Kořenové mšice nebo červci

host - 220.186 (?)
27.5.2013 21:58

Nevím, jestli by to pomohlo, ale vzala bych ty zatím nevadnoucí stvoly a - pokud mají čisté kořeny - zasadila bych je zvlášť. Pokud nemají čisté kořeny, propláchla bych je předtím slabě růžovým roztokem hypermanganu. Ale opravdu slabým, jinak rostliny pálí. Poslední možnost je likvidace a pořízení nového. Tu zeminu z místa, kde byl předtím, bych asi raději vyhodila.           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 90.250 (?), 27.5.2013 20:23, zobrazeno: 3821x

Dobrý den, začal mi uvadat bílý zvonek, stvoly s květy šly snadno uvolnit z kořenů a na zbytcích kořenů jsem našla bílou hmotu, na první pohled plíseň, ale jsou tam takové hrudky, něco jako červci. Rostlina je docela zdecimovaná, zbylo pár zatím nevadnoucích stvolů. Hned vedle mám modrý zvonek zdravý.

Mám ten bílý radši zlikvidovat, i když je mi ho líto? Odstranit zeminu? Nebo nechat přírodu, ať si poradí? Děkuji za radu.

host - 220.186 (?), 27.5.2013 21:58

Nevím, jestli by to pomohlo, ale vzala bych ty zatím nevadnoucí stvoly a - pokud mají čisté kořeny - zasadila bych je zvlášť. Pokud nemají čisté kořeny, propláchla bych je předtím slabě růžovým roztokem hypermanganu. Ale opravdu slabým, jinak rostliny pálí. Poslední možnost je likvidace a pořízení nového. Tu zeminu z místa, kde byl předtím, bych asi raději vyhodila.           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz