Sázení starých kanadských borůvek

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6684) - 9.2 (?)
18.6.2012 21:29

Měl jste tu díru vyložit fólií tak, aby vznikla nádrž, fólii prořezat 20 cm nad dnem a výše. Vznikne dole bazének se zásobou vody. Přidával jsem mimo popsané složení ještě trochu písku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 18.6.2012 21:21, zobrazeno: 8294x

po 2 letech shánění mi dneska konečně přivezli již poměrně vzrostlé kanadské borůvky, 2 keře

vykopal jsem dopředu díru, vyvezl asi 6-7 koleček zeminy a pod borůvky a kolem nich jsme dali 600 litrů čisté rašeliny

zasazeno, prolito vodou

co teď? nějaké nápady jak borůvkám ještě pomoci? nerad bych o ně přišel, nebyla to levná záležitost...

dám pod ně ještě tak 5-6cm mulčovací kůry, ale co dál? nějaké jiné tipy? co nějakou zábranu do hloubky, aby se do rašeliny nevyplavovala "nekyselá" půda z okolí? někdo to tady zmiňoval

děkuji za všechny případné tipy!

PŘED
PŘED
PO
PO

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6684) - 9.2 (?), 18.6.2012 21:29

Měl jste tu díru vyložit fólií tak, aby vznikla nádrž, fólii prořezat 20 cm nad dnem a výše. Vznikne dole bazének se zásobou vody. Přidával jsem mimo popsané složení ještě trochu písku.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?), 18.6.2012 21:32

bydlím kousek od chalupy a díky skleníku stejně musím nejpozději obden zalévat, takže se závlahou by snad neměl být problém

každopádně tohle už teď nemohu udělat

ještě doplním, že šlo o kontejnerové sazenice a keře jsou obaleny plody

bylo mi doporučeno, abych borůvky stříhal prvně až příští rok po odplození

palooo - (11) - 14.156 (?), 24.6.2012 17:24

Na jar som sadil také velké.Z 5 rastlí prežili dvesadMám lepšie skúsenosti z výsadbou malých-teda oveľa menších rastlín.V týchto horkách polievať a polievať.

host - 177.230 (?), 13.8.2012 23:13

Polievanie z hora nie je v tomto pripade moc idealne. Raselina (rovnako ako piliny z ihlicnanov) sa vie z hornej casti napit vody ako spongia a korienky su v suchu. Osobne pouzivam zavlahu podmokom (bazenik). V pripade, ze nie je vytvoreny zavlahovy bazenik, da sa tomu pomoc tak, ze pod mulc z kory date nadierovanu hadicu (napr. sidlom). Jeden koniec vopred zaslepite a na druhy date spojku. Ako bude substrat klesat a novy budete dosypat, budete mat takuto podpovrchovu zavlahu stale nizsie v podnom profile. Znamena to vsak aj vyssiu spotrebu vody. Dalsim moznym riesenim by bola kvapkova zavlaha.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz