|
Co s posbíranými slimáky?, 31.5.2010 Slepice se slimáků nedotknou. |
 |
Odrůdy meruněk, 31.5.2010 Vyberte si nějakou z Vašeho zahradnictví, nebo ovocné školky. Sám jsem třeba velmi překvapen s Dariny, slušně se jeví Pinkot.
Martin |
 |
|
 |
Špendlíky, 31.5.2010 Jste ve špatné sekci... Snad jen stručně, výborné je kombinovat černý rybíz z angreštem... |
 |
Olamovat květy jabloně na podzim zasazené?, 30.5.2010 Mohl by to být květopas jabloňový. Na postřik je však již pozdě.
Martin |
 |
Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami, 30.5.2010 Zvláštní, vědci říkají, že planeta se otepluje a pouze jediný bezvýznamný politik z malé země říká pravý opak... že by měl tento politik pravdu?
Martin |
 |
Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami, 30.5.2010 Asi tak Mirku, nám tady na severní moravě pršelo měsíc v kuse (kromě pátku a soboty), dneska se počasí vrátilo do standartu a přišly dvě bouřky... To co nezhnilo v zemi (moje rajčata...) tak zdecimovali slimáci... Rajčata jsem opětovně podsadil a... celý příspěvek > |
 |
Kompost - co do něj, 24.5.2010 To si ale trochu pletete kompostování s tlením. Čerstvá tráva, prolétá konvou vody a zakrytá igelitem - to se Vám zajisté zapaří. A smrdět to bude jako bolavá noha. S čerstvě posekanou trávou v kompostu je trochu problém, doporučuji proložit vrstvou... celý příspěvek > |
 |
Pestovani korunky, 24.5.2010 Keře bych se nesnažil předělávat na stromek řezem, obávám se, že ze zlatého deště stromek neuděláte. Oporu bych sundal, až když stromek dostatečně zesílí.
Martin |
 |
Stavba udírny s grilem svépomocí, 24.5.2010 Já budu zděnou udírnu (je ve výstavbě...) vykládat dřevěnými palubkami zevnitř. Samosebou pouze udící komoru.
Martin |
 |
Je toto moniliový úžeh?, 23.5.2010 Jasně, ve spojitosti s lidským neštěstím moravských povodní je to prkotina, o tom žádná. Sazenice rajčat jsem dneska dostal od známých, stromy SNAD stříknu zítra...
Martin |
 |
|
 |
Je toto moniliový úžeh?, 23.5.2010 Dneska jsem se po delší době, zapříčiněné nepřetržitým deštěm, dostal na zahradu a pohled na ní je špatný. Stromy meruňěk odolaly zatím monilióze ve dřevě, ale dvoucentimetrové plůdky jsou postiženy až hanba. A když koukám na oblohu, tak nemá cenu... celý příspěvek > |
 |
Terasa ze zamkove dlazby - bily povlak, 22.5.2010 To vypadá, jako vyplavovaní soli z betonové dlažby, případně z podsypu. Nepoužili řemeslníci na podsyp ocelářskou strusku místo kameniva?
Martin |
 |
Jak důstojně vylepšit slivovici, 18.5.2010 A vykvasí veškerý med? 50l medu na 150l švestek mi připadá strašně moc. To je nějakých 70kg medu. Myslím, že by stačilo přidat pouze desetinu medu a výsledek by byl stejný (co do množství destilátu, to do chuti).
Martin |
 |
Jak důstojně vylepšit slivovici, 18.5.2010 ...150 litrů trnek a 50 litrů medu...
To jste se trošku upsal, ne?
Martin |
 |
Nejatraktivnější stromy, 16.5.2010 Něco na tom bude, sám taky tůje nemusím. Ale je to každého věc. |
 |