|
Strata vody v saní, 11.5.2015 Vertikální (svislá) trubka je nejčastěji prorezlá v úrovni ustálené hladiny vody ve studni. Zajímavé je také to, že některé poruchy jsou přetlakově těsné a podtlakově netěsné (ventilkový jev).
Pokud vím, SVA je samonasávací, takže mu trocha... celý příspěvek > |
 |
Odrané túje - co je poškozuje?, 11.5.2015 proč tak nejistě?
Ano, je to srnec, který právě v této době zbavuje pravý i levý parůžek odumřelého lýčí otíráním o slabé kmínky stromů nebo keřů. Právě tůje jsou lákavé, protože jsou dost tuhé, drsně členité i správně pružné pro tuto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ako dosiahnut aby hruska mala úrodu, 7.5.2015 tak to pro letošek nechte být. V době sázení jste již mohl mít namrzlé blizny a protože se pyl na ně dostal až po namrznutí tak to povětšinou propadlo. Horší by bylo, když by se situace opakovala každoročně... |
 |
Prosím poraďte co je to za cibulovinu, 7.5.2015 tak jak to kvetlo?
podle šířky listů by to mohla být i strelície, ale pokud to dloubal někde v španělské přírodě, tak tady v čechách těžko někdo určí co je to za cibulovinu, když mnozí neznají ani místní endemity (a nebo i česnek medvědí) |
 |
Zemina do vyvýšeného záhonu, 7.5.2015 s přihlédnutím za cenu dopravy "30 km" bych volil jen zahradní substrát 500kč/m3. Do svrchních 5 cm bych pak přimíchal drnovku z vlastního pozemku v poměru 1:1. |
 |
Vertikutátor a sieť proti krtkom, 7.5.2015 Slehávání je protikladem k nakypření způsobenému růstem biomasy kořenového systému. Ono stejně tak napumpování živin a vody z podloží může z těch 3 cm udělat 5 a strniště namačkané pod kolečka vertikutátoru dalších 10 mm. V důsledku tak při nastavení... celý příspěvek > |
 |
October glory, 7.5.2015  Pokud prosychá střed koruny a terminál jde většinou u kořenů o problém v prostoru kůlového kořene. Protože píšete, že půda je těžká, špatně propustná tak asi došlo k utopení spodní části kořenového systému vytvořením podzemního jezírka - kořeny pak... celý příspěvek > |
 |
Pámelník - starost o něj, 7.5.2015 Aby byl pámelník zavětvený pěkně odspoda, tak jej v první polovině července zkraťte na jednotnou výšku cca v polovině středně dlouhých výhonů (nejkratší by se tak měly krátit alespoň o 1/3 a nejdelší i klidně o 3/4 na 1/4). |
 |
Vari vs Moundfield, 6.5.2015 Játro nejátro, já to nazval dříkem jako u šroubu s šestihranou hlavou a metrickým závitem. My krmiváři totiž pod pojmem jádro máme něco úplně jiného .
|
 |
Vari vs Moundfield, 6.5.2015 dřík by měl být houževnatý a nikoliv tvrdý - ale technologie kdy součástky mají kalené ostří a houževnatý zbytek čepele znali již starověcí mečíři. |
 |
|
 |
Vari vs Moundfield, 6.5.2015 Ta rezerva ve výkonu je určená konstrukčně právě volbou spínacích otáček spojky v kombinaci s volnoběžnými a maximálními otáčkami motoru. |
 |
Pestovani revy v nadobach, 6.5.2015 Obecně je častější, že réva se dá na balkón dovést jako tažeň z volné půdy a plodná hlava se umístí dle potřeby. Réva je navíc taková, že pro růst nepotřebuje velkou výsadbovou mísu a stačí jí díra v betonovém dvorku "na jednu dlaždici zámkové... celý příspěvek > |
 |
Skrátenie stromu o 1/3, 6.5.2015 dvakrát měř a jednou řež. Proč tak brzký termín - ořešáky se řežou v termínu opadu jehněd což je zpravidla konec května. Často se také řez odkládá na rok, kdy pomrznou květy a tak ztráta na plodnosti je prakticky "o rok kratší" protože o tu úrodu,... celý příspěvek > |
 |
Dvouleté sazenice Jilmu Sibiřského (Turkestánsky brest), 6.5.2015 v mezičase jsem se kouknul na jejich stránky...
v jejich nabídce je "Ulmus Pumila celer" ještě duplikovaná jako "raketový živý plot" - ale naštěstí za stejnou cenu. U obou však není údaj o zboží kompletní, tak aby se dalo určit, jestli byl... celý příspěvek > |
 |
Vari - jak vytvořit rychle dvojmontáž TN, 6.5.2015 jj moje blbost - spěchal jsem a tak jsem dotáhl jen rukou a zajistil závlačkou. Pak jsem na to zapoměl a o měsíc později při průjezdu zatáčkou s uzavřenými volnoběžkami to houpnul přes krtinu...
Stál 96,-Kč a tak jsem ani moc nediskutoval,... celý příspěvek > |
 |