Příspěvky uživatele - 179.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přežijí mladé stromky letošní divnou zimu?, 6.1.2014
Bělásek řepový, žluťásek řešetlákový, žluťásek borůvkový.Našel jsem tyto, ale klidně to může být ještě někdo další.Záleží na detailech zabarvení, nebo odlišných znacích.Někdy je velmi tenká línie mezi škůdcem, užitečným tvorem, ale většinou larvy... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 6.1.2014
Ani imitaci nesteriluji v pravém slova smyslu, jen naplněné skleničky dám bez otáčení dnem nahoru do trouby vyhřáté na 80°C... Docela by mě ten kouzelnický trik bez otáčení dnem nahoru zajímal.Plnění sklenice, a zavíčkování se pak provádí asi s... celý příspěvek >
Taphrina deformans, 6.1.2014
Jj to jste mi připomněl, že je  svátek, který každou větší práci dnes vylučuje.Jinak novemberský termín postřiku je žádoucí.Kromě něj p.Matejsek doporučuje v dokumentu udělat od listopadu do jarních termínu několik postřiků ve vhodných dnech, a... celý příspěvek >
Taphrina deformans, 6.1.2014
U nás dnes panuje od rána velmi slunečný den, s jasnou oblohou, a příjemnými teplotami.Ve 13ººhod jsem naměřil 8°C ve stínu.Dalo by se tento termín využít pro jeden z několika postřiků proti kadeřavosti broskvoní.Od čtvrtka hlásí... celý příspěvek >
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014
Jezeďáci mají v tuto dobu volné kapacity, které musí zaplatit, na jaře se většinou věnují jiné práci.Pravděpodobně mají taky sjednané pojištění škod v sadu, které může pokrýt způsobené škody, a lze ho variabilně přesunout podle potřeby ze zimního... celý příspěvek >
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014
Jabloně, hrušeň a réva hotovo... Pravděpodobně se jedná o dokončení zimního prořezu.Jsem zvědavý jak by řezné rány zareagovaly na mrazy,jaké v tuto dobu panují v USA(pocitová teplota má údajně spadnout k -50°C),potažmo jak by na jaře probíhalo... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 5.1.2014
„Tak nám zabili marmeládu.“ „Kterou marmeládu paní Mullerová, tu ze švestek nebo nějakou jinou? Páč kdyby tu ze švestek, tak to nám zbydou ještě povidla …“ Mezi džemem, a povidly jsou velmi malé rozdíly-to jest právě ten menší poddíl vody v... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 5.1.2014
Někdo povidla upravuje proti znehodnocení klasickou sterilizací ve vodní lázni, někdo nesteriluje vůbec, a radí, že znehodnocení plísní nehrozí.Většina receptů radí převrácení sklenic dnem vzhůru pro pomocnou sterilaci teplem vniklým při výrobě... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 5.1.2014
Nepleťte sem pravidla od jamů a marmelád. Jenom proboha neotáčet!!! Většina receptů na netu doporučuje po naplnění sklenic horkými povidly, a zavíčkování jejich překlopení za účelem lepší sterilace víčka, a nejbližšího volného prostoru.Asi to... celý příspěvek >
Hořká pihovitost, 5.1.2014
Pan Vysloužil Vám jistě rád odpoví, ale i já se přidám se svým málem. Ještě než jsem začal používat Wuxal aminocal, použil jsem jednou postřik vápennou vodou z obyčejného hašeného vápna.Zhašené vápno zalité vodou máme ve sklepě stále už několik... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 5.1.2014
Povidla(CTRL+C,CTRL+V,(zdroj-net,účel:edukace populace) Sdělovací prostředky nelžou. Švestek se letos opravdu urodilo. Pro majitele jedné hýčkané, před šarkou úzkostlivě střežené švestičky jistě zpráva velmi radostná. Pro opečovatele starého sadu... celý příspěvek >
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 5.1.2014
Odpovědět na dotaz je vždy žádoucí-byť by byl deset roku starý.Připadá mi užitečné si připomenout na co se tázatel v té době ptal, a přečíst si při té příležitosti i nejbližší příspěvky.Kdokoli potřebný si může jednoduše vlákno najít, vše potřebné... celý příspěvek >
Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014
Taky jsme v dobách bez mražáků dávali maso do plechovek, sklenic,a můžu potvrdit, že to mana nebeská byla.Právě pro tu výbornou chuť zavařeného masa, které pustí sulc,šťávy a tuky děláme takto v dnešní  "mražákové době"maso do sklenic účelově i... celý příspěvek >
Staré odrody slivek, 2.1.2014
Zaznamenal jsem názor, který říká "nač bychom si pořizovali staré odrůdy švestek, když šlechtěním vznikájí, nebo mají vznikat lepší odrůdy, ve kterých už jsou dobré vlastnosti pospojovány s potřebnou odolností. No, né vždy se to podaří, a i... celý příspěvek >
Štěpařský vosk - složení vlastních směsí, oblíbené značky prodávaných, 2.1.2014
Vždy jsem používal na všechno kupovaný štěpařský vosk.Nepotřebuju mnoho, proto mně přijde kupovaný vosk, jako poměrně levný, a dostupný.Jeden menší kelímek, obsah neznám, mi vydrží na dva, někdy na tři roky.Časem tvrdne.Ke konci používaní je třeba ho... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika