|
Příspěvky uživatele - 191.35
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obaleč jablečný - červivost, 9.6.2007 V nižších polohách se už líhne první generace obaleče jablečného, jinde to bude za pár dnů /Calypso, Mospilan, Sumithion, Zolone, Decis, Reldan/. |  | mšice, 9.6.2007 Vynikající je Mospilan a na pár kytek stačí spray, který si dolijete vodou až v čas potřeby. Hlavně působí taky dlouho, cca 10-14 dnů. |  |
|  | plíseň na jahodách, 4.6.2007 Kent má velké modrozelené listi, ale keře jsou řídké. Našel jsem, že není vhodný do vysýchavých půd a má rád zálivku. Elsanta je taková nižší a má letos spoustu malých jahůdek. Dokonce je poznat, kde se sázela z druhého platónku. Půlka záhonu je... celý příspěvek > |  | třešně po celou sezónu, 4.6.2007 Dobrý den, koupil jsem předloni Stellu, je prý samosprašná. Třeba Cordia kvetla a nic moc nikdy neměla, i když má v okolí plno kamarádek. Vypadá, že bude opravdu pozdní. Co vy na to? Dík |  | Slimáci, 2.6.2007 A ještě jsem zapomněl, slimáci a suchomilky /mají domeček/ kupodivu zbožňují afrikány. Největší paseku dělají právě v nich a klíčících okurkách. Plzáka portugalského jsem našel jen jednouho. |  | Slimáci, 2.6.2007 Opravdu se mi pomohl Vanish pelety. Vydrží i désť. Nasype se kolem záhonů, do stinných koutů atd. Nesmí se sypat na hromádky, lehce posypat na plochu. |  | plíseň na jahodách, 2.6.2007 Elsanta, pokud má vhodné podmínky /a to je sázka do loterie/, tak je výborná. Mně se neosvědčila vůbec. Výborně se jeví Kent. Ten se s ní nedá srovnávat. Proti plísni šedé se už nesmí používat Euparen multi, jeden půdní metabolit se při úpravě vody... celý příspěvek > |  | Černý střed květu jahodníku, 31.5.2007 Je to od mrazu. Na jaře to je často, aniž si to uvědomíte. Je to otázka chvíle brzy ráno, když je příhodné počasí /jasno, fouká od východu..../, ani si to neuvědomíte. Mrzne jen několik cm nad zemí a jen místy. Nemáte zahradz v kotlině, kam proudí... celý příspěvek > |  | anglické růže, 25.5.2007 Jen pro zajímavost. V Častolovicích v zámecké zahradě má paní hraběnka Sternbergová anglické růže. Je to příjemný výlet. |  | Krtek - a je to, 22.5.2007 Funguje to. Ale krtci dělají krtince hlavně až na podzim. |  |
|  | Réva omrzla, 20.5.2007 Dobře! |  | Réva omrzla, 18.5.2007 Ach, nééé. Mrzne. V přízemní vrstvě je minus 3 stupně. Na domě +2. ve 4 hodiny ráno 18.5. Kropím a kropím i rajčata. Krásně to namrzá na fólii na pařeništi. Uvidím, co bude! Mrzne skutečně jen do 10-20 cm nad zemí a ještě ne celoplošně.... celý příspěvek > |  | Kadeřavost, co s ní?, 17.5.2007 Vypadalo to, že to bude méně, ale asi to nebude tak růžové. Stříkal jsem už od ledna 4x, ve "správných" termínech a vším možným. No nevím, nevím. Spíš houba teprve čeka na teplé dny - začátek června. |  | Schnoucí konce větviček, 17.5.2007 Mně náhle uvadla loni vysazená meruňka, měla jen lár lístků. Myslím, že je po ní, ale třeba vyrazí něco z nižších spících oček. |  | chtěla bych poradit, 17.5.2007 Vanish pelety zabírají docela dobře. slimáci rádi všechno, i afrikány. V pařeništi zničili veškerou sadbu zeleniny i květin kromě rajčat. |  |
 |
|
|
|