|
vysoká canna, 8.4.2008 Také by mě zajímalo, co je to za cannu. Pěstuji ji už několik let (původně jsem si "uzobla" semena u sousedů) a dorůstá skutečně těch 2 metrů. Mám z ní celkem solidní živý plot. Je zelenolistá s jasně červeným květem. Oddenky jsou obrovské,... celý příspěvek > |
 |
označovacie štítky, 28.2.2008 Je možné objednat si je u fy Pasič - nabídka a adresa je na netu. |
 |
|
 |
Pivoňky - přesazení, 30.12.2007 Pivoňka paní Ilči je pravděpodobně (pokud není odněkud z ciziny) odrůda 'Bowl of Beauty'. Samozřejmě bez záruky, podobných "dvoubarevných" pivoněk je mnoho, patří k velmi oblíbeným a líbivým. Sama jsem zcela propadla těmto poloplným a... celý příspěvek > |
 |
jak se nejlépe zbavit pěťoura malokvětého?, 30.12.2007 Těžko. Pěťour je neskutečně vitální a má nechutnou schopnost růst a množit se kdekoliv. Dovede dokonce vyrůst na betoně do výšky necelých 10 cm a už vytváří semena! Jediné co pomáhá je nechat zamořený pozemek ladem a po nějakou dobu pravidelně... celý příspěvek > |
 |
Dosna - kana, 11.11.2007 Kany uskladňuji už spoustu let velmi jednoduchým způsobem - po vyrytí oklepu zem, ostříhám (zkrátím) výhony a kořeny a bez osychání vložím do pytle na odpadky, zasypu hoblovačkami a zavážu. Zřejmě vytvoří v hoblovačkách "tak akorát" vlhké... celý příspěvek > |
 |
Klívie s bílým květem, 25.10.2007  Obávám se, že budete shánět dlouho. Pokud se vám zadaří, podělte se o zdroj.
Přikládám obrázky z nabídky Dr.Keitha Hammetta z Nového Zélandu. |
 |
škumpa, 25.10.2007 To je snad zlý sen. Za zničení škumpy by se měla dávat medaile, každý to nedokáže. Zkuste si někde najít pojednání o invazivních plevelných rostlinách, které ohrožují nasi původní flóru. Tím se můžete bránit.
Ještě k ničení škumpy - osvědčil se mi... celý příspěvek > |
 |
Pěstování jehličnanů ze semen, 25.10.2007 Jehličnany vysévám běžně a s celkem slušnými výsledky. Zpočátku se mi také nedařilo, ale (teď mě asi profíci zatratí) přišla jsem na způsob, jak na to. Asi nejdůležitější je semena před výsevem pořádně namočit. S žádnou stratifikací se nenamáhám. Aby... celý příspěvek > |
 |
kuna vs kohout, 21.10.2007 Na kohouta bych nevsadila, možná ve dne na dvoře? V noci jsou slepice skutečně snadnou kořistí pro kunu, zlikvidovala nám jich i šest za noc.
Slýchala jsem, že kuna neloví doma, ale chodí k sousedům. Moc jsem tomu nevěřila - že by to tak... celý příspěvek > |
 |
Puškinie, 20.10.2007 Puškinie, a to jak původní bílo-modrou, tak i překrásnou bílou nabízí firma Lukon Bulbs z Lovčic. Adresa: Lukon Bulbs, 503 61 Lovčice 30
Objednací číslo:Y 5401 P.libanotica 1 ks 6,- 10 ks 50,- 10 ks... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Krtek - a je to - rekapitulace, 20.10.2007 Když už jsme u těch chráněných nebo nechráněných živočichů - závidím každému, kdo řeší jen přemnožené krtky. Měli jste někdy na zahradě rodinku křečků? Neskutečná devastace a nedozírné škody. Jednou jsem se v afektu vrhla do záhonu a holýma rukama... celý příspěvek > |
 |
Kosatec - kdy přesazovat a nároky, 20.10.2007 Máte pravdu. Kosatce patří bezesporu ke květinám, u nichž stoprocentně platí heslo, že "kytky kvetou ze zoufalství". Znamená to, že přílišná péče může být na škodu.
To se týká zvláště hnojení. Vzhledem k tomu, že valná většina přírodních i umělých... celý příspěvek > |
 |
Tráva v kompostu - pořád se lepí, 20.10.2007 Nezoufejte, přeházení dost pomůže. Horší je, že kompost je suchý - pak nezbývá, než občas prolít. A finta: při podzimním rytí zahrádky posbírat žížaly a zahrabat je do kompostu. Zaručeně to funguje. |
 |
Co je to za rostlinu?, 20.10.2007 Díky za radu, ale ani tam se nechytám. Prošla jsem kdejakou fotogalerii skalniček včetně zámořských, ale nic. To bude nějaká hrozná ptákovina a už předem se stydím, že jsem nepoznala něco zcela běžného. |
 |
Co do kombinace s levandulí - nejlépe žlutě kvetoucího?, 19.10.2007 Coreopsis byla první květina, která mě napadla nad titulkem Vašeho dotazu. Vřele doporučuji, kvete celé léto (ještě teď) a je nezničitelné. Při výsadbě průměrně silných sazeniček stačí vzdálenost cca 30 cm, aby již prvním rokem vytvořily souvislý... celý příspěvek > |
 |