|
Pletivo na ochranu proti hrabošům, 22.3.2011 Dobrý večer. Zítra budu sázet tři stromečky do drátěných klecí. Vše nafotím a zde popíšu. Pletivo nebude vadit rozrůstajícím se kořínkům. Vemte si přírodu a v ní kolik je šutrů, skalních trhlinek a ty kořínky se tam nacpou i na placato a vše... celý příspěvek > |
 |
Pletivo na ochranu proti hrabošům, 19.3.2011  Dobrý večer. Mám na pozemku mnoho těchto potvor, že bych je mohl rozdávat. Proto jsem vytvořil "bedny" z králičího pletiva 100 x 100 x 30 cm.Tyto bedny- klece jsem sešil měděným zvonkovým drátkem a vsadil jsem je do vykopané jámy jenom 30... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 17.3.2011 Dobrý večer. Koncepce je nastíněna. Problém číslo jedna. Když seříznete smrky 3 -5 m nad zemí tak to bude vypadat hrůzostrašně. Likvidace pařezů - otravná práce.Uvažujte o tujích. Kácení takto vzrostlých smrků vyvolá tvrdý ohlas u ekologicky... celý příspěvek > |
 |
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 16.3.2011 Dobrý večer. Pane, ve vší úctě co tím sledujete? Tolik práce a vynaložených peněz. Za x roků se vám krásně rozjedou jabloně a vy je zacloníte ořešáky. Živý plot smrkový zastíněný ořechem se vám bude hrůzostrašně vytahovat za sluncem a nikdy to... celý příspěvek > |
 |
Je to mozne?, 9.3.2011 Pavle, se vším souhlasím až na to, že kosou se seče tráva u země.Jinak krásný hustý dobře opečovávaný zelený pažit je bezesporu krásný. Jestli se zatouláte 11. 7 2011 do Volar, potom se můžete na vlastní oči podívat jak se kosí tráva. V tomto termínu... celý příspěvek > |
 |
Je to mozne?, 8.3.2011 Ondro, já taky kosím kosou a je to paráda. Víte v čem mají motoráci problém? Jsou masírovaní reklamou - kosa se již nenosí. Tito lidé mají rádi hluk a pohodlí. Na druhou stranu mají dobře střižený zelený koberec - všechna čest. Další... celý příspěvek > |
 |
Číhání na jaro, 5.3.2011 Taky číhám na jaro. V noci - 10. Odvážel jsem sníh od chalupy k roďasům. Již je to tu - taje!!! Zdeněk |
 |
Hraboši a brambory, 4.3.2011 Dobrý večer. Proč by se prodražilo pěstování brambor nad pletivem? Když si spočítáte kolik času a enegie věnujete pěstování a v konečné fázi je sežerou ty potvory, potom zakoupení ochranného pletiva je sice drahé, ale je to investice na velice... celý příspěvek > |
 |
Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 26.2.2011  Dobrý večer. Takto chráním ovocné stromky proti okusu a předjarním sluníčkem. Na jaře se ty ohrádky složí a na podzim se znovu namontují. Je to otázka pár minut. Na zahradu mají volný přístup srnky. Jeleni se sem neodváží. Zdeněk |
 |
Hraboši a brambory, 26.2.2011  Dobrý večer. Taky o tom uvažuji, že natáhnu na zem pletivo a na to mulč a potom vlastní hlízy brambor. Dám návrh. Já to vyzkouším na Šumavě a vy u vás v těch 800m.n.m. Kde to je? Zajímalo by mě jestli pěstujete i ovocné stromy a jaké... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Číhání na jaro, 26.2.2011  U nás nekvete zatím nic, ale už taje. Zdeněk |
 |
Polievanie v zime, 26.2.2011 Jestli máte bonsaje tak zalévat, zalévat. Zdeněk |
 |
Podlaha ve skleníku - hlína nebo dlažba, 25.2.2011 Míšo, blahopřeji k novému skleníku. Když budete kopat základy tak veškerou hlínu dejte mimo budoucí prostor skleníku. Proč? Lépe se budou betonovat základy - více místa, čistý plac. Vykopanou hlínu rozdělte na dvě hromádky. V jedné... celý příspěvek > |
 |
Podlaha ve skleníku - hlína nebo dlažba, 25.2.2011 Ten foliák je opravdu dobrý. Kulaté květináče bych nahradil hranatýma nádobama, protože jsou lépe skladné a více se jich vejde na danou plochu. Melouny jsou skvělé. Zdeněk |
 |
Hraboši a brambory, 25.2.2011 Vynosy na hektar opravdu neznám, ale dá se to vypočítat. Jedna brambora vyprodukuje 5 až 8 velkých hlíz..To znamená, že se dostáváme k poměru 1 ku 5 / 1 ku 8. Nyní stačí vědět kolik tun se sází na 1 hektar a vynásobte to 5 nebo 8 a... celý příspěvek > |
 |