podle šířky listů by to mohla být i strelície, ale pokud to dloubal někde v španělské přírodě, tak tady v čechách těžko někdo určí co je to za cibulovinu, když mnozí neznají ani místní endemity (a nebo i česnek medvědí)
tak zatim je zalivam do podmisek jelikoz se mi tu uhnizdili smutnice... doufam ze rozkvetou ale spise o tom pochybuju jen uz pomalu stracim prehled jak a co zalivat pri mych 80 rostlinach doma
podle šířky listů by to mohla být i strelície, ale pokud to dloubal někde v španělské přírodě, tak tady v čechách těžko někdo určí co je to za cibulovinu, když mnozí neznají ani místní endemity (a nebo i česnek medvědí)
jeste k tomu mi ty vetsi cibule s listy chytli asi cervenou spalu (cervene prouzky a tecky) a jak sem cetla tak to ma i hvezdnik tak sem je oloupala do cisteho doufam ze se vzpamatujou budu je min zalevat ale nevim jestli mam pouzit nejaky postrik nebo to oloupani staci? dekuji za odpoved
tak sem cibule se spalou zlikvidovala jelikoz s ni neumim bojovat... ale ty mensi cibulky mi furt nedaji spat co to je... trochu ty tenke listy pripominaji krokusy ale nevim no
Ja bych se přiklonil k Amarylis Belladona. Raší na podzim, na jaře zasýchá, kvete v létě. Návody píšou, aby byla cibule posazena 10 cm pod povrchem. Vladislav