 |
Příspěvky uživatele - 102.7
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Auralia, 17.12.2011 Auralia je jablko zajímavé chuti - trochu připomíná hrušku. Ano, plody jsou drobnější, fádněji žluté. Ke strupovitosti sice není rezistentní, ale ani mimořádně náchylná. Není to jablko na prodej, ale potěší. |  | Jak naložit maso na uzení, 17.12.2011 Růžová barva láku je normální. Alarmujíící je, pokud by se lák kalil, pěnil, zapáchal. |  |
|  | Seříznutý špičák, 11.12.2011 . Třícentimetrové přírůstky nejsou způsobeny nesprávným zastřižením, nýbrž špatným ujmutím (slabé či poškozené kořeny, kvalita půdy, sucho,...) Dobře ujmutý stromek vytvoří větší přírůstky i bez řezu.
Je úplně jedno, jestli se... celý příspěvek > |  | Krasokver zluty nebo ananasova reneta?, 11.12.2011 Podle plodů to může být Krasokvět, možná i něco jiného. Na Ananasovou renetu bych netipoval. Plody Ananasové jsou poměrně malé.s mají typické černé tečkování Co je ale hlavní. Ananasová reneta netvoří tak velké koruny. Stromy rychle stárnou,... celý příspěvek > |  | MM 106, 4.12.2011 Ono jde totiž o to, že odstraněním hnijící nekrotické kůry kambia a dřeva neodstraníme příčinu, která k hnilobě (rakovině, nekróze) vedla. Tedy špatné stanoviště, hladina spodní vody, těžká půda, přemokření, časté mrazy, atd. Pokud se jedná o... celý příspěvek > |  | Sušení jablek, 4.12.2011 Zrejme ani p.doktor poriadne nevie, na čom suší, alebo mieša pojmy s dojmami. Najprv radí sušiť "na radiátorech topení" a potom sa prizná, že suší na "akumulačních kamnech
Jestli Vás to, pane Paĺo uklidní, přes týden pobývám v místnostech s... celý příspěvek > |  | Nové slivoně v Zahrádkáři 11/2011, 4.12.2011 Co mi v popisu hodně chybí - čím se liší nová Horňácká durancie od té staré všude rozšířené. |  | Sušení jablek, 4.12.2011 Na radiátoru samozřejmě nemám položené přímo kousky jablek - asi by popadaly nebo se přilepily k radiátoru, nýbrž mělké plechy. Ne kvůli tomu, aby nenasály prach, ale z praktických důvodů - jablka se loupou, pokrájejí a narovnají na plech na stole a... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2011, 26.11.2011 Kdyby šlo na Domácích šveskách u šarky o pár stroupků, nikdo by to neřešil. Při silném tlaku choroby jsou plody často nekonzumovatelné.
K příspěvku pana Paĺa - tak jako si ne vždy myslím to stejné jako on, tady jeho slova podepisuji.... celý příspěvek > |  | Spencer, 26.11.2011 Nemyslím to peiorativně. MacIntosh a někteří jeho kříženci mají aroma typické právě pro tyto odrůdy. Je podobné některým vůním v kosmetice. Lobo taky, i když méně. |  |
|  | Lze moštovat jablka napadená strupovitostí?, 26.11.2011 Strupatá jablka jsou poživatelná stejně jako zdravá. V západních zemích jsou dokonce prodávána jako biojablka, tedy dražší.Nezávadný je rovněž mošt. |  | Spencer, 26.11.2011 Spencera jsem před lety přerouboval. Nelze říci, že by to bylo špatné jablko. Chuť byla velmi příjemná - jen v dobrých letech samozřejmě, skladovatelnost opravdu dlouhá. Harmonická chuť se ale nepodobala ani parfémovanému MacIntoshi ani... celý příspěvek > |  | Švestky v sezóně 2011, 26.11.2011 Šlechtitelům ale nejde o to, najít švestku, která bude mít větší plodnost, lepší chuť, sladkost či aroma než Domácí. To není třeba, ve všech rysech je prakticky dokonalá. Hledá se náhrada odolná proti šarce.A jak to zatím vypadá, najde-li se... celý příspěvek > |  | Domácí šunka, 26.11.2011 Jestli maso zabalíte do mikrotenu, to nemá na suchost šunky žádný vliv. Je to spíš způsobeno hodně plnou nádobou a pružinou stlačenou příliš napevno, takže tlakem šťávu z masa vytlačí.
Řešením je menší napjetí pružiny. To může ovšem... celý příspěvek > |  | Podzimní řez nově zasazených slivoní, 17.11.2011 "stromky jsou ve stádiu hybernace- nejsou mrtvé", to znamená že dýchají.
Jako absolvent MZLU pane Kafko, jistě víte, že "dýcháním" se rozumí systém oxidoredukčních reakcí, při nichž se z organických látek (většinou energeticky... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|