|
Kdy použít bofix?, 19.4.2011 Já bych nejdřív postříkal a tak nejdřív za 10 dnů posekal. Je sucho, tak to moc nevyroste. Účinek bofixu se pozná podle změny barvy a kroucení listů. Nevím ale, jestli se přeslička bofixu nevysměje. Tam bych to vzal hustěji. Mě ji tady zlikvidoval až... celý příspěvek > |
 |
Jeseter vs. kočka, 18.4.2011 To je sice dobré, ale jeseter je poměrně dlouhá ryba (i jeseter malý) a dost ho vysiluje, když se musí neustále něčemu vyhýbat. Podle mě by se v tomto stísněném jezírku trápil. |
 |
|
 |
Želva v bazénku, 18.4.2011 Na výkyvy teplot se hodí želví sauna. Já jsem ji pro ty naše vyrobil z makrolonu. Hned se tam naučily chodit. |
 |
Jeseter vs. kočka, 18.4.2011 Radši ne. Je to malé a úzké. K takovýmhle jezírkům se zřídkakdy dělají filtrace kvůli nepoměru ceny, vůči nákladům na jezírko a voda je tím pádem průhledná jen nanejvýš tak do poloviny. Jeseter je ryba, za kterou jen vyhodíte peníze a vůbec ji... celý příspěvek > |
 |
Jaký drtič větví, 18.4.2011  Tak jsem se v tom dneska povrtal, trochu poštelovat a výsledek se dostavil. Nahrál jsem postupně 2 videa. Jedno před a druhé po utažení. Porovnat to můžete tady a tady. Pro plynulý provoz s různými průměry mokrého dřeva asi stačí mít to přitažené, na... celý příspěvek > |
 |
Želví jezírko - Škrovád, 18.4.2011  Nové želví jezírko je už nějaký čas v plném provozu a v současnosti má 25 obrněných obyvatel. Ve velkém jezírku zůstávají už jen 4 klapavky pyžmové. |
 |
Jaky prumer potrubi pro zavlahu napojenou na 3/4" vodomer, 18.4.2011 Jaký máte v řádu tlak? Měřil jste ho?
Třeba my ho tu máme asi 5.5 atm. a to nám doma docela mrví pákovky. Musel jsem to zredukovat na 3 atm. a je to akorát. Kdyby byl u Vás tlak, jako máme my, asi by to bylo vydatné dost. Jen byste měl správně... celý příspěvek > |
 |
Želva v jezírku, 18.4.2011  Dobrý den. Není to sice dotaz na mě, ale jestli chcete, nějaké fotky jsem dal sem. Třeba se Vám to jako další inspirace hodí.
Nevím, jaké kočky se Vám kolem pohybují, ale ty běžné se normální vodní želvy docela bojej. Maličkou by asi sežraly, ale... celý příspěvek > |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 18.4.2011  Tak už je to tam. Vzhledem k tomu, jaký tlak vytváří kompresor se nejvíc bublinek tvoří ve 120 cm hloubce. Myslím, že i cesta bublinek je dost dlouhá a poměrně razantní, protože se na hladině dělá viditelný kopec z vody. Trochu jsem pokusoval,... celý příspěvek > |
 |
Jeseter vs. kočka, 18.4.2011 Jeseter není neopatrný, je to blbec. A ještě větší, než doufáte. Jestli si myslíte, že nejezdí k hladině, tak si někdy v noci vemte silnou baterku, posaďte se k jezírku a uvidíte ten jeseteří šrumec. Pak se zamyslete nad vytrvalostí kočky v čekání na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou sekačku na členitou, svažitou zahradu, 18.4.2011 Nezapomeňte se zaměřit i na parametr možností náklonu sekačky. Tyto motory mají jednoduché mazání a spoléhá se na to, že se jezdí po rovině, nebo jen v mírném svahu. Jestli s ní budete jezdit ralye, nebo srosscountry, tak by se totiž mohlo stát, že... celý příspěvek > |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 15.4.2011 Spíš ne, než ano. Mě se do vody z čerpadla stejné kubatury, ale průměru trubky 50mm, podařilo dostat jen pár bublinek a průtok se o dost snížil. Podle mě na to musí být výkonnější čerpadlo s vyšším tlakem, které se s potřebným zúžením ve venturiho... celý příspěvek > |
 |
Deska na barový pult pod pergolou, 15.4.2011 Dřevo je dřevo. Pořádná fošna z tvrdého dřeva je sice trochu dražší, ale vyleštěná pásovou bruskou se snadno udržuje teakovým olejem, který zvýrazní jeho přirozenou krásu. |
 |
Čím svítíte v pergole?, 15.4.2011 Co takhle použít LED technologii a nějaký gelový akumulátor? |
 |
Tlak pro závlahu, 14.4.2011 Já sice používám trysky mikrozávlahy od gardeny, ale s dostatečným počtem pokreju co chci. Ona 180° tryska má dostřik kolem 3m a za 10 minut zaleje vidatně. Mělo by se do nich asi pouštět míň tlaku, ale já tam cpu skoro 5 atmosfér. Mám to... celý příspěvek > |
 |