|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hnilobné fleky na jablkách, 28.10.2014 Neofabraea alba
syn. Gloeosporium album - pùvodce skládkové hniloby jablek. |  | Koňský hnůj, 28.10.2014  Koňský hnůj zdarma hmmm... a hned plný 1/2 tunový vozík... hmmm.Suchoučký,sladoučký jak kompost... to je vůně.Mimochodem už jste si někdy všimli,když v létě s večerem klesájí vrchní vrstvy atmosféry nasycené plyny z kravína,jak to příjemně... celý příspěvek > |  |
|  | Rouby - termín odběru, 28.10.2014 (A) je správně... týká se to kvality roubů.S pozdější kvalitou plodů to nemá nic společného. |  | Odrůda Admirál, 27.10.2014 Na své otázky nehledejte jednoduché paušální odpověďi.Pokoušel jsem se Vám naznačit, že volba podnože závisí na mnoha faktorech.Některé jsem vyjmenoval(kvalita půdy, půdní profil(výška jílu, spodní vody),struktůra půdy, trávní drn/herbicídní plocha,... celý příspěvek > |  | Odrůda Admirál, 27.10.2014 Velmi bujný triploid, vyholuje.Stran podnože bych volil slabou, mám ji na m9.Volba je na pěstiteli, zda preferuje vyšší tvar,zákrsek,potažmo kolik mertů čtverečních pro habit koruny, pěstování v travním drnu, bezplevelné míse.Pro volbu podnože je... celý příspěvek > |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014 Ano,..a takoví ochotně trpěliví jsme tady skoro všici ;-)
Takže asi nezbývá, než se vybodnout na e-shopy a rozjet se po republice přímo do vytipovaných školek :-)
Načpak jezdit za školkařema po celé republice?...nastudujte tu brožuru, která... celý příspěvek > |  | Neznámé hrušky I, 27.10.2014  Poslední dvě odrůdy, které visí na větvích jsou Bohemica,...a ta neznámá ananasová odrůda ze Záhorí.V těchto dnech je více času, tak je dooberám.
Asi se nikdo nenajde, kdo by mohl poradit o co se jedná.Zřejmě se nepodaří určit jméno neznámé... celý příspěvek > |  | Zezulka, 24.10.2014 Kdyby měla odrůda nějakou cenu(bez ironie),mohly by se komerční práva na její využití poskytnout nějaké školce.Otázkou je... která školka se ujme množení neověřeného sortimentu, když i pan Kumšta měl problémy uvádět sortiment(z dnešního pohledu už... celý příspěvek > |  | Poškozený dvouletý stromek, 24.10.2014 Původ nekrozy neznám.Mohu se zeptat, proč byl stromek vyklučen?Usychal, přestal růst, neměl přírustky?Kdyby se ponechal, zřejmě by se poraněné místo zavalilo samo.Kořenová soustava se mi na typovou podnož A2 zdá malá, vlasečnice tenké. |  | Zezulka, 24.10.2014 Jaké plány s ní máte do budoucna?Kdy můžeme čekat první výpěstky na e-shopu?Nikde jsem nenašel popis charakterových vlastností.Zřejmě se jedná o pozdní odrůdu, čím vyniká?
|  |
|  | Zapařené nebo přemrzlé houby, 24.10.2014 Václavka obecná je nejlepší houba do smaženice... dodává příjemnou kořenitou příchuť pokrmu.Několik let naspátek u nás václavka obecná nerostla, je to výborná jedovatá houba-potřebuje jen delší dobu varu pro odstranění jedovatých toxinů... A tak když... celý příspěvek > |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 24.10.2014 Červivá jablka lze vykrájet, při počtu plodů do kila a čase potřebném na jedno vykrojení jde o pár desítek minut....raději bych equivalent g/L masa na litr masného moštu.
Když jablka začínají padat, tak je to proto, že mají v sobě červika... tedy... celý příspěvek > |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 24.10.2014 Filozifická otázka zní čisté je A nebo B či nečisté je B nebo A?. Je částečně zkvašený mošt závadný? A_nebo_B? Je calvados A_nebo_B?...
Někomu z nás dvou se to motá v hlavě.
--------------------------------------------------------
červ za... celý příspěvek > |  | Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 24.10.2014 CAC rozmnožovací materiál nepodléhá uznávání, za jeho vlastnosti zodpovídá dodavatel, stát v tomto případě má pouze funkci kontrolní. Jedná se o kvalitativně nižší stupeň rozmnožovacího materiálu, než je uznaný materiál. Mírnější jsou především... celý příspěvek > |  | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 23.10.2014 Zrovna takto, v náporu letní větrné bouřky jsem přišel o silně obtěžkaný zákrsek odrůdy Zvonkové.Ač s trvalou oporou, dřevěným kůlem, byl asi špatně zakořeněný.Narovnal jsem ho, zbudoval opěrné lešení, ale nepomohlo, musel pryč.Jablka tvrdá jak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|