Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas ze švestek "na pokračování", 20.10.2018
Že mají chybně napsaný návod, ještě nemusí znamenat, že ty kvasinky jsou špatné. Třeba je to opsáno z přípravy kvasu nějaké vařené suroviny - piva, medu,  řepy, kdoulí, mrkve - kde pravidlo deseti není podmínkou, možná opoměli napsat oslazené... celý příspěvek >
Jesenno - zimné práce, 20.10.2018
Švédské hrábě, skvělá věc. Taky se snažím listí hrabat, jenže... Poslední jablka sklízím začátkem listopadu, v tu dobu mají pozdní odrůdy ještě list na stromech.. Listí opadává postupně, když opadá poslední, často už mrzne. Někdy přijde sníh dřív,... celý příspěvek >
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 20.10.2018
První rezistenty skutečně měly vocas - Jolana, Prima, Karmen, Jonalord, říkal jsem tomu "pachuť po planém jablku" (jehož geny doslaly).  Ty dnešní rezistenty mají spíš charakter, či buket. Podobně jako u révy třeba Hibernal, jehož aroma už není... celý příspěvek >
Kvas ze švestek "na pokračování", 19.10.2018
...ale deka už plavala... A co má být? Pevný podíl vždycky plave, u všech kvasů. Po celou dobu kvašení.    Celý život zakládám švestkový kvas postupně, jak plody padají, tak je přisypávám. Rozmačkám jen první várku, do které přidám... celý příspěvek >
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 19.10.2018
Práve že ta chuť mi vyhovuje, má taky hodne šťávy.... Je to dost mekké jabko na zakousnutí... Jste si, pane Janst, jistý, že pěstujete Idared? Já mu m.j. vyčítám, že je tvrdý a má málo šťávy.
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 19.10.2018
Zažil jsem obojí. Z e-shopu mi došly stromky mohutné, svěží a s tak krásnými kořeny (zabalenými do pilin a hydrogelu), že ve třech prodejnách nejbližších mému bydlišti se jim žádný nabízený ani nepřiblížil. Stejně tak jsem zažil zásilku uschlého... celý příspěvek >
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 19.10.2018
Znám lokality, kde se Idaredům mimořádně daří a pěstitelé si pochvylují i jejich chuť. Obecně je ovšem Idared považován za odrůdu vysoce plodnou a s vynikající skladovatelností. Ovšem s chutí sotva průměrnou.
Korene stromu prerastene v komposte, 19.10.2018
A co vystřihnout kousek mulčovací textilie a kompostér postavit na ni?
Beni Shogun, 19.10.2018
Je to místo od místa různé. Před pár dny jsem byl ve školce ve Velkých Losinách. Prakticky všechny odrůdy, co prodávali, tam měli na MM 106. S nějakými výjimkami, např. Průsvitné na semenáči, aj.
Roubování, 14.10.2018
Jednoleté vlky můžete ne přeroubování v pohodě použít.
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 14.10.2018
Porovnám-li Sirius a Lunu, volím Sirius. Velké velikostně vyrovanané plody, dlouhá skladovatelnost, zdravý triploidní růst. Luna má sklon přeplozovat a zdrobňovat plody.
Kočka na zahradě, 13.10.2018
Kočky nic nedevastují. Jámy nevyhrabávají, výkaly zahrabou. V naší přírodě, nejsou-li přikrmovány lidmi,  nepřežijí zimu.
Špatný kvas, 13.10.2018
Zkuste odebrat horní vrstvu. Je možné, že dole je kvas v pořádku.
Je to moravský sladkoplodý jeřáb?, 13.10.2018
Existují okrasné jeřáby s listy zubatými do poloviny a plody hořkými. Obvykle mají sytěji červenou barvu. Vidět jsou v městských výsadbách.
Švestka Topfive, 13.10.2018
To nehraje velkou roli. Obíráte jen pár plodů na koláče, knedlíky a jídlo. Většina - na povidla a kvas se beztak sbírá ze země.
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika