|
Hledám skalničku na jaře žlutě kvetoucí, 14.4.2012 Na zahrádce mi teď kvete orsej jarní... také dělá koberce (ale zatahuje) a je žlutý... Lída |
 |
Hledám skalničku na jaře žlutě kvetoucí, 14.4.2012  Zjara kvetoucí kobercová sluníčkově žlutá je Waldsteinia. Roste i ve stínu pod keři. Ale floxům se nepodobá. Lída |
 |
|
 |
Množení velkokvětých venkovních ibišků, 14.4.2012 Mám pocit, že tohle vlákno je zmotané... Dotaz zněl na venkovní velkokvětý ibišek, ale to je jak syrský, tak bahenní. To, že se jedná o bahenní, vyplynulo až později. Takže z některých odpovědí si tazatel nevybere, o kterém je řeč... Příště to chce... celý příspěvek > |
 |
Množení velkokvětých venkovních ibišků, 14.4.2012 Ale tohle vlákno je o ibišku BAHENNÍM! |
 |
Odborná literatura, 13.4.2012 Ten Kyncl je bezvadný, také doporučuji!! Lída |
 |
Dracena, 12.4.2012 Čerstvě přesazené kytky se nehnojí! |
 |
Jak se jmenuje tato rostlina?, 12.4.2012 To mléko z ní se NESMÍ dostat do očí! L. |
 |
Skalník plazivý, 12.4.2012 Nějakou trávu - třeba proso (Panicum virg.Squaw), červenolistou nebo tříbarevnou vajgélii, šedozelený ořechoplodec, zakrslá cypřišek Sungold (zlatý)... Lída |
 |
Co vysadit ke skalníku, 12.4.2012 Cokoliv, cose vám líbí. Já ho mám jako podrost na jednom záhoně s keři, trávami a trvalkami. Lída |
 |
Kmen stromu s kůrou v interiéru, 12.4.2012 Měla jsem epyfitní kmen léta v obýváku. Dole kovovou "krabici" s kusem navařené trubky, v trubce zasunutou silnou větev z nějaké zřejmě hrušně, co jsem našla, když ve městě likvidovali jednu zahradu. V krabici dole keramzit a kytky v květináčích,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je příčinou?, 12.4.2012 Namrzlé pupeny?? |
 |
Bílý povlak, 11.4.2012 Může to být i jakoby "zdřevnatění" staršího pletiva, většinou bývá kaktus dole i užší ("krček kaktusu"), je to pozůstatek toho, jak postupně rostl. Ta tužší dřevnatá část je odolnější proti vlhku a hnilobě, tak ych ho neřezala. Spíš se ten krček... celý příspěvek > |
 |
Voskovka, 11.4.2012 Buďte rád, že roste... Mně ty ostatní listy spíš připadají malé. Moje voskovka (nedávno jsem řízkovala) má listy 11cm dlouhé. Lída |
 |
Thuje smaragd - co jim chybí?, 11.4.2012 Ty větvičky už nezezelenají, ale keříky se určitě vzpamatují, tak zle na tom nejsou. Za dva roky se poškození větviček dostane dovnitř keře a nebude ani vidět :-)))
Smaragdy rostou dobře i u nás v písčité zemi - fakt stačí během... celý příspěvek > |
 |
Aku vhodnu rastlinu do piescitej, suchsej pody pod borovice?, 11.4.2012 Vřes... |
 |