|
Gril Weber, 5.6.2012 jak dlouho nechá brikety "rozpalovat" v tom komínu? spousta lidí to uspěchá, to chce skutečně nechat je tam min. 20 minut, až je na nich bílý popílek
a když už je dáte do grilu, tak hlavně musíte regulovat vzduchové otvory, spoustě lidí se... celý příspěvek > |
 |
Mšice na melounech, 4.6.2012 Mirku, to já mám jiný problém. Jak jste poradil, ty melouny venku táhnu po síti. Nicméně jde to velmi velmi špatně, vůbec se jim nechce!
všechny výhony neomylně míří k zemi, nulová snaha proti např. okurkám či hrášku směrem nahoru nebo se vůbec... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mšice na melounech, 4.6.2012 mravenci vám tam nosí ty mšice a obhospodařují je |
 |
Jak nejlepe uskladnit redkvicky?, 2.6.2012 Mrkev je něco úplně jiného, taky roste několik měsíců a ne 3 týdny :)
Běžně se skladuje v lískách v navlhčeném písku nebo drcené kůře, a to ve velmi chladném sklepě.
A nebo i na záhoně:
Uřežeme... celý příspěvek > |
 |
Jak nejlepe uskladnit redkvicky?, 2.6.2012 očistit, opláchnout, šup do igeliťáku a do ledničky
tak 2-3-4 dny to vydrží, ale ten efekt čerstvě utržené ředkvičky je prostě v tahu :(
jak psal kolega, sít postupně! |
 |
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 1.6.2012 samozřejmě, v čem se vám to nezdá? dneska jsem si odpoledne utrhnul dalších 8 okurek a byly tam další nové květy
a ostatní potvrdí, ta chuť čerstvé okurky, to je prostě nádhera...
už se těším až na záhoně začnou plodit okurky Beit Alpha a... celý příspěvek > |
 |
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 1.6.2012 já letos stříkal Discusem Zlatý fík dvakrát a před asi 3 dny POTŘETÍ, nečekaně se na pár kuličkách objevilo padlí, takže okamžitý zákrok
ještě že jsem zvyklý každé 2-3 dny důkladně prozkoumat všechny plodiny, hlavně na jaře!
letos jsem... celý příspěvek > |
 |
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 1.6.2012  první roubované okurky již leží v žaludku, Saladin a Minisprint F1
v tuhle chvíli je na 2+2 sazenicích nasazeno takových 40-50 plodů
nemůžu si pomoct, ale okurka ve skleníku to je vážně povinnost, nic neudělá tolik radosti v tak dlouhém... celý příspěvek > |
 |
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 1.6.2012 Dithane na padlí ale nezabírá to byl absolutně zbytečný postřik
použijte Discus |
 |
Nezdravý vzhled paprik, 1.6.2012  přikládám fotky paprik co vysadil tchán, byly koupené v zahradnictví kde jsou již delší dobu na sluníčku atd... a měly by jako sazenice být 100% v pořádku, sám jsem od nich nějaké sazenice měl a bez problémů
tohle mu udělaly ty papriky za asi 2-3... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plody pod útokem obaleče, 1.6.2012  tohle je to, co jsem našel na plodech já
omlouvám se za kvalitu, mobilem foceno :(
co to tedy je? |
 |
Plody pod útokem obaleče, 31.5.2012 já to Reldanem dneska stříknul, tak uvidíme, mělo by to zabrat |
 |
Plody pod útokem obaleče, 30.5.2012 můžete prosím doporučit nějaký larvicid? dobrý byl Oleoekol, ten snad už skončil
nemohu najít zda mají larvicidní účínky i Mospilan, Calypso či Reldan, tyhle mívám vždy v zásobě |
 |
Mšice na melounech, 28.5.2012 letos už mám svilušku postupně snad všude... aktuálně dva truhlíky plné bazalky doma za oknem |
 |
Loni Lignohumát letos Mykorhiza, 28.5.2012 Pořád něco nového, kdo to má pořád zkoumat? Má už někdo praktickou zkušenost?
Mykorhizní symbióza je vzájemně prospěšný vztah mezi kořeny rostlin a některými půdními houbami.
Vytvořená mykorhíza umožňuje:
zvýšený obsah... celý příspěvek > |
 |