 |
Příspěvky uživatele - 236.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kompotovice, 14.11.2017 Tak to Vám blahopřeji, obohatit vůni meruňkovice není tak úplně jednoduché a nepochybuji o tom, že toto je ta cesta k výbornému a ve vůni zajímavému destilátu. Meruňkový destilát již po třech letech velmi ztrácí ve vůni a to je na soutěžích... celý příspěvek > |  | Malinovice, Banánovice, Melounovice, 8.11.2017 Ano, je tam chyba. Z několika zdrojů jsem ověřil, že banány obsahují cca 12% cukrů. PŠ |  |
|  | Kvasenie stavy z cukrovej trstiny, 2.11.2017 Hruškový a třešňový kvas je vhodné dokyselit na hodnotu pH 3 - 3,5 zředěnou kyselinou sírovou či fosforečnou, s výhodou mléčnou především proto, aby byl kvas chráněn před atakem křísotvorných kvasinek, které agresivním způsobem snižují koncentraci... celý příspěvek > |  | Švestkovy kompot, 27.9.2017 No jo, ale to už se dnes neví a určitě si to nebude nikdo pamatovat, zdali byl použit protiplísňový prostředek PETOL (kys. benzoová), který také brání kvašení. Nezbývá nežli do toho jít. Do 50L PE konve dejte asi 20 l kompotů, dolijte přibližně... celý příspěvek > |  | Pálenka z dýně, 27.9.2017 Tak toho se už bát nemusíte. Olovnaté benzíny obsahovaly jako antidetonační aditiv tetraethylolovo Et4Pb, ale od roku tuším 2001 se používat nesmějí. PŠ |  | Archivace slivovice, 14.9.2017 Oceňuji, že při zjevných chemických neznalostech umíte otevřít Google a nasledně ve Wikipedii vyhledat potřebné historické znalosti. Stále trváte na té blbosti, že zažloutnotí 70 - 80 let staré slivovice je způsobeno nitroglycerinem?... celý příspěvek > |  | Archivace slivovice, 14.9.2017 Tedy pane Rafaeli, Vy jste samá sranda! Nevím, jestli jste to prvotní psaní dobře pochopil, ale to s tím nitroglycerinem O2NO-CH2-CH(ONO2)CH2ONO2 jste fakt myslel vážně? Brizanci jeho rozkladu objevil v roce 1866 jakýsi neznámý pán, myslím, že... celý příspěvek > |  | Archivace slivovice, 13.9.2017 Omlouvám se. Adresa je mailto: empla@empla.cz |  | Kvas z jahod, 11.9.2017 Člověče nešťastná, on Vám nikdo neřekl, že lesní ovoce je k nakládání to nejobtížnější a nejryskantnější? Vzpomínám, že tu kdysi psali jasíci manželé, spíše starší, kteří se ptali na kvas z malin a že prý posbírali 600 (šest set) litrů malin, sypali... celý příspěvek > |  | Archivace slivovice, 11.9.2017 Pravděpodobně je ten kal způsoben solemi vápníku či hořčíku, pokud je bílý. Vše souvisí s ne příliš vhodnou vodou, kterou naši předci používali k naředění surového destilátu, neřešili to. Rozbor můžete poslet do lab. EMPA, adresa Za... celý příspěvek > |  |
|  | Test na metanol, 4.9.2017 Methanol a ostatní škodliviny včetně ethylcarbamatu stanovuje firma EPMA sro, adresa: Za Škodovkou 305, PSČ 503 11 Hradec Králové. Mail laborator@empa.cz PŠ |  | Kolik cukru má být v kvasu při pálení, 30.8.2017 Ovšem to neznamená, že byste měl okamžitě přikročit ke zpracování. Jan Jílek ve své monografii Příprava kvasu na výrobu slivovice (a ostatních pálenek), Dobra and FONTÁNA Olomouc 1999, str.190 doporučuje jistou prodlevu na dokvášení. Nemyslím,... celý příspěvek > |  | Kompotová jamovice, 30.7.2017 Je tu dotaz na minimální cuketrnatost kvasu, aby byl stabilní.
Skutečně to spolu souvisí. Vysvětlit to neumím, ale je mi známo, že i nepatrný přídavek cukru do kvasu, řekněme 1- 1,5%, zvýší stabilitu kvasu. To znamená, že prodlouží jeho životnost... celý příspěvek > |  | Odborníci na kvasy - použití drtiče pro rozmělnění meruněk, 16.7.2017 V podstatě souhlasím. Především s tím, že za bouřlivé kvašení může teplota kvasu a s tím souvisí i rychlé množení kvasinek. Rychlost chemických změn je závislá na teplotě a koncentraci a my můžeme ovlivnit jen tu teplotu. Jak už jsem jistě několikrát... celý příspěvek > |  | Odborníci na kvasy - použití drtiče pro rozmělnění meruněk, 16.7.2017 Rakovinotvorných produktů se bát nemusíte, to by generace našich předků nepřežily. Daleko nebezpečnější je vysoký podíl ethylalkoholu nežli rozkladné produkty amygdalinu. Účinkem enzymů prunáza a amygdaláza se z amygdalinu (glykosid) nevratně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|