|
Jakou mirabelku, 9.3.2013  Nemohu hodnotit v jakych podminkach vase Nancyska vyrustala.Ta ma Nancyska, ma podnoz myrobalan a desatym rokem jsem mohl vyfotit poradnou urodu.Rok pred tim dva kvety a jeste o rok drive, jeden plod.
Koupil jsem ji jako spicak, takze jsem si ji... celý příspěvek > |
 |
Zelená renglóda a Ontário, 9.3.2013 Tak pan Ivan z okenka hodnoti Ontario, jako chutnejsi nez zelenou.Coz jsem rad.Doufam, ze uhlidam letos sousedovy ovce a Ontario se mi rozroste a jednou i snad zaplodi. |
 |
|
 |
Jakou mirabelku, 9.3.2013 Pan MV..jak pisete zde, dava sve prakticke zkusenosti, takze pokud jim byla hodnocena kladne, tak vemte na to jed, ze to tak je.
Pokud nekdy se chci dozvedet pravdu o nejake odrude, tak si ji najdu a pokud neni zde u praktickych pestitelu, tak... celý příspěvek > |
 |
Jakou mirabelku, 9.3.2013 Mrabelka Nancys... vynikajici, chutove nezamenitelna a jedinecna.Bohuzel u mne prisla do plodnosti az po deseti letech a to jedoopravdy dlouha doba.Pokud bych nahodou o ni prisel, tak si ji uz neporidim.Prave pro jeji dlouhy nastup do plodnosti...... celý příspěvek > |
 |
Zelená renglóda a Ontário, 9.3.2013 Ale nerikejte mi, ze tady nikdo nemate Ontario... vsichni ho hodnotite jako nic moc, ale nikdo mi neni schopny rict jakou ma chut.Verim tomu, ze zelena je zelena... o tom zadna.Akorat opet vetsi nachylnost k sarce, takze proto jem zvolil... celý příspěvek > |
 |
Poskozena kura od srny, 8.3.2013 Tak to bylo v poslednim dile.a receptura je 4 dily jilu a jeden dil kravince.Bylo i prilozene foto a strom byl ok.A zafacovat facem na dva roky.
|
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 7.3.2013 Nez zacnete okyselovat pudu..udelejte si pudni rozbor... nebo aspon si zmerte pH a to zvladnete i Vy sam s trochou destilky a lakmusovym papirkem.Tech pricin muze byt vice.
Jeste jsem se chtel zeptat....mozna hloupa otazka,ale jak stale... celý příspěvek > |
 |
Poskozena kura od srny, 6.3.2013 Rad je mnoho, ale ne vzdy to vyjde.Stoji za to danou situaci vyhodnotit a zvolit budto zachranu ci novou sadbu.
V poradu co uvadi Podlaha, bylo doporuceno zamazat smesi kravince a jilu a zafacovat.Po dvou letech bylo vse ok.Ja tento dil nevidel,... celý příspěvek > |
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013 Podobny problem jsem mnel s nektarinkou.Bezproblemu odkvetla a plodila.Tretim rokem mi chytla kleotok v mistech mezi dvouletym a jednoletym drevem, ale v takove intenzite, ze stromek nebylo mozne jiz zachranit.Problem byl v pudnich podminkach.Jama... celý příspěvek > |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 6.3.2013 V tom mate stoprocentni pravdu. |
 |
|
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 5.3.2013 To hodnoceni odrud mne zaujalo prave pro univerzalnost Stanley.A kdyz se to tak secte, tak se dostaneme k tomu, ze kazda... skoro kazda... odruda ma pro nas nejaky ten prinos.Hanita pro mnohe z Vas perfektni, jakozto stolni odruda.Kdezto takova... celý příspěvek > |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 3.3.2013 Ted koukam na stare hodnoceni svestek vzhlem k zpracovani v potravinarskem prumyslu.Celkem mne zarazilo hodnoceni, tady dost zavrhovane odrudy, Cacanska nabolja.A naopak celkem velky propad Hanity.
Degustace povidel, sušených plodů a kompotů... celý příspěvek > |
 |
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 3.3.2013 Tak predpoved se zmenila na 11-13.3 na -7oC... tak se mi zda, ze ti meteorologove tam asi pijou.Chapu kdyz se spletou o 3-5 stupnu, ale z -20 na -7oC..to uz je moc.Ja tu pomalu ke stromum kopu parovod a ejhle, taka zmena..no aspon k... celý příspěvek > |
 |
Amers, 3.3.2013 No jdu ted cestou pokusu a omylu a musim vyzkouset i ruzne druhy podnozi.Tady u nas ma par lidi Stanley a par zavirovanych pravych svestek.Delat tady nejakou osvetu nema smysl.Ti kteri se tomu venovali jsou na pravde bozi, takze namam ani moznost... celý příspěvek > |
 |
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 3.3.2013 Misto Joja jsem teda vybral jinou odrudu a to Amers... na jeho vzniku se podilel Stanley, ale mnel by byt jeste vice urodnejsi, tak casem uvidime. |
 |