodu - roční přísun živin asi 10 g N, 3 g P a 10 g K v čistých živinách na rostlinu. Ciste ziviny se pocitaji z procentualniho obsahu zivin ve hnojivu, nabidka hnojiv je relativne... celý příspěvek > |  | Postřik a hnojení jahod, 23.5.2013 Kdyz mi jahody zacnou dozravat, tak uz nehnojim ani nestrikam hnojivo na list. Kontaminace bych se neobaval, ale velky efekt uz to mit nebude. J.R. |  | Švestka - škůdce - (ale jaký?), 23.5.2013 Akaricid Sanmite 20 WP pouzivam proti roztociku jahodnikovemu a svilusce jak na jahodach, tak i na ovocnych stromech. Mensi problem, ze se prodava vetsi baleni (praskova chemikalie), drive 500g, nyni i 100g. Davkovani 7.5g/10l/100m2.... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 21.5.2013 Zkusenosti s Decisem mam vcelku dobre, zkusenosti s pilatkou na hrusni nemam. Decis 'nema systémový účinek' coz je neco jineho nez ze 'neni selektivni'. Cely strom musite pokud mozno postrikat tak jako tak. Zkuste popr. koupit Calypso. J.R. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 Mospilan i Calypso mam, Reldan nikoliv (mel jsem ho jeste predloni proti roztociku jahodnikovemu, ale skoro vubec na nej nefungoval, tak jsem na nej zanevrel). Mospilan bude tedy fungovat i po 8 dnech po vylihnuti? Problem, ze postriky... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 Tak dejte vedet, kdy budete strikat proti obaleci a jake pripravky doporucujete. Mam za Vami zpozdeni cca 10 dnu, tak se na to nachystam. Strikam ale o vikendu na chalupe, takze nejsem tak operativni. J.R. |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 Budu to sledovat, mam nastaveno AMS-SET Lipa u Havl. Brodu (je to blizko, ale jsem jeste o neco vyse). Asi udelam postrik proti 2. generaci. Strikam predevsim proti strupovitosti, to bych zase ja nic ve svoji poloze nemel. Rady typu 'par stroupku... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 Cerviva jablka moc nemivam, loni jsem postrik nedelal. Vy delate jen postrik na 2. generaci nebo i na prvni? J.R. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 Taky jsem v nedeli provedl postrik proti strupovitosti, ale teprve treti(Topas+Thiram, predtim Score+Dithane a Zato+Dithane), jsem 1 postrik za panem Kukym (jsem v 600 m.n.m.) Jake lepove desky (lapace) se pouzivaji na obalece jablecneho?... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 17.5.2013 Taky jsem vcera koupil Infinito v OBI. Mam od lonska nepouzite baleni Ridomil Gold. Co teda s nim, mam ho pouzivat nebo ne? J.R. |  | Odrůdy kanadských borůvek, 16.5.2013 Dela nekdo postrik na kanadskych boruvkach proti kvetopasovi nebo pilatce? Mam jakesi poskozene kvety i par okousanych listku na nekolika rostlinach. J.R. |  |
 |
|
|
|