|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 12.6.2015 Letos byla pvní vlna taková rozcouraná a počet ulovených obalečů byl menší, než jiné roky. Uvidíme, co na to druhá vlna. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 11.6.2015 Takový sad je vlastně uzavřené společenství. K Vám létají i obaleči ze širokého neošetřovaného okolí. Tím se zkušenost s pesticidem zřeďuje. |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 11.6.2015 Když dodržíte OL, tak to nevadí. Calypso a Mospilan jsou velmi podobné (neonikotinoidy) a mají se použít kvůli vzniku rezistence jen 2x za seónu (buď Calypso 2x nebo Mospilan 2x, nebo Calypso 1x a Mospilan 1x). Ale na dvou stromech si rezistenci... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 10.6.2015 Stříknul jsem dnes Integrem. Podle mého lapače a AMETu pro okolí HK začíná líhnutí. Sem tam se objevuje strupovitost na listech, tak jsem přidal Mythos. Tím fungicidní ochranu končím. Ještě 1 - 2 postřiky na konci července proti druhé vlně obaleče a... celý příspěvek > |  | Jahododový džem, zabudli sme preklopit sklenice naspat, 10.6.2015 Gelfix má konzervaci nebo hodně cukru (ten 1:1). Kazit se to nebude. |  | Jahody, 9.6.2015 Já bych řekl, že fytoftorová hniloba, možná i roztočík. |  | Vadnutí větviček jabloně, 9.6.2015 Vypadá to jako spála růžovitých. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 9.6.2015 Calypsem se dá stříkat už hned po vrcholu vlny. Vajíčko si musíte zvětšit. Já mám torzo dětské optické stavebnice. Mísení zelené skalice s Calypsem asi nebude odzkoušené, nedělal bych to. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 8.6.2015 Já jsem našel dvě a myslím, že byla ve stádiu červený prstenec. Podle lapače by to tak mohlo být. Lapač se mně asi o 5 dnů "předbíhá" ve srovnání se SET pro HK (tyto dny teprve kladení). Larvicidem bych měl podle lapače stříkat cca 11.6. |  | Neznámý plevel rychle vytlačuje trávník, 7.6.2015 Úrazník. V posledních letech ho máme všude, ale v trávníku zatím ne. Je i v květináčích v myrtě, palmách... |  |
|  | Málo třešní, 7.6.2015 Nemusí být opylené. Třešně jsou většinou cizosprašné a ještě ne každá odrůda je pro opylení vhodná. Já jsem takhle musel zlikvidovat Kordii, i když v okolí je aspoň 10 jiných třešní. A pořídil jsem Stellu, která je samosprašná. |  | Červivost, 7.6.2015 Stellu jsem předevčírem stříknul Calypsem... |  | Prosím o určení keře, 7.6.2015 Weigelia. |  | Da sa Stomp pouzit aj po vzideni rastlin?, 4.6.2015 Jahody by šly, ale až po sklizni.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 4.6.2015 Ještě je čas. Mám vypozorováno, že je to až ke konci květu bezu (Calypso, Mospilan, Reldan). |  |
 |
|
|
|