|
Vetrolam, 17.3.2011 Tento víkend jsem větrolam nasázel na severozápadní straně zahrady, také u nás odtud fouká. Vysadil jsem japonské topoly, tak by z toho mělo být i trochu dřeva. |
 |
Jak velký skleník, 17.3.2011 To záleží na počtu keříků jednotlivých rostlin. Pokud bych dal do skleníku jeden jediný keřík révy vinné, asi bych nešel do menšího rozměru než cca 2,5x4m
Při zemi by se vešlo pár paprik a než se réva rozroste, tak i nějaké to rajče. |
 |
|
 |
Japonsky topol, 14.3.2011 Není až tak důležitá teplota vzduchu, ale teplota zeminy kolem zasazeného řízku by měla být alespoň plus 5C. A to jsem s rezervou naměřil přes víkend. |
 |
Pěstování révy v 19. století, 13.3.2011 V souladu se zákonem c. 121/2000 Sb. (autorský zákon) mohou být nekteré dokumenty zobrazeny pouze v prostorách Národní knihovny CR. Kopii techto dokumentu lze získat použitím formuláre pro objednání papírové kopie. |
 |
Japonsky topol, 11.3.2011 Myslíte že má smysl namáčet řízky do stimulátoru? Chystám se sázet topoly na dost suchý pozemek a rád bych co nejvíce urychlil zakořeňování, dokud je půda po zimě vlhká. Dnes jsem měřil teplotu zeminy a v hloubce dvaceti centimetrů je plus 4C, pomalu... celý příspěvek > |
 |
Pěstování révy v 19. století, 11.3.2011 Také děkuji za velmi zajímavý tip, knihu už jsem si stáhl a těším se na napínavé čtení.
Mimochodem, přátelé, dnes odpoledne mi první keř révy začal plakat. Sice je to o týden později než vloni, ale jaro je tu!!! |
 |
Stavba sklípku na všechno, 10.3.2011 Pokud nemáte problém s vodou, je lepší celý sklep pod zemí. Své zkušenosti jsem napsal do té původní diskuze. Proč v ní nepokračujete a zakládáte další vlákno? |
 |
Roubování, 10.3.2011 pro hosta 175.105... s roubováním do hlohu zkušenosti mám. Kdouli sice na zahradě nemám, ale mám kdoulovec - bohužel neznám slovenské jméno. Myslíte, že by byla šance na uchycení hrušky na kdoulovci? |
 |
Několik roubovacích rad do začátku, 9.3.2011 Pár kousků jsem zkusil anglickou kopulací, ale jinak klasickou kopulací. Je to nejjednodušší a spolehlivé. |
 |
Roční zaštěpená meruňka - řez?, 8.3.2011 Bonzaj z meruňky mě nějak neoslovuje, strom se má česat ze žebříku |
 |
|
 |
Skleníky Tobiáš - zkušenosti, spokojenost?, 8.3.2011 Našel jsem si fotky M32 a vypadá to, že si jsou ty konstrukce velice podobné. Automatické otvírače oken, skla a jejich uchycení jsou stejné. Plechové díly vypadají proti Tobiášovi dost odlehčené - ale třeba jsou ze silnějšího plechu, nevím. To... celý příspěvek > |
 |
Roční zaštěpená meruňka - řez?, 8.3.2011  Pokud by se řezem neredukovalo množství narostlého dřeva, asi by opravdu bylo nutné kůl nechat několik roků. Ale rozumným řezem se namáhání sníží a zároveň se vytvoří základ korunky. Úroda v prvních letech po přeroubování nemůže být... celý příspěvek > |
 |
Jak prořezat, 8.3.2011 V každém případě se slivoně řežou až při rašení nebo v době květu. Ale nejdříve si odpovězte na otázky, zda ty stromy kvetou a mají dobré plody. Pokud jsou obě odpovědi kladné, tak bych nic neřezal. Pokud kvetou a nerodí, je třeba řešit proč tomu tak... celý příspěvek > |
 |
Roční zaštěpená meruňka - řez?, 8.3.2011  A tady je stejný stromek v listopadu 2010. |
 |
Roční zaštěpená meruňka - řez?, 8.3.2011  Také jsem zde v diskuzi podpořil variantu ponechat jen jeden výhon.
Pro ilustraci přikládám dvě fotky myrobalánu přeroubovaného na meruňku - je vidět rychlost, se kterou si příroda poradí i s velkými ranami po roubování. |
 |