|
Příspěvky uživatele - 8.42
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Narušené kořeny, 10.10.2013 K tomu kůlovému kořeni - ten má, pokud jde o semenáč. Roubované ho nemívají. | | Zloutnuti travniku, 8.10.2013 Myslím, že to je spíš naopak, tam kde je trávník žlutější, se hnojivo nedostalo. Paradoxně může nastat větší problém s tím zeleným, protože dostal na zimu moc dusíku a může vymrznout. Ale neuděláte s tím nic. | |
| | Co teď se záhonem, 7.10.2013 Správně by se měly záhony točit po třech letech - první rok hnůj (na plodovou a košťálovou zeleninu), druhý rok případně povápnit (na kořenovou a listovou zeleninu), třetí rok nic (luskoviny). Na jaře se pak všechny "tratě" přihnojí třeba cereritem. | | Výsadba ovocných keřů, 4.10.2013 Vlastní kompost je vždycky nejlepší hnojivo, kupované substráty jsou někdy sázka do loterie. Viz některé diskuze o obsahu herbicidů. | | Výsadba ovocných keřů, 4.10.2013 Jestli nemáte kompost, tak ten substrát, ale určitě ne samotný, maximálně tak polovinu, spíše méně, podle kvality té vykopané zeminy. Zasaďte to o cca 10 cm hlouběji, než to rostlo ve školce a přihrňte kopečkem zeminy. Na jaře se pak rozhrnou a... celý příspěvek > | | Výsadba ovocných keřů, 4.10.2013 Jílovitá zemina sama o sobě zase taková tragédie není. Chce to ale udělat větší jámu, aby se nedržela voda u kořenů. Když budete pak přihnojovat kompostem nebo slepičinci, podaří se mu dobře. | | Výsadba ovocných keřů, 4.10.2013 Obecně platí, že bychom neměli stromkům do výsadbové jámy moc podstrojovat, protože pak nebudou kořeny ochotné prorůstat do okolní půdy a budou jako v květináči.
Hnůj je podle mě zbytečný. Obsahuje hodně dusíku, který se na dně jámy neuplatní,... celý příspěvek > | | Poradíte, co to máme na zahradě?, 2.10.2013 Druhý bude tavolník Douglasův, třetí je zákula | | Rajčata plodící brambory, 1.10.2013 Hm, tak když teď koukám na anglické stránky, kde se rostliny nabízí, tak to vypadá, že se jedná opravdu o roubovance. To mě zklamalo, čekal jsem křížence, když na tom makali 10 let. Mimochodem, cena jedné rostlinky je 15 liber.
| | Rajčata plodící brambory, 1.10.2013 Podívejte se na video. Je tam blbost v překladu, rostlina nevznikla roubováním, ale křížením.
| |
| | Česnek z hypermarketu k sázení?, 30.9.2013 Cituji ze stránek p. Kozáka:
Vzhledově jsou úplně stejné, rovněž je můžete stejně použít v kuchyni. Sadba však musí na rozdíl od konzumního česneku splňovat určité parametry týkající se hlavně zdravotního stavu. Já osobně vždy varuji před sázením... celý příspěvek > | | Poraďte co je to za škůdce - hryzec?, 26.9.2013 Myslel jsem si, že takhle velké chodbičky dělá spíš hryzec, nebo i hraboš? | | Rajčata - zhodnocení sezony 2013, 26.9.2013 Jak jsem slíbil, posílám fotky toho, co považuji za plíseň. Jsem o tom celkem přesvědčen.
| | Rajčata - zhodnocení sezony 2013, 23.9.2013 Trochu jsem to zjednodušil - sem tam napadne nějaký plod, který hned vyhodím a sem tam napadne nějaký stonek, ale naštěstí spíše na vrcholech, takže nemusím ničit vijany. Napadá taky ráda tu změť stonků na vijanech Ildi. Až zase něco objevím, pošlu... celý příspěvek > | | Sadba česneku, 23.9.2013 Není to nutná podmínka, ale je to prevence zamoření pozemku. Když se vám objeví háďátko nebo sklericiová hniloba, s česnekem na daném místě skončíte navždy. Když je česnek opravdu zdravý, stačí střídat záhony ob rok, lépe však po třech nebo čtyřech... celý příspěvek > | |
|
|
|
|