|
Účinnost štěrbinového filtru, 20.3.2012 Mohl bych poprosit nekoho o srovnani nerez / plastoveho sterbinoveho filtru? Je to pouze v trvanlivosti? nebo i vetsi ucinnost atd. Cenovy rozdil je obrovsky.
Dekuji
Pavel
|
|
Spuštění filtrace - 2012, 16.3.2012 Ja mam zatim porad ve vortexu zamrzlych 600l vody :-)) a nechce se ji potvore - snad ted teple pocasi tomu pomuze. |
|
|
|
Problémy s filtrací a prosba o radu zkušenějších, 1.3.2012 Mrknete tady - mam to lehce podobne :-)
Tzn. na melcine byla na kacirek zahloubeny prostor a rostly teren se pak zvedal a vytvoril tak prirozenou zabranu proti sesouvani kacirku - navi jsou tam pak kameny - ale ty jsou spis na zakryti toho... celý příspěvek > |
|
Vyplavaly ryby k hladině v zimě, 19.2.2012 Ja sem koukal ze ryby si smejdili pod ledem i v tom nejvetsim mrazu co byl (jeseni a perlini) |
|
Zamrzání jezírka, 6.2.2012 To s tou vodou to se musim teda podivat jak na tom jsem ja - o vikendu jsem to prave sledoval jak tam poskakuje hejno sykorek, stehliku a zvonku a napaji se. Mam hladinu 120m2, tak by to asi chtelo delsi dopousteni, uvidim. |
|
Zamrzání jezírka, 6.2.2012 Tady jsou tedy teploty jen -15 a pres den tak -7/10 a vzduchovaci motorek 2w funguje perfektne - hadicka bez kaminku je tak 20cm hluboko a dela okolo sebe otvor tak 0,5m2.
Jinak mne ale mrazy pomerne znervoznuji co se tyce lekninu - sloupec... celý příspěvek > |
|
EPDM folie, 5.8.2011 No abych to vysvetlil ze steny nadrze dovnitr trci zabetonovana KG trubka 110mm a tu musim bud nejak oblepit folii nebo prave pouzit nejakou tu tvarovku s limcem nebo to co uvadite vy, ale to jak to pouzit mne napada jedine tak ze priruba bude u zdi... celý příspěvek > |
|
EPDM folie, 5.8.2011 asi ano ale neni mne moc jasne jak se to pouziva - to uchyceni folie ano.
KG trubka se natre lepidlem a pak se to na ni nasune?
Diky |
|
Neprospívající rostliny, 31.7.2011 Je to pomerne zajimava problematika, taky mne to stve, na startu jezirka jsem vysadil cca 50-60 druhu rostlin od kazdeho tak 3-4 exemplare a za tri roky zustalo tak 10 druhu. Sitiny - tem se dari velice dobre, nejaky druh orobince, rakosy, par druhu... celý příspěvek > |
|
Domácí výroba filtrace - návod (plánek), 13.7.2011 No spis sem ho nechal prez zimu venku, hlavni vliv degradace spatruji v uv. |
|
|
|
Co je révě?, 10.7.2011 Chtel bych se take pripojit s prosbou o radu - co je reve - nejspis se jedna o vicero druhu napadeni.
Co jsem tak procital tak by se mohlo jednat o : nedostatek zeleza - halcivce revoveho a to posledni tedy nevim.
Co myslite vy a jak ted... celý příspěvek > |
|
Tekuta folie, 7.7.2011 no ta bitumenova urcena do jezirek - ma atest na pitnou vodu, cementopolymerova aspon ta co jsem zkoumal - jedna z nejprodavanejsich/nejbeznejsich ma atest na pitnou vodu take, takze tady v tom bych problem nevidel. |
|
Vodní žížaly?, 29.6.2011 Jo nalezou tam kdyz prsi a vydrzi celkem dlouho nazivu - rybari by mohli vypravet. |
|
Doma dělané filtrace, 8.5.2011 presne tak inspiroval jsem se u filtru budget - viz priloha. Fungovalo to velice dobre.
Zavitova tyc, na ni pomoci matek vymezeny kus polystyrenu - diky tomu to slo zareguovat a pod trubkou take pomoci matic umistena zatka z kg tubky.
Tzn.... celý příspěvek > |
|
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 28.4.2011 Tak sem koupil stejny difuzor, jine vzduchovadlo - 70l a vysledek je zhruba stejny i na melcine v minimalni hloubce vali bublinky jen cca z horni poloviny valce. Prekvapilo mne jak jsou bubliny velke - ocekaval sem neco jak u akvarka z kaminku :-) a... celý příspěvek > |
|