Co se děje ve skleníku?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6684) - 9.2 (?)
17.6.2012 11:14

Máte pravdu, ale jen částečně. Jednak paní tam nesází kořenovou zeleninu, ale košťáloviny a plodovou. Kořenovou tam nedává. Hnojem by to být mohlo, ale speciálně okurkám by vadit neměl. Na dálku těžko radit, založeno je to dobře, snad jestli vrstva půdy není moc slabá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 142.130 (?), 10.6.2012 22:13, zobrazeno: 3814x

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co se mi to děje ve skleníku. V březnu jsme ho postavili, navozili hnůj a hlínu. Zasela jsem první ředkvičky a později vysadila i kedlubny, ale nějak se jim nedařilo. Myslela jsem, že to bylo zimou, ale asi před měsícem jsem zasela ředkvičky znovu, vysadila papriky, salát, okurky a nově koupené kedlubny. Papriky rostou se salátem jako blázni, ale okurkám, ředkvičkám a kedlubnám se prostě nedaří. Nevím čím to je. Od spodu jim zežloutnou a seschnou listy (žilky mají zelené) a opadají. Z kedluben zbyli už jen pouze fialové stopečky, nevím co mám dělat. Zkoušela jsem je před týdnem přihnojit železem, tak nevím jestli nejsem příliš netrpělivá, ale nic jiného, co by jim mohlo být, mě nenapadá. Nemáte s tímto někdo podobné zkušenosti??

host - 2.73 (?), 17.6.2012 11:06

Kořenová zelenina přece nesnáší hnůj. Problém je podle mě v hnoji. Pokud je příliš čerstvý. Já hnůj raději vůbec nepoužívám, skleník hnojím vykvašeným slepičím trusem, a to ještě zředěným. Problémy nemám. Letos jsem ve skleníku zkoušel kedlubny - byly velké rostliny, ale bulvy neudělaly. Ředkvičky ve skleníku jdou tak brzy z jara. Pak je už moc horko a vyrůstají do květu. To samé i se salátem.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6684) - 9.2 (?), 17.6.2012 11:14

Máte pravdu, ale jen částečně. Jednak paní tam nesází kořenovou zeleninu, ale košťáloviny a plodovou. Kořenovou tam nedává. Hnojem by to být mohlo, ale speciálně okurkám by vadit neměl. Na dálku těžko radit, založeno je to dobře, snad jestli vrstva půdy není moc slabá.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz