Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
PH půdy - jak snížit?, 4.6.2013
... protože máte úplně normální neutrální hodnotu Ph.
Proč réva nekvete?, 3.6.2013
Tak, tak, jak správně podotkl Kuky  - u révy je plodné pouze jednoleté, čili loňské dřevo. Jsou to výhony, které vyrostly loni. Na nich jsou plodná očka, ze kterých letos vyrůstají (zelené) letorosty, které mají květy... celý příspěvek >
Výchovný řez stromů Mirabelka Nancyská a švestka Hanita, 3.6.2013
Přiznám se, že svou definicí "letorostu" a "výhonu" jste mne pane Miloši trochu rozhodil. Dřevo narostlé v posledním roce... co je to vlastně "poslední rok"? Letošní anebo loňský? Já to chápu tak, že čerstvě rostoucí výhony jsou právě... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 3.6.2013
A je to tady zase - velmi nízká účinnost veškerých dosud známých a běžně komerčně prodávaných pastí. Například dva krtci za dva měsíce u pana Jirky jsou sice potěšující, ale takováhle slabá efektivita lovu je pro zbavení se krtků... celý příspěvek >
Starostlivosť o pôdu pod révou, 3.6.2013
Pro kultivaci pozemku a následné udržování nezatravněného pásu pod révovými keři jsem pořídil rotavátor (MTD T/330). Bohatě stačí projet rotavátorem 1 x měsíčně a traviny či plevele nemají šanci se udržet. Jde to velmi rychle u vašich 50 m x 10 řad... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 3.6.2013
Vážený pane Josefe, protože jste "psavý typ" a hlavně jste i důvěryhodná osoba, bylo by velmi pozitivní, kdybyste po určité době používání své expanzní pasti sem napsal její hodnocení. A přimlouvám se pokud možno za hodnocení poněkud obšírnější.... celý příspěvek >
Nedostatocne opelenie?, 31.5.2013
Je zajímavé, že letos, když všechny peckoviny opožděně vykvetly takřka najednou, je u švestek i třešní kvalita opylení horší. Já to pozoruji hlavně na třešních. A jsou jasně patrné rozdíly mezi odrůdami. Některé odrůdy jsou na tom lépe a jiné... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 30.5.2013
Co letošní réva? Pláče a naříká! Protože je jí zima. Je to už dost tristní, když za posledních zhruba 14 dní se skoro každou noc zastaví teploměr na teplotě 1, 2, 3 °C nad nulou a přes den pořád prší a teploměr se sotva přehoupne přes desítku.... celý příspěvek >
Hibernal, 30.5.2013
Letos roztoči opravdu řádí. Zatímco tady v JČ to mám tak-nějak pod kontrolou, včera jsem dostal fotky mé výsadby révy na Moravě (Přerovsko) a málem mě ranila mrtvice. Listy jsou skoro sežrané hálčivcem. Protože zde nemohu efektivně zasahovat a... celý příspěvek >
Mšice na třešních, 30.5.2013
Já to přesně jako Mirek obnovuji 1 x, (max. 2 x za sezonu), lepí to furt stejně, dokonce i v dalším roce (nelze odstranit). Pouze jak na to sedají mouchy, mušky a různý hmyz, tak se to postupně zanáší a když je nalepených mrtvolek moc, mohou mravenci... celý příspěvek >
Hibernal, 29.5.2013
Omite je účinné až od teplot 18°C výše. Nevím jak u vás v okolí Brna, ale u nás bych zatím vhodné dny pro tuto aplikaci spočítal na prstech jedné ruky.
Prasklý kmen u třešně, 29.5.2013
Já se také trochu přiživím na pokusu vyvrátit zažitý mýtus o přímé škodlivosti lišejníků a mechů pro stromy. Dokonce jestli se nemýlím, někde v úvodu této diskuse se mihla i jakási zmínka o jejich parazitování (parazitování = přiživování se,... celý příspěvek >
Hibernal, 29.5.2013
Roztoče tam máte, to je tutovka. Možná hálčivec (zkadeření listů), možná sviluška (pavučinky), možná obé. Zajímalo by mne, s jakým prostředkem hodláte zasahovat? Prosím můžete upřesnit vaši pěstební lokalitu?
Jak na mravence v domácnosti?, 29.5.2013
Shodou okolností jsme v sobotu dopoledne zjistili výskyt malých, hnědo-černých mravenců v přízemí domu. Frekventovaná mravenčí dálnice vedla ze skuliny v podlaze nahoru po zdi někam za závěsnou skříňku. Podobné invaze se u nás... celý příspěvek >
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 27.5.2013
Já mám chycené jen některé letorosty rostoucí z koncových pupenů, ty totiž byly v době prvého postřiku mědí už částečně narašené. Letos jsem to termínově trochu "promáchnul". Zbývající boční pupeny byly ještě uzavřené a letorosty z nich... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika