|
Bofix, 24.8.2010 Jak píši ve výše uvedeném příspěvku, tak i v obdobných příspěvcích na podobné téma, neměl jsem v minulosti s tímto problémy. V letošním roce jsem vysel a následně rozesadil několik desítek sazenic paprik a rajčat. První várku směsi koupeného... celý příspěvek > |
 |
Bofix, 24.8.2010  Kompostovat se může, ale s kompostem by se mělo zacházet uváženě a samozřejmě by měl být řádně promíchán. Pokud je totiž v kompostu vyšší procento ošetřené trávy Bofixem, Lontrelem nebo speciálním hnojivem s herbicidní složkou k ošetření távníků (na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stříhání meruněk a broskvoní, 5.8.2010 Kdy, anebo ve kterém měsíci se stříhají meruňky?? |
 |
Jak často sekat fotbalové hřiště, 2.7.2010 Tak často, aby výška trávníku splňovala regule pro soutěžní fotbalové zápasy. |
 |
Má smysl sekat trávník, když je sucho?, 2.7.2010 I v sušším období, dle intenzity růstu trávníku a jeho způsobu využití, by se sekat mělo, ale na výšku cca 4 - 5 cm, ne níže. A s tím zaléváním to přehánět nemusíte, stačí 2 x týdně po 15 - 20 l/m2. A možná zaprší nebo po těch vedrech přijde... celý příspěvek > |
 |
Cesnak, nerobi mu dobre vlhko, 2.7.2010  Mě roste česnek, jak z vody. Podzim mokrý, zima mokrá, jaro vlhké a během měsíce května se nepřetržitě koupal, ale vypadá to, že naštěstí neshnil. Listy mu sice začínají žloutnout, pár ponechaných květních stvolů se začíná napřimovat (Harnaš asi o... celý příspěvek > |
 |
Jak vypadají Vaše brambory?, 2.7.2010  Mám strach se pod kopec podívat.
Po deštivých velikonocích jsem brambory sadil 7. a 8. dubna (asi o týden později než obvykle) do vlhčí, ale ne mokré půdy. Od 9. do 13. dubna opět pršelo a denní teploty okolo 8 až 10 °C. Dne 29. dubna jsem... celý příspěvek > |
 |
Choroba na rajčetech, 2.7.2010 Díky za názor. Ještě doplňuji: z důvodu zaplavené zahrady jsem 25. května zasadil několik sazenic do kbelíků a zbytek sazenic jsem zasázel do volné půdy na zahradě 5. června. Do kbelíků i do vyhloubených jamek na zahradě jsem používal namíchanou... celý příspěvek > |
 |
Choroba na rajčetech, 1.7.2010  Co je to prosím za anomálii u sazenic rajčat (viz. foto)? V předjaří jsem vysel pár semínek odrůdy IDYL a pár semínek STUPICKÉ RANÉ. U obou odrůd se po přepikýrování zabrzdil růst, rostliny se začaly kroutit (kudrnatit) a na vrcholcích se udělaly... celý příspěvek > |
 |
Mlada třešen odchází, 10.6.2010 Asi moc vody a málo vzduchu v půdě. Též se mě u třešně projevuje zcvrkávání, červenání a opadávání plodů. Strom mám na nezatravněném pozemku, ve výběhu u slepic. Půda je tam doslova ubytá jak beton. Teť po obeschnutí zkusím strom obsypat pískem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prasklina kůry na třešni - 70 cm, 10.6.2010 A co paní Katarína a pan Pavel? Jak vypadají jejich třešně po ošetření praskliny? Docela by mě to zajímalo. |
 |
Jakou elektrickou sekačku, 10.6.2010 7 (sedm) řádků pod Vaším diskuzzním příspěvkem či spíše jen dotazem je diskuze s názvem Výběr elektrické zahradní sekačky, tak si to pročtěte. Nedivím se, že proto nikdo nereaguje. |
 |
Brouci na kmínu, 10.6.2010 Pravděpodobně je to KNĚŽICE PÁSKOVANÁ, je asi 100 mm dlouhá, červeno až oranžovo - černě pruhovaná, lelibě voní (ochrana proti predátorům), dosti často se vyskytuje na rozkvetlých mrkvovitých rostlinách. Chemickou ochranou a ochrannými lhůtami u... celý příspěvek > |
 |
Hnojiva na trávník s obsahem herbicidů a kompostování trávy, 3.6.2010 Pane Vysloužil, není řeč jen o kompostování a zkrmování po ošetření Bofixem, ale i po ošetření Travinem. Právě u tohoto přípravku jsem upozornil na vyšší bdělost při používání kompostu pod lilkovité rostliny, popřípadě na dodržování ochranné lhůty... celý příspěvek > |
 |
Mravenci v trávníku, 2.6.2010 Měl jsem větší část zahrady pod vodou a část silně podmáčenou a mravenci jsou tam pořád. Asi měli skafandry. Je pravda, že asi 2 týdny jsem bojoval s mravenci v bytě. Našli prostě někde skulinku a už se stěhovali do suchoučka a teplíčka. Bojoval jsem... celý příspěvek > |
 |