Příspěvky uživatele - 82.223

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Trativod za řadovým domem, 15.7.2010
Koupil jsem řadoví dům ve městě a za do meme mám na zahradě trativod ka všechny řadoví domy mají svedeny deštovou vodu.Když hodně prší tak se mi na zahradě udělá jezero.Barák zamnou si do trativodu svedl veškerý odpad a mám obavu že přerušil trativod... celý příspěvek >
Višeň - plody s černými tečkami a deformací, 16.6.2010
Pokud v plodech najdete červa a byla by to pilatka, tak příští rok, podobně jako u švestek, pří dokvétání a plikovat insekticid a za asi 10 dní zopakovat.
Baycor 25 WP, 16.6.2010
S azolovými fungicidy pracuji více než 2Olet.  Baycor je na trhu o něco déle. Za ta léta člověk byl nucen absolvovat bezpočet seminářů a školení, kde zástupci nejrůznějších chemických koncernů  " vymývali" člověku mozek výkladem o... celý příspěvek >
Šarka na Čačanské lepotici, 16.6.2010 Obsahuje fotku
Zde jsou fotografie mé Valjevky. Je to docela smutný pohled na ten stromek. Podobné příznaky se začínají projejovat i na čtyřletém vřeteni Herman. A reakce na příspěvek p. Boštičky. Které odrůdy vlastně pěstovat???
Mšice - invaze, 15.6.2010
Mšice sají na koncích letorostů, kde je nejvíce šťávy. I ze staré větve přeci vyrůstá letorost. Pokud jsou konce větévek silně napadené, je lépe ho odstřihnout, případně odstranit celou větvičku. Do konce léta dorostou další. A následně potom... celý příspěvek >
Šarka na Čačanské lepotici, 15.6.2010
Tohle šarka je. Prosím, Rony, jestli můžete dát foto vaší postižené Valjevky. Já jsem tu svou odpoledne prohlížel a jsem na 95% přesvědčený, že na listech je šarka. Já nefotím, musel bych případně požádat vnuka.
Dirované listy, 15.6.2010
Suchá skvrnitos listů peckovin. Je to houbová choroba. Stříkat asi 2-3 týdny po odkvětu fungicem a po 1O až 14 dnech 2x opakovat.
Hniloba plodů, 15.6.2010
Pravděpodobně jde o monliovou hnilobu. Ošetřovat na začátku květu (Horizon, Talent, Teldor, Sporgon, Rovral- už nebude v prodeji). Potom asi 2-3 týdny před sklizní Horizonem nebo Talentem.
Višeň - plody s černými tečkami a deformací, 15.6.2010
Na zobonosku by pomohl některý insekticid (Calypso, Mospilan ale i Reldan).  A co takhle pilatka? Našla jste v plůdku červa? Jsou na zemi plůdky s takovýmito otvory?
Baycor 25 WP, 15.6.2010
Bohužel, s tou systémovostí nemáte úplně pravdu. Systémové fungicidy jsou rozváděny především akropetálně (směrem vzhůru) a ty lepší i bazipetálně (aby se účinná látka nehromadila ve špičkách listů a " nepálila").
Šarka na Čačanské lepotici, 14.6.2010
Lepotici jsem měl asi 2O let. Nikdy jsem na ní projevy šarky nezaznamenal. Zato asi 6 letá Valjevka se mi nezdá. Loni měla část plodů nechutných, nechtělo se jim dozrát a nešly od pecky. Úroda byla bohatá, ale asi čtvrtina až třetina plodů byla takto... celý příspěvek >
Baycor 25 WP, 14.6.2010
Asi by nějaký účinek měl. Ale raději to nezkoušejte, už kvůli ochranné lhůtě. A je to také zbytečné, když na plíseň okurkovou existuje celá řada dostupných a ověřených fungicidů.
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 13.6.2010
Ano, díky, vím to. Třeba velkopěstitelé, aby ušetřili, používvají síru třeba až ke konci června a aplikaci provádějí za určitých podmínek.
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 13.6.2010
Ještě doplnění. Takovýto lapák jsem kdysi používal v kukuřici k signalizaci náletu zavíječe. Jen feromon byl zřejmě jiný, to už nevím. No a po provedených odpočtech následovala v stanoveném termínu letecká aplikace Integra.
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 13.6.2010
Reldan tam dávám kvůli dospělcm obaleče, ale zejména proti mšicím a stříkal jsem tak i stromky, které ještě nerodí. Mšice byly téměř na všech. A je důležité proti mšicím ošetřovat na začátku napadení, než vytvoří velké kolonie - zejména u mladých... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika