 |
Příspěvky uživatele - 71.126
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Destilační zařízení Keg, 27.9.2013 Dobrý den též, pokusím se o pár postřehů :
Vařák z KEGu není zrovna ideální pro pálení kvasu na slivovici a „kalvádosu“. Má horní otvor poměrně úzký, tipuji tak kolem10 – 16 cm. Jsou totiž „konstruovány na filtrovaný kvas (v Polsku na vodku a v USA... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj - sestrojení, 27.9.2013 To je jednoduché, dejte hrnec na sporák, naplňte ho vodou ze dvou třetin a zapalte hořáky. Když vám to ohřeje až kvaru či bude vařit, je to v pořádku; jinak musíte shánět jiný hořák (do 1000 Kč se dá koupit PB hořák o dostatečném výkonu). |  |
|  | Pálenka z kdoulí, 25.9.2013 Já bych ty kdoule "nastavil" jablkama, tak 1 : 1; to aroma by vám tam mělo zůstat a nebudete mít problém s "palírnou". |  | Destilační přístroj - sestrojení, 19.9.2013 Přečtěte si příspěvek na tomto vlákně : host - xxx.xxx.39.70 (?)
1.1.2010 12:21 a odkaz !!
|  | Kde sehnat malou pálenici, 18.9.2013 Proč až do Maďarska, když v Olomouci vám, to stejné zboží (stejná kubatura, stejný desing), prodá fi Adrenalin centrum. Leda, že by to na Vás, v tom |Maďarsku po koupi, nepráskli celníkům!! |  | Kde sehnat malou pálenici, 8.9.2013 Mě se na ni nelíbí, ten na pevno přidělaný, odlučovač metanolu. V praxi to je blbost, hlavně v rukou "nedouků" co pak spoléhají na ten krám a "pálí to jak s autogenem"... |  | Pálenka z černého bezu (koziček, bezinek), 3.9.2013 Proč je kupovat, tyto cukry dostanete i z řepného cukru povařením v kyselém prostředí (stačí i kyselina citronová, nebo trochu chlorovodíkové). Nehledě na to, že se vám i při tom kvašení samotná sacharoza rozštěpí na tyto dva základní cukry!! |  | Pálenka z černého bezu (koziček, bezinek), 2.9.2013 Celkový cukr u bezinek se uvádí mezi 5-9 % (Josef Pišl - Vyrábíme ušlechtilé destiláty, str. 144-146, stať věnovaná destilátu z černých bezinek, lze stáhnout po zadání do vyhledávače i z netu v PDF - velice doporučuji). Tam sice... celý příspěvek > |  | Legální prodej pálenky z pěstitelské pálenice, 29.8.2013 Při odběru destilátu podepisujete "papír" kde jste poučen o tom, že "destilát z pěstitelské pálenice" se nesmí prodávat!! Je to jedna ze zákonných podmínek pro provoz pěstitelské pálenice. |  | Prosím o rady - založení kvasu, 29.8.2013 K tomu bych měl jednu připomínku : v publikacích Průmyslová výroba lihovin, Grégr V., Uher J., SNTL Praha, 1964 a Výroba nápojů z ovoce, Uher J. a kol., SNTL Praha, 1977; bylo doporučováno, aby se kvas z renklód jednou vypálil (tehdy se provozovaly... celý příspěvek > |  |
|  | Jak hlídat ostružinový kvas, 20.8.2013 Nerad oponuji,
... možná jen ty s obsahem do 150 litrů; ty s 300 či 600 litrových, kterých v poslední době přibývá jak hub po dešti, tak tam se jen zašpiní dno!! Vozit 50 litrů přes půl republiky, no nevím...
|  | Ostružiny ve vodce, 20.8.2013 Vážený pane doktore,
co takhle to ovoce ještě jednou zalít vodou (ani nemusí být převařená) a ponechat to dalších cca 14 dní louhovat. Slijete sice poměrně slabou „šťávu“, kde alkohol bude kolem 10 – 12% (podle původně použité koncentrace alkoholu... celý příspěvek > |  | Jak hlídat ostružinový kvas, 20.8.2013 ... Mám nachystáno 50litrů kvasu... no na kvas z ostružin to je sice až moc, jenže takovéto množství vám vypálí snad jen v "domatíně". I ta nejmenší legální PP, má totiž "příjmový obsah" kolem 100 až 120 litrů minimálně!!
Já... celý příspěvek > |  | Pálení ovocných vín, 22.6.2013 Za ty peníze lze (tedy když se to umí) i doma zhotovit z měděného plechu, nebo z chem.skla, podstatně větší "kolonu" na destilaci.
Ale proti gustu...
|  | Nová pálenice, 3.6.2013 Nevím, zda se dá říci, že jste tu knihu "prostudoval", podle toho co jste napsal, tak pouze přečetl. Tento údaj je z kapitoly o vysokoprocentních záparách (kvasech) a za použití turbo kvasinek. Tyto kvasy jsou povoleny v Německu či Rakousku pro... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|