|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pieris, 26.10.2009 To má teprve poupátka, kvete až na jaře :-)) |  | Neznámá višeň, 26.10.2009 Ta vaše višeň - mohla by to být Morellenfeuer?? Na tu vzpomínám já... Také zákrsek, také tmavá a větší... také ji měl táta. Zlikvidovala ji vichřice. Lída |  |
|  | Lopatkovec - hnědnutí květů, 25.10.2009 Spathiphyllum není náročné. Chce spíš polostín, stálou teplotu a vlhkost vzduchu. Květy někdy kytkám po přemístění odcházejí, to může být i tím. Ale 1x týdně zálivka je na lopatkovec málo, navíc je pro něj dobré postavit ho na kamínky v podmisce,... celý příspěvek > |  | Usychání špiček Draceny, 25.10.2009 Podle fotky i popisu péče má moc mokro. Mám doma už letité dracény, také občas nějaký starý list uschne, ale snesou spíš přeschnutí než přelití, ono někdy moc péče (i když se snažíte dělat kytičkám dobře) škodí. Osobně dracény zalévám, když mají zem... celý příspěvek > |  | Mám je zalít, 25.10.2009 NE, DO VODY NE!! Jestli jste dostala kaktus bez kořenů (odnož, řízek ap), nechte ho ležet třeba na parapetu, dokud se mu nezačnou ukazovat "čekací kořínky" - prostě malé náznaky kořínků. Pak ho posaďte na mírně vlhkou zeminu do květináče... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 25.10.2009 Pustorylů je spousta, od výšky 1m do 3m, jednoduché i plnokvěté (málo voní nebo nevoní až na Philadelphus "Virginal", který má květy až 5cm velké, poloplné, sině voní a dorůstá cca 2m). Namátkou: Belle Etoile 2m, Bouqet Blanc 1,5m,... celý příspěvek > |  | Brambořík, 24.10.2009 Mě někdy odešly všechny lístečky, hlíza "zatáhla"- období odpočinku (to pak doporučují přesazení), ale za nějaký den vám zas vyrazí nové... L. |  | Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 24.10.2009 Paní Bohunko, jestli jste mívala ráda Jonathan, tak můžete zkusit také rezistent Jonalord, je voňavý a plody jsou velké, plodí bohatě. Lída |  | Mečíky - jak správně zazimovat?, 23.10.2009 Když budete dávat víc vrstev na sebe, je dobré mezi vrstvy položit list novin - jednak je mezi nimi víc vzduchu, jednak od případně špatné hlízy se nenakazí tolik okolo. L. |  | Jehličnan, 23.10.2009  Dobrý den, mohla by to být Thuja occidentalis Snow Tip, odpovídala by tvarově, měli ji u nás i v nabídkách "konifery mix" obchoďáky. Druhá možnost je Chamaecyparis pisifera Snow, ale to bývá spíše dole širší kužel. Zkusím přiložit oba příslušné... celý příspěvek > |  |
|  | Prosim o nazev roslinky, 23.10.2009  Tak mi to nedalo a šla jsem googlovat. Je to dracéna compacta, zůstává po celý život kompaktní (našla jsem i foto) a hlavně - je odolná, ale nesnáší přímé slunce, spíš polostín. Tak proto se jí líbí v koupelně i v teráriu, a proto dceři na okně... celý příspěvek > |  | Ke staré chalupě pod okna, 23.10.2009 Ještě mě napadl dneska ráno jeden keř - "americký šeřík" - motýlí keř - komule - Buddleia davidii. Odpovídal by jak šířkou, tak výškou. Krásně kvete v různých barvách, dost dlouho, slétají se na něj... celý příspěvek > |  | Mečíky - jak správně zazimovat?, 22.10.2009 Pro PP: listy se vylamují hned při sklizni. Podle nových poznatků je dokázáno, že i z ponechaného kousku se mohou choroby přestěhovat na hlízu. Jinak souhlas. Prosychání hlíz trvá asi 3 týdny při pokojové teplotě.... celý příspěvek > |  | Růže k altánu, 22.10.2009 Jenom malá poznámka - pokud máte růži na plném slunci, opadají květy brzo každé (zvlášť když je tak ke 30°C). |  | Poškození cibulek mečíků při sklizni, 22.10.2009 Pokud budete příště místo kroucení listy vylamovat, nepoškodíte střed. Do dlaně jedné ruky cibuli tak, že prsty držíte slupky cibule až u listů, druhou chytit listy a ohnout dolů a nahoru - a jsou pryč. Osvědčilo se mi to víc. Lída |  |
 |
|
|
|