Příspěvky uživatele - 220.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Velmi stará růže s velmi starým padlí, 28.5.2013
Pokud používáte mospilan, tak ten na padlí nezabere, protože je na savé a žravé škůdce, ne na houbové choroby. Použijte třeba Discus, likviduje i černou skvrnitost.           Lída
Prasklý kmen u třešně, 27.5.2013
Kmeny se čistí, ale proto, aby za starou kůrou nebyli ukrytí škůdci, ne kvůli lišejníkům.           Lída
Kořenové mšice nebo červci, 27.5.2013
Nevím, jestli by to pomohlo, ale vzala bych ty zatím nevadnoucí stvoly a - pokud mají čisté kořeny - zasadila bych je zvlášť. Pokud nemají čisté kořeny, propláchla bych je předtím slabě růžovým roztokem hypermanganu. Ale opravdu slabým, jinak... celý příspěvek >
Prasklý kmen u třešně, 27.5.2013
Mech a lišejníky jsou pouze známkou čistého vzduchu, stromům neškodí! Jestli vaši sousedé řezali meruňky ve stejném roce jako vy, asi řezali až po vás v jinou roční dobu. Mohlo jim to odejít proto, nebo měli stromky jiného stáří. ... celý příspěvek >
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 27.5.2013
Nezlobte se, ale vypadá jak anténa. To nebyla po výsadbě vůbec řezaná? Mohlo by to být i tím.           Lída
Černání a následné uhynutí včech rostlin v bytě, 27.5.2013
A nemá vlhko až moc? Spíš vlhko způsobuje červání špiček listů, u sucha to jsou hnědé suché okraje. Ono teď nebylo ani moc teplo, mohlo to působit společně s tím vlhkem...           Lída
Letnička, 27.5.2013
Nemesie znám, ale pod českým názvem hledíkovka. Semínka určitě koupíte v zahr.centrech nebo v e-shopech, ale teď už je na ně pozdě, předpěstovávají se zjara doma. Nevím ale, jestli mají jen Nemesia strumosa (keříčková, pestrobarevná) nebo i Nemesia... celý příspěvek >
Šárka na listoch?, 26.5.2013 Obsahuje fotku
Může a nemusí. Kromě šarky se dělají kroužky na listech i u nekrotické kroužkovitosti. Šarka se většinou projevuje i propadlinami na plodech.  Lída
Co je to za zemědělskou plodinu?, 26.5.2013
Jetel nachový, "růžák".          Lída
Prasklý kmen u třešně, 26.5.2013
Loňský rok jsem měla třešní hodně, letos jich bude méně - kvetlo všechno najednou a asi to včeličky nestíhaly, ale něco bude. Za to broskví (Red Heaven) mám až moc, doufám, že něco propadne a zbytek budu muset protrhat, protože jsou opravdu... celý příspěvek >
Tavolník van Houtteův, 26.5.2013
Mám pod ním waldsteinii a drobné jarní cibuloviny (kvetou, než se keř olistí), levandule jde dát vedle, ale ne pod keř, protože ta potřebuje plné slunce.           Lída
Slimáci a měděné pásky, 26.5.2013
  na netu máte překladač, sice překládá kostrbatě, ale přeloží cokoliv...
Prasklý kmen u třešně, 26.5.2013
Mně to Van udělala také (prasknul kmen těsně pod rozvětvením), ale byla ze školky zastřižená na kotlovou korunu a říkají, že to rádo dělá, když jsou větve z jednoho místa - což u mne bylo. Zatření rány nepomohlo, zůstala tam velká jizva, kterou strom... celý příspěvek >
Hortenzie Hydrangea serrata Bluebird, 26.5.2013
Prohlédnete-li si na jaře pozorně vnitřek zelených pupenů hortenzií, můžete už v tomto časném stadiu rozpoznat maličké základy květů. Ty se vytvářejí už v létě předchozího roku, a pokud hortenzii na jaře seříznete, nenávratně o ně přijdete. Proto... celý příspěvek >
Slimáci a měděné pásky, 26.5.2013
U nás (HK) jsou dost, zatím jen menší, ale janebu Asahi mi ožrali dokonale, než jsem si toho všimla...       Lída   
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika