![](/obrazky/bod.gif) |
Příspěvky uživatele - 129.96
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
![](/obrazky/bod.gif) |
Vzdálenost tůjí při výsadbě, 24.11.2009 Podle některých diskutérů mám asi špatný vkus. Je mi líto, ale tůje mi připadá krásná a do živého plotu ideální.
Živé ploty z listnáčů jsou také hezké. Ale napodzim je třeba si vyhrnout rukávy a hrabat listí. A když to shrabete, tak je Vám... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Co s tzv. dekou, 24.11.2009![](/obrazky/ikonky/hvezdicka_zluta.gif) Po dokvašení zůstává v sudu tzv. Deka, která je popsána ve všech příručkách s tím, že před odvozem do pálenice se má odstranit. Prosím o názor a informaci, jestli je tím myšlen jen opravdu tenký půlcentimetrový povrch, který je hnědý... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) |
| ![](/obrazky/bod.gif) | Drevo na údenie, 23.11.2009 Konečně příspěvek se zásadní informací. Přesně tak, jak píšete. Mám zkušenost s různým dřevem. Ale vždy musí být tvrdé a dokonale suché. Bez problémů jsou i ovocné stromy (švestky, jabloně apod.), a klidně s kůrou. Ale vždy absolutně suché, jinak... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Houby v trávníku, 18.11.2009 Před dvěma lety se mi stalo totéž a další rok v místech, kde houby byly se trávníku nedařilo. Někde byla i holá místa. Tak jsem je letos systematicky sbíral a likvidoval. | ![](/obrazky/bod.gif) | Destilační přístroj, 12.11.2009 Kvasinky prokvášejí právě ten cukr, takže není žádný rozdíl mezi cukrem z ovoce a cukrem z řepy. všechny ostatní věci a hlavně vůně nevytváří cukr.
Žádné ovoce nemůže být tak sladké, aby ho neprokvasily divoké kvasinky. Hlubokoprokvášející kvasinky... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Kalvados ako na to?, 12.11.2009 Kvašením rozdrcených jablek se získá jabkovice s výraznějším podílem metanolu (slupky).
Nepravý Calvados se děla kvašením jablečného moštu na jablečné víno.
Pravý Calvados je ze speciálního druhu jablek a moštu z nich a stařením v sudech. | ![](/obrazky/bod.gif) | Domácí pálení už nebude trestný čin, 11.11.2009 Samozřejmě, že v pálenici musí provozovatel zaplatit všechen líh, který vyrobí. Protože by mohl neevidovaný líh prodávat bez daně.
On vlastně ten líh tomu, kdo přivezl kvas, prodá jako firma. V tomto případě se jedná o podnikání v oblasti... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Domácí pálení už nebude trestný čin, 11.11.2009 Možná, že se pletu, ale domnívám se, že daně se platí z lihu prodaného nebo dodaného, nikoli vyrobeného.
Proto se ptám. Vlastnit domácí zařízení nebude trestné. Domácí výroba nebude trestný čin. Není li to tedy zakázáno, je to povoleno.... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Domácí pálení už nebude trestný čin, 10.11.2009![](/obrazky/ikonky/hvezdicka_zluta.gif) Z novely trestního zákoníku, který začne platit 1.1.2010 vypadl trestný čin zjednodušeně řečeno "domácí výroby alkoholu" a "vlastnění zařízení".
V různých komentářích se už hovoří pouze o přestupku. Nevíte někdo o jaký... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Pokazil jsem kvas?, 22.10.2009 Břečkou, která se rozkvasila, není třeba míchat. To obstarává kysličník uhličitý. Míchá se jen v případě, že se nerozkvasila a přidáváme zákvas, nebo už dokváší a přidáváme cukr. | ![](/obrazky/bod.gif) |
| ![](/obrazky/bod.gif) | Slivovice - kvas, 22.10.2009 Muškám se sice říká octomilky, ale s ještě větší vervou se vrhají do čerstvě destilovaného lihu s koncentrací 80%, ve kterém žádný ocet není. Samozřejmě hned zahynou.
Mušky jdou na sladké, ale problém je, že dokáží kvas infikovat hnilobou a plísní,... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Destilační přístroj, 21.10.2009 Taková vyhláška neexistuje a doma se destilovat alkohol z kvasu nesmí. Do konce roku 2009 to je trestný čin, od roku 2010 to bude daňový přestupek. | ![](/obrazky/bod.gif) | Slivovice - kvas, 21.10.2009 Cukr se v ČR do kvasu z hlediska zákonů přidávet nesmí.
Ale pokud se smíříte s porušováním zákona, tak přídavkem cukru v přiměřené míře do kvasu zvýšíte výtěžek (z 1g cukru získáte v ideálním případě 1,5 ml alkoholu) a zároveň zvýšíte... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Slivovice - kvas, 21.10.2009 Kromě výše uvedené mojí reakce, Vás upozorním na publikaci Domácí výroba lihovin - autorky: Malleová, Schmicklová. Tato publikace vyšla v českém překladu v roce 2004. Publikace je jednak zajímavá tím, že autorky jsou ženy. U nás se ženy pokud vím ve... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) | Slivovice - kvas, 21.10.2009 Ano, správně. Mnoho aromatických látek se destiluje ke konci procesu. A je-li jich v kvasu více (díky vyluhování větší koncentrací alkoholu v kvasu), přejde jich i více do konečného destilátu. Uvědomte si, že použitím speciálních kvasinek lze docílit... celý příspěvek > | ![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
|