|
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 22.6.2012 Bohužel nejste sama, takto se chovají rajčata ve skleníku skoro všem zdejším čtenářům. Pokud vím, snad jen jeden si pěstování ve skleníku pochvaluje. Třeba poradí, co děláte špatně. |
 |
Kdy sklízet česnek, 20.6.2012 U nás taky, letos mám nejkrásnější česnek všech dob. Nezahynul snad ani jeden stroužek. |
 |
|
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 19.6.2012 Vcelku asi máte v lecčems pravdu. Já jsem se s nějakým masivním praskáním plodů Stupického nesetkal. Výnos velký není, ale to je vždy u lahůdkové zeleniny. Nepotřebuju mít tunu hypermarketové řepy. Pokud jde o velikost listů, každé rajče je má... celý příspěvek > |
 |
Sázení starých kanadských borůvek, 18.6.2012 Měl jste tu díru vyložit fólií tak, aby vznikla nádrž, fólii prořezat 20 cm nad dnem a výše. Vznikne dole bazének se zásobou vody. Přidával jsem mimo popsané složení ještě trochu písku. |
 |
Co se děje ve skleníku?, 17.6.2012 Máte pravdu, ale jen částečně. Jednak paní tam nesází kořenovou zeleninu, ale košťáloviny a plodovou. Kořenovou tam nedává. Hnojem by to být mohlo, ale speciálně okurkám by vadit neměl. Na dálku těžko radit, založeno je to dobře, snad jestli vrstva... celý příspěvek > |
 |
Tyčkové hruškovité rajče má vijany s listy. Co s tím?, 17.6.2012 Nijak, nechte to být, pokud to extra nepřekáží. Je to spíše odrůdová vlastnost, Stupické i jiná rajčata to občas udělá taky. Je to příroda a ta je mnohotvárná, není třeba se nad tím pozastavovat. |
 |
Lištová sekačka - zkušenosti, 16.6.2012 Dnešní zkušenost s lištou Vari. Tráva poměrně řídká, vysoká, spousta mravenišť a mech. Nastavení na nejvyšší strniště, když byly plazy nízko, ucpával prsty mech. A hlavně, musel jsem sekat PROTI VĚTRU. To byl hlavní fígl. Když jsem to zkusil po... celý příspěvek > |
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 16.6.2012 Těžko říci, jak je to doopravdy. Hlavní problém je zákon minima. V období od 3 do 4 měsíce budou pro rajčate slabé světelné podmínky, i když teplo a živiny mohou být ideální. Tedy pokud se rostliny v tom období nepřisvítí, bude vývoj záležet na... celý příspěvek > |
 |
Proděravělé listy paprik na záhonu, 15.6.2012 No nevím, že si jste tak jistá. Převážne to slimáci jsou. V pozdním létě vyžírají díry do plodů kšvoři vidličáci, ale do listů ne. |
 |
Staré plody třešní, 14.6.2012 Měl by. Kdybismus je taky filosofie. Představuji si, že máte 3 hektary lesa a na okrajích 10 patnáctimetrových třešní. Už vidím barvitě, jak si v červnu objednáváte na tři týdny plošinu (pokud tam ovšem zajede) jinak horolezeckou soupravu, vezmete si... celý příspěvek > |
 |
|
 |
YR je nejlepší?, 13.6.2012 Tak jsem to myslel. Přesnost všech věštíren je plusmínus stejná, často mizerná. |
 |
Jak se zbavit vrabců, 13.6.2012 Proti vyzobávání pupenů vrabci jsem kdysi použil poněkud zvláštní metodu. Vrabci pupeny zobou od podzima do jara. Je to velmi jednoduché opatření. Celý keř se po opadu listů kolem dokola křížem krážem omotá bílou nití, nejlépe stehovkou. Udělá se... celý příspěvek > |
 |
Prosím neznáte někdo tuto květinu?, 11.6.2012 Je to krásná kytka, ale pozor, jestli máte malé děti, je hodně jedovatý. Hanča |
 |
Salat, 10.6.2012 Jde o to aby ta tuhost listů nebyla na úkor poživatelnosti (hypermarkety). Mám letos poprvé taky Merkurion, možná má něco společného s původním Merkurem. Jsem s ním spokojený z hlediska chuti i křehkosti. |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 10.6.2012 Je to známá věc jak je už napsáno. Doporučuje se přihnojit na začátku tvorby plodů ledkerm vámenatým (lepší), nebo (horší volba) ledkem amonným s vápencem. |
 |