|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vyžrate puky na jabloni, 12.4.2017 Než vezmete postřikovač do ruky, zvažte, že květů nasazených na jabloni je v průměru 20 - 50x víc než je strom schopen unést ve formě plodů. Tedy jestli hmyz, který Vám vyžírá květní pupeny, skutečně škodí nebo Vám jen pomáhá s probírkou. Slyšel... celý příspěvek > |  | Kvitnú jablone, 10.4.2017 Jablone sú na začiatku kvitnutia, chcelo by to lepšie počasie, včely teraz nelietajú.
U n ás jsou jabloně teprve ve fázi myšího ouška, rouby se povětšinou ještě dají brát. Včel ale lítá poměrně dost, tedy na meruňky, ty jako jediné rozkvétají. |  |
|  | Koupě + výsadba nyní, 5.4.2017 Bez problémů. V tuto dobu je ideální doba na jarní výsadbu peckovin. |  | Maďarská višeň, nevím jak sestřihnout nový stromek, 5.4.2017 odstřihnout spodní výhony, teď když začínají rašit lístky?
Můžete teď, mlůžete klidně i později. Peckoviny nejlíp hojí řez v květu. |  | Černý a červený rybíz, a angrešt - jaká odrůda?, 5.4.2017 Určitě bych nevynechal černý Démon. Zraje ze všech jako první a dobře chutná. Z červených nedám dopustit na klasický Losan a z bílých mi nejvíc chutná Jantar |  | Mám ich nechať?, 5.4.2017 Já tam ty květy nechávám. Obvykle samy odpadnou. Pokud ne, odstraním ty dvě odkvetlé malé hruštičky, co zbyly. |  | Nádrž na vodu - zelený povlak na stěnách, 5.4.2017 Zelené řasy obsahují chlorofyl, tedy potřebují k růstu světlo. Když IBC zatemníte (obalením černou folií, nátěrem), voda bude čistá.
Existují vtokové filtry, většinou na proincipu šikmého síta, které propustí vodu do nádrže a větší... celý příspěvek > |  | Jaký je to stromek? (z pecky), 4.4.2017 Určitě jsou to semenáčky, mají děložní lístky. Nechte je povyrůst, pak se to pozná. |  | Rozkvétání slivoní, 4.4.2017 Viac by som sa potešil sýkorkám, ale pánboh zaplať aja za tie vrabce..
Vrabec potřebuje o pár mm širší vletový otvor než sýkory (a i mezi jednotlivými sýkorkami jsou rozdíly) Vrabec si umí otvor rozšířit. Otvor lze kvůli tomu udělat plechový. |  | Vyhlazení stromů hryzci, 4.4.2017 Teorie o vsáknutí tekutiny do půdy je taky mimo praxi? Já první bych byl rád, kdyby to fungovalo. Louh je levný, v draselné formě je to vlastně hnojivo a pro mou kyselou půdu dokonce přínosem. Zkusil jsem pálené vápno, je to taky zásada, pravda,... celý příspěvek > |  |
|  | Vyhlazení stromů hryzci, 4.4.2017 S hryzci je skutečně svízel.Obávám se, že to od nich okoukali i hraboši, protože voda je daleko a kořeny beztak ohryzané.
Dřív si hryzci vybírali typové podnože jabloní. Ty jsem vyměnil za semenáče, tak se naučili žrát i ty. Nejdřív... celý příspěvek > |  | Čím natřít lávku?, 4.4.2017 Ptal jsem se toho chytrého pána v Domě barev, co chodí mezi regály a radí bezradným nakupujícím. Ten mi říkal, že Karbolineum extra je dobrý nátěr, ale že se jedná v podstatě o tenkovrstvou lazuru - něco jako Luxol s biocidním přípravkem. I cena tomu... celý příspěvek > |  | Loni vysazená meruňka - střihnout nebo ne, 28.3.2017 Koupili jste dobře. Stromek je normální. |  | Jablone na skladovanie - doporucene odrody, 28.3.2017 Jako čtvrtou doporučuji Rozelu. |  | Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 22.3.2017 Souhlasím, že řez na vnitřní očko (DSŘ) u stromků s malými (20 cm) přírůstky není ideální, neboť růst spíš brzdí a odebírá delší výhon. Na druhé straně nezkracovat přírůstky proto, že jsou příliš krátké, bych se bál. Další přírůstek bude ještě kratší... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|