|
Jaký křovinořez do lesa, 23.5.2014  Dneska hygienu a bezpečnost práce nikdo moc nekontroluje, jako to bylo dříve, kde na každém polesí byl bezpečnostní technik. Každým rokem jsme absolvovali kurzy, školení a přezkoušení z BOZ. Jako kluk po LŠ si pamatuji, kde jsem denně podepisoval... celý příspěvek > |
 |
Jaký křovinořez do lesa, 21.5.2014 8 až 10 hodin pracujete s křovinořezem? Nebo 8 až 10 hod jste na pracovišti a pracujete s ním polovinu času? Dříve platila norma na práci s motorovým nářadím cca max. 3,5 hod kvůli hluku a vibracím a to práce musela být přerušována deseti jedenácti... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plevel, 18.5.2014 S tím insekticidem to berme snad spíše, jako překlep, protože insekticid trávu nezahubí, neboť rostliny se insekticidy proti hmyzu ošetřují běžně.
Kdysi před léty jsme si zvětšili zeleninovou zahrádku, kde to bylo podobné. Žádný herbicid... celý příspěvek > |
 |
Jaký křovinořez do lesa, 18.5.2014 Do lesa bych si zádový křovinořez nepořídil ze dvou důvodů. Pokud ho osadíte pilovým kotoučem, špatně se s ním bude dělat prostřihávka, nebo prořezávka. Dalším důvodem je obtížná manipulace při sundavání, pokud seknete do vosího hnízda. Klasický... celý příspěvek > |
 |
Jaký křovinořez do lesa, 17.5.2014 Měnil jsem vzduchový filtr, spodní a horní misku, které drží řidítka. Stalo se to při skřípnutí v prostřihávce stromkem, když jsem více zabral, abych pilový kotouč vyprostil. Má chyba. V dalším případě, když jsem vyřezával janovec s ostružinou ve... celý příspěvek > |
 |
Nůž Oregon do sekačky, 17.5.2014 Také originál Viking nůž nemám na sekačce nabroušený do ostra. Výrobci nožů počítají s tím, že nůž bude roztáčet výkonnější motor. Na staré elektrické 900W sekačce jsem měl nůž ostrý.
Raději si ho nechte nabrousit odborně, kde Vám ho servisák i... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez - rada, 16.5.2014 FIAM: Hezké počtení. Píšete, že jste k tomu Vašemu zázraku dostal, nebo koupil "tlustou strunu". Jak je "tlustá"? Aby motoru neublížila. Proč nesečete nožem? Dá-li se tomu plechu říkat nůž.
Jako profík si nemohu takovou loterii... celý příspěvek > |
 |
Herbicidy v trvalkách, 15.5.2014 Přípraveku Gallantu Super od společnosti Dow AgroSciences skončila registrace někdy v roce 2008.
Ze své zkušenosti s graminicidy mohu potvrdit, že se jednalo o nejlepší graminicid, co se odolnosti vůči deště týče, dále pak nízké dávce na ošetření... celý příspěvek > |
 |
Herbicidy v trvalkách, 15.5.2014 Teoreticky by rostlinám Targa Super neměla ublížit. Pozor graminicidy nehubí všechny druhy jednoděložných trav. |
 |
Mýt či nemýt benzinovou sekacku, 14.5.2014 Sekačku nemyji, protože s ní 2x v týdnu sekám dva pozemky (v týdnu jeden a o víkendu druhý). Zdá se mi to zbytečné. Po každém sečení trávu z pod šasí stáhnu rukou a zbytek vyfoukám kompresorem a sekačka je téměř čistá. Myslím si, že voda pro sekačku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Křovinořez (motorová kosa) do 5000 Kč, 14.5.2014 Za pět tisíc korun Pavle nečekejte žádný zázrak na dlouhá léta! |
 |
Křovinořez - rada, 14.5.2014 Pokud máte rozum, tak to nekupujte. Možná Vám to nevydrží ani do švestek. |
 |
Koza na řezání dřeva, 13.5.2014 Děkuji za reakce. Kozu jsem si vyrobil na mou výšku, tudíž žádné zvedání pily nad prsní výšku. Gumicuk s řetízkem se mi zdál jedno z nejbezpečnějšíh a nejrychlejšíh přitáhnutí polen, nebo klacků. Opravdu se polena ani nehnou a nemusíte se bát,... celý příspěvek > |
 |
Koza na řezání dřeva, 12.5.2014  Rozhodoval jsem se, jakou kozu na řezání dřeva pořídím. Zvažoval jsem mezi Profi holderem, Sagebockem a kozou od Oregonu. Shlédl jsem pár videí, přečetl nějakou recenzi a nakonec jsem si držák vyrobil sám ze zbytků trámků a střešních latí. Koza mě... celý příspěvek > |
 |
Postřik proti savým a žravým škůdcům, 12.5.2014 Přípravků na ochranu rostlin proti žravým a savým škůdcům je celá řada. Dělí se podle působení na škůdce. Působí buď fumigačně, dotykově,nebo požerově.
Můžete použít pyrethroid Karate Zeon, nebo insekticid Nurelle D, který působí fumigačně,... celý příspěvek > |
 |