Příspěvky uživatele - 14.170

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení odrůdy, 29.1.2015
Jojo, je to daleko Galloway je ve Skotsku. :)
Štíhle vřeteno hrušně, 29.1.2015
Stando, to je věc názoru. Ve vlhkých částech koruny se drží choroby. Ovoce co se válí po zemi je naďobáno mravenci slimáky a myšma. A pokud udržujete herbicidní pás, tak je to tragédie. V.
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 29.1.2015
Kys. mravenčí voní podobně jako k. octová. Zkuste hodit kapesník na pár minut do mraveniště. Mravenci vám ho napustí. V.
Štíhle vřeteno hrušně, 28.1.2015
Když říznete ve 120 cm vytvoří se patro z pupenů pod řezem. Ten slabý obrost bude nadále krnět. V případě, že jsou koncové pupeny květní a zaplodí, ohnou se a bude po nich. V.
Cukerný roztok, 26.1.2015
Většinou u domácích vín doslazuju na 19-20°NM. To ale počítám se zbytkovým cukrem. Pro vykvašení do sucha bych dal tak 17. Cukr bych rozvařil. Jinak sedne na dno. V.
Jurrský ovopark, 24.1.2015 Obsahuje fotku
Asi nejradši mám Bokoop a Zvonkáč. Přikládám fotky Č. Boskopu a Zvonkového. Jsou stále svěží, jen Boskoop už je trochu gumovej. I tak je ale dobrej. V.
Staré německé odrůdy, 24.1.2015
Zadavatel chtěl kyselá jablka. Když se podívám do tabulky, má Boscoop nadprůměrné hodnoty kyselin. Současně má nadprůměrné cukry. Nadprůměrný cukr je u kožených jablek běžný. Proto mě přišel vhodnější. Ontario má ve stejné tabulce jen lehce... celý příspěvek >
Staré německé odrůdy, 24.1.2015
Tak to s tim hranáčem bylo zavádějící. Znovu jsem se podíval do knih. Gdánský hranáč je Tiefbutzen zatímco vaše krajová sorta je Tiefbutzer.  Nevěděl jsem, jestli se to v té závorce se synonymy neobjevilo omylem... Příště snad budu... celý příspěvek >
Staré německé odrůdy, 23.1.2015
Vlado, napsal jsem, že "Teifbutzen je Kdánský hranáč. Ten ale není Weißer". To je snad pochopitelné. O Ontariou jste napsl sám, že je pro diabetiky, což tedy znamená nízký obsah cukrů. Nízký obsah cukrů vylučuje vhodnost pro výrobu cideru (pokud... celý příspěvek >
Staré německé odrůdy, 23.1.2015
Problematický bude obsah taninů.  Nebude jednoduché dosáhnout čirého produktu,
Bažantí odrůdy, 22.1.2015
Oni tu některé "dědečkovské prvorepublikové odrůdy" byly už před třicetiletou válkou. V.
Staré německé odrůdy, 22.1.2015
Ten Teifbutzen je Kdánský hranáč. Ten ale není Weißer. Dobré by bylo Boskoopské. Má hodně kyselin, ale také hodně cukrů. Pokud je pravda co píše Vlada o Ontariu, vyhnul bych se mu. Kyseliny potřebujete, ale ne na úkor cukrů. V.
Pěstování broskvoní v ČR končí, co vy na to?, 20.1.2015
Ostatní ovocnářské komodity na tom nejsou o moc lépe. V.
Jak se stříhají ovocné stromy?, 18.1.2015
Zkuste Standu Bočka. Působí v Crhově. V.
Jak se stříhají ovocné stromy?, 18.1.2015
Psal jste, že jste z Blanska? V.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika