|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Velmi stará růže s velmi starým padlí, 28.5.2013 Pokud používáte mospilan, tak ten na padlí nezabere, protože je na savé a žravé škůdce, ne na houbové choroby. Použijte třeba Discus, likviduje i černou skvrnitost. Lída |  | Prasklý kmen u třešně, 27.5.2013 Kmeny se čistí, ale proto, aby za starou kůrou nebyli ukrytí škůdci, ne kvůli lišejníkům. Lída |  |
|  | Kořenové mšice nebo červci, 27.5.2013 Nevím, jestli by to pomohlo, ale vzala bych ty zatím nevadnoucí stvoly a - pokud mají čisté kořeny - zasadila bych je zvlášť. Pokud nemají čisté kořeny, propláchla bych je předtím slabě růžovým roztokem hypermanganu. Ale opravdu slabým, jinak... celý příspěvek > |  | Prasklý kmen u třešně, 27.5.2013 Mech a lišejníky jsou pouze známkou čistého vzduchu, stromům neškodí! Jestli vaši sousedé řezali meruňky ve stejném roce jako vy, asi řezali až po vás v jinou roční dobu. Mohlo jim to odejít proto, nebo měli stromky jiného stáří. ... celý příspěvek > |  | Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 27.5.2013 Nezlobte se, ale vypadá jak anténa. To nebyla po výsadbě vůbec řezaná? Mohlo by to být i tím. Lída |  | Černání a následné uhynutí včech rostlin v bytě, 27.5.2013 A nemá vlhko až moc? Spíš vlhko způsobuje červání špiček listů, u sucha to jsou hnědé suché okraje. Ono teď nebylo ani moc teplo, mohlo to působit společně s tím vlhkem... Lída |  | Letnička, 27.5.2013 Nemesie znám, ale pod českým názvem hledíkovka. Semínka určitě koupíte v zahr.centrech nebo v e-shopech, ale teď už je na ně pozdě, předpěstovávají se zjara doma. Nevím ale, jestli mají jen Nemesia strumosa (keříčková, pestrobarevná) nebo i Nemesia... celý příspěvek > |  | Šárka na listoch?, 26.5.2013  Může a nemusí. Kromě šarky se dělají kroužky na listech i u nekrotické kroužkovitosti. Šarka se většinou projevuje i propadlinami na plodech. Lída
|  | Co je to za zemědělskou plodinu?, 26.5.2013 Jetel nachový, "růžák". Lída |  | Prasklý kmen u třešně, 26.5.2013 Loňský rok jsem měla třešní hodně, letos jich bude méně - kvetlo všechno najednou a asi to včeličky nestíhaly, ale něco bude. Za to broskví (Red Heaven) mám až moc, doufám, že něco propadne a zbytek budu muset protrhat, protože jsou opravdu... celý příspěvek > |  |
|  | Tavolník van Houtteův, 26.5.2013 Mám pod ním waldsteinii a drobné jarní cibuloviny (kvetou, než se keř olistí), levandule jde dát vedle, ale ne pod keř, protože ta potřebuje plné slunce. Lída |  | Slimáci a měděné pásky, 26.5.2013 na netu máte překladač, sice překládá kostrbatě, ale přeloží cokoliv... |  | Prasklý kmen u třešně, 26.5.2013 Mně to Van udělala také (prasknul kmen těsně pod rozvětvením), ale byla ze školky zastřižená na kotlovou korunu a říkají, že to rádo dělá, když jsou větve z jednoho místa - což u mne bylo. Zatření rány nepomohlo, zůstala tam velká jizva, kterou strom... celý příspěvek > |  | Hortenzie Hydrangea serrata Bluebird, 26.5.2013 Prohlédnete-li si na jaře pozorně vnitřek zelených pupenů hortenzií, můžete už v tomto časném stadiu rozpoznat maličké základy květů. Ty se vytvářejí už v létě předchozího roku, a pokud hortenzii na jaře seříznete, nenávratně o ně přijdete. Proto... celý příspěvek > |  | Slimáci a měděné pásky, 26.5.2013 U nás (HK) jsou dost, zatím jen menší, ale janebu Asahi mi ožrali dokonale, než jsem si toho všimla... Lída |  |
 |
|
|
|