Příspěvky uživatele - 192.99

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Řez švestky, 12.11.2015 Obsahuje fotku
Jětště jse ten snímek trochu vylepšil aby to bylo jako poučení jak to vypadat nemá. To není řez a s prominutím "amputace".
Řez švestky, 12.11.2015 Obsahuje fotku
Tak jsem si to otočil a zesvětlil a nevím co bych na řekl ale vůbec se mne to nelíbí.
Co je to za ptáka?, 12.11.2015
Co nepokazí nosatec lískový, to sklidí ořešník. Naprosto přemnožený a lísku pěstovat nemá cenu. Ohlašuje se "křikem". Ořechy ztrácí po cestě.
Založení ořechového sadu, 9.11.2015
Jsem ve stejné nadmořské výšce na Valašsku o ořechy jsou problém. Jenom některé odrůdy a ne každý rok. Buď zmrznou v květu nebo při dozrávání (zčernají a nedají se očistit).
Toptaste, 15.10.2015
Ze šlechtěných švestek roste už jenom jedna Valjevka a asi 2 Toptaste (habitus už vypadá špatně). Všechno mám podchycené na foto a byla u mne i rostlino -lékářská komise. Samozřejmě vedle rostoucí běžné švestky rodí skoro normálně akorát ta šarka.
Toptaste, 14.10.2015
Když u mne se objevila neznámé "něco", tak nejprve vyřídila Čačanskou, pak Stanley (později sázena jako náhrada), pak úplná katastrofa bylo JOJO, i Vajlevka je náchylná (už méně) a stejně je na tom i Toptaste. Stejná choroba vyřídila šeřík,... celý příspěvek >
Krtek - a je to, 12.10.2015
Mám stejný poznatek. Hryzci využívají chodeb od krtků.
Nájezdy hryzců = pletivo neúčinné, 6.10.2015
Hryzec je jak vodní, tak zemní a nemusí být vázán na vodu. Chytal jsem je do pastí. Kolmo odkopnout zeminu a nastavit kovovou sklopnou past jak na krysy. Bez návnady a se širokým plíškem. Pokud není nanýtovat. Musí to být umístěné tak aby rovnou z... celý příspěvek >
Podivně "rozpláclý" rozpraskaný kmen a větvě "zázračné" Jojo, 4.10.2015 Obsahuje fotku
Zde je vyfocené JOJO, když jsem jej ještě měl a porovnané s jinými
Podivně "rozpláclý" rozpraskaný kmen a větvě "zázračné" Jojo, 4.10.2015
Vysázel jsem 3 ks JOJO a bylo to mé největší zklamání v historii sadařství. Větve i pletivo odumírá. Už jsou pryč. Choroba pravděpodobně pseudonomas syringae. Sice asi 3 - 4 roky rodily ale i odumíraly.
Omylem posečené maliny, 4.10.2015
Jeden rok budete bez malin, jinak se nic neděje.
Určení jablka dle fota, 1.10.2015
Pěstoval jsem Dukát. Má dva význačné rysy. Je skoro jedlý už při česání a vydrží tak do dubna. Má dužinu krémové barvy.
Toptaste, 28.9.2015
Mne také odchází TOPTASTE a mám podezření, že choroba je jiná a to pseudonomas syringae.
Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 16.9.2015
Mohu dát zprávu z Valašska. Všechny sady v polích mají sice nějakého majitele ale už 30 let do nich nikdo nesahal a tak jsou to dožívající "trosky". V zahradách kolem domů jsou nové odrůdy kterým se vůbec nedaří a když už se daří, sklidí se do... celý příspěvek >
Poškodenie na jablku, 5.9.2015
Nemusí to být přímo nedostatek vápniku (v půdě) ale jenom "špatná fotosyntéza" u odrůd k tomu geneticky náchylných. Míval jsem to u Dukátu.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika