|
Rajče Principe Borghese, 25.9.2013 Nezbyli žádná rajčata usušená v sušárně. Jinak zbyli rajčata zavěšená v kůlně (zatím všechna) a také nějaká sklizená ještě v pondělí- mám je na pohovce v chatě. Jednu rostlinu jsem ještě nelikvidoval.
Nevím co tím myslíte, že chápete význam měho... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ze středozemí, 24.9.2013  Tak jsem ta rajčata v červnu zasadil do kbelíků, jenže jsem si je neoznačil a teď nevím které je které (viz. obrázek 1). Rajčata pěkně rostla (s minimální zálivkou jednou za dva dny) a už jsem si myslel, že sklidím pěknou úrodu zralých. Ale před... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče Principe Borghese, 24.9.2013  Usušené Principe Borghese bylo vynikající. Všechno jsem snědl na posezení. Na obrázku není pole s hrachem nebo fazolí, ale pole s rajčaty Principe Borghese. Takhle nějak je budu příští rok pěstovat.
... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - zhodnocení sezony 2013, 23.9.2013  Dobrá zpráva, podle některých předpovědí má být celý říjen teplo, teploty i nad dvacet stupňů. Moje rajčata přežila čtrnáctidenní mokro a chladno v relativně dobré kondici (jen ztráty praskáním byly opravdu velké) a tak se u mne likvidace porostů... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 21.9.2013 Jistě zajímavé informace (přečetl jsem všechno), ale mně jde o dlouhodobé uchování rajčete Principe Borghese v čerstvém stavu. Pochopitelně je důležité kontrolovat chuť v prvidelných intervalech, jestli se nějak mění ev. ji provnávat se stejnými... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - zhodnocení sezony 2013, 18.9.2013  Jak jsem psal v předchozím příspěvku u cherry rajčat, způsobilo nadměrné množství vody praskání a následně zahnívání, kvašení atd. řady odrůd v mé zahradě (Kosmonaut Volkov o Stupickém ani nemluvě). Velkým překvapením pro mne byla včera sklizená... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 18.9.2013  U nás jako všude v ČR v této době často prší. Včera jsem byl na zahradě pro rajčata a musím přiznat, že se situace zejména s cherry rajčaty podstatně změnila. Philova, Philovita, Sweetie 90% popraskaná, nepoužitelná. Pollicino a Finik Oranževyj také... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 17.9.2013 Mám dojem, že jste tam dával tu fotku Vy. Myslím si, že to ale bylo španělské rajče Ramallet.
Mr Big |
 |
Rajče Principe Borghese, 17.9.2013 Díky za odkazy na obrázky. Pochopitelně tam žádnou plíseň nevidím. Kdyby tam nějaká byla tak do týdne Vám z těch rajčat zbydou pouze semena. To je přirozený proces rozmnožování rajčat, dužnina zkvasí, semena se oddělí od gelu a po usušení je můžete... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 16.9.2013 Plesnivé jsem na internetu neviděl. Můžete dát odkaz?
Mr Big |
 |
|
 |
Rajče Principe Borghese, 16.9.2013  Také letos pokračuji s pokusem udržet rajčata Principe Borghese v čerstvém stavu do zimy. Vypěstovaná rajčata mají lepší kvalitu než ta loňská (silnější stěna) a také jejich chuť se mně zdá podstatně lepší. Mám je zavěšeny v kůlně na nářadí, prozatím... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 14.9.2013  Mně letos chutnaly Ananas, Beefmaster VFN F1 a Cuor di Bue.
Mr Big |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 13.9.2013 Ano, Carolyn Male je starší dáma, která o rajčatech dost ví.
Mr Big |
 |
Pěstování brokolice, 11.9.2013 Pro podzimní pěstování se vysévá brokolice koncem června, sazenice se vysazují nejpozději do konce července. Vysévat teď brokolici je bezpředmětné.
Mr Big |
 |
Jak nejlépe nechat dozrát sklizená rajčata?, 10.9.2013 Ale o mě tady vůbec nejde. Mně pochopitelně chutnají, jinak bych o tom nepsal. Důležité je aby chutnaly té paní, co se ptá.
Mr Big |
 |