|
Poraďte, jaký traktor pro sečení 2500m2?, 24.6.2012 Jediné co je velmi atraktivní je převod kardanovým hřídelem. Jinak exhalace z dieselu jsou už uznány jako karcinogenní. Jde o malé částice PM10 a nově PM2,5. Filtry to neřeší. Za tu cenu jedné Kuboty jsou dva AGS s motory Vanguard. Běžnému uživateli... celý příspěvek > |
 |
Jaký olej do dvoutaktu?, 21.6.2012 Dvanáct let dávám Husqvarna low smoke - modrozelený olej, jak do křováku, tak do pily.Minulý týden jsem kupoval litr a stál 190 Kč. Míchá se 1:50. Na křováku jsem svíčku měnil až po 10 letech.Na oleji nemá cenu šetřit, vrátí se to na životnosti... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co se děje ve skleníku?, 17.6.2012 Kořenová zelenina přece nesnáší hnůj. Problém je podle mě v hnoji. Pokud je příliš čerstvý. Já hnůj raději vůbec nepoužívám, skleník hnojím vykvašeným slepičím trusem, a to ještě zředěným. Problémy nemám. Letos jsem ve skleníku zkoušel kedlubny -... celý příspěvek > |
 |
Cukety - bílé skvrny na listech, 17.6.2012 Je to odrůdou cukety. Mám letos ještě jinou odrůdu, jsou vedle sebe a listy má bez bílých fleků. |
 |
Vodící miska ke křovinořezu, 11.6.2012 Nenáviděný OleoMac má spodní misku plechovou. Mi slouží už 12 let cca 600 mth bez problémů. |
 |
Motorová sekačka na 400m2 trávníku, 11.6.2012 To je tak malá plocha na sečení, že s motorovou sekačkou to nestojí se ani otravovat, Koupil bych si elektrickou sekačku s motorem 1600 - 1800 W a šířkou min. 43 cm. Na kabel se dá zvyknout a s uvedením do provozu i uskladněním elektrické sekačky... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez Stihl FS 450 - problem s starovanim, 10.6.2012 Měl jsem podobný problém s OM746T - studený nechtěl nastartovat a když náhodou chytil, tak než jsem zmáčkl plyn, tak zase zhasl. A když jsem plyn stačil zmáčkonout, aby nezhasl, tak se začal dusit a stejně zhasl. Udělal jsem to co Vy, ale nepomohlo.... celý příspěvek > |
 |
Oleomac 735t, 10.6.2012 Než jsem OM 746T po cca 600 mth z důvodu špatného startování odvezl do servisu, tak jsem vyměnil i svíčku - byla tam pořád původní, občas jsem jen upravil vzdálenost elektrod. Prostor ve válci i vrchní část pístu byla poměrně čistá, až jsem se tomu... celý příspěvek > |
 |
Oleomac 735t, 5.6.2012 Odvezte to do servisu, než zničíte startovací systém. Nevím, kolik to seřízení karburátoru stojí nyní v sezónu, ale při posezonní prohlídce jsem za seřízení karburátoru + promazání hřídele zaplatil 120 Kč a stroj startuje zase výborně. Nepíšete, jaký... celý příspěvek > |
 |
Který silný křovinořez na 0,5 ha, 31.5.2012 Téměř stejnou plochu i další plochy navíc jsem sekl 11 let OM 746T - mám jej stále a je OK. I ocelovou trubku jsem s ním "škrtl" před několika lety a nic se mu nestalo. V servisu byl až po 10 letech na seřízení karburátoru a namazání hřídele. Cena za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tip na tichou sekacku?, 7.5.2012 Já seču zásadně s hluchátky na uších. Pak nějaký hluk seakčky nemusíte řešit. A to používám elektrickou sekačku s motorem 1800 W a slabá se mi nezdá vůbec. |
 |
Stiga Estate Royal 19, nebo Senator HST?, 7.5.2012 Asi bych jednoválec nebral. Má nižší kroutící moment než dvouválec a když ještě máte svah - měl bych obavy z ucpávání tunelu trávou, kdyby nebyla zrovna moc suchá nebo při sečení na podzim. Taky nejde sekat každých 14 dní. Stigu Royal vyrábí podle... celý příspěvek > |
 |
Čínské sekačky u Mountfieldu, 7.5.2012 Sám technik od Mountfieldu mi říkal, že motory GGP nebrat. Mám třeba ale sněhovou frézu s motorem ZongShen od roku 2008 a motor až na výměnu čínské svíčky za Brisk funguje OK. |
 |
Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H, 7.5.2012 Mám jiný travní traktor a nelituji zvolení stroje s blízkým servisem 3 km než jako má soused 30 km na jednu stranu. Podíval jsem se na technické parametry obou strojů a ten v Mountfieldu mi nepřipadá zas tak hrozný. Mountfield prodává nebo prodával... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna LC53e - zkušenosti?, 2.5.2012 Letos jsme dělali plot kolem pozemku a trochu jsme debatovali s chlapama o zahradní technice a jeden řemeslník právě sekačku Husqvarna s tím "bočním výhozovým tunelem!" měl. Říkal, že stačí trochu vlhká tráva a hned se to ucpává. Spokojen s ní... celý příspěvek > |
 |