|
Pozná někdo tuto rostlinu?, 17.9.2009 černýš hajní je léčivá rostlina na oční neduhy, zánět spojivek atd užívá se stejně jako světlík lékařský a patří také do společné čeledi krtičníkovitých bylinář Vladimír z Litovle |
 |
Reznutí thují od kmínku, 17.9.2009 Paní Lído, nerad polemizuji s Vašimi názory, ale tady je třeba. Vše, co se čerstvě vysazuje a je to z dřevin se zásadně hnojí. Již dlouhé roky používám tabletová hnojiva našeho výrobce, které uvolňují živiny po dobu dvou let. Je to velmi důležité pro... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahodník na netkané textilii, 17.9.2009 Pane Skálo, ne pro každého je Vámi uváděný obnos mnoho. A navíc mohou mít do zahradnického centra daleko, takže by případná cesta přišla na mnohem víc, než byl nákup textilie v uvedeném obchodě. Jsem přesvědčený o tom, že paní Dana jistě věděla, co... celý příspěvek > |
 |
Zakrslá jabloň, 16.9.2009 Dobrý den. Pokud to správně chápu, tak ten zahradník, co Vám realizoval okrasnou zahradu se nemá k vysazení ovocných dřevin? Máte tam napsané slovo nemám. Jestli je to tak jak píšu, tak rozhodně dělá dobře, protože ovocné dřeviny budou ještě měsíc v... celý příspěvek > |
 |
Zná někdo název tohoto keře?, 15.9.2009 Dobrý den Amálie. Je to Caryopteris x clandonensis, neboli ořechokřídlec clandonský. Rád jej sázím, modré barvy je v přírodě málo. Na jaře silně seříznout, kvete na nových výhonech. Pohodu přeje Stanislaw |
 |
Velkopavlovická meruňka - špatný řez?, 14.9.2009 Dobrý den. Teď není žádný důvod k řezu. Je září, tak ať má stromek klid do zimy. Řez udělat v době květu příští jaro. Sázet meruňku kousek od domu není špatná věc, jen je třeba znát pravidla řezu a ohýbání letorostů v případě takového přísného... celý příspěvek > |
 |
Jojo doba zrání, 14.9.2009 Dobrý den. Hanitu už zřejmě mohu hodnotit, mám ji tuším 7 roků. Žiju na Hané, kde velmi trpí dírkovitostí listů. Už bych ji nesázel. V letošním roce ale perfektně zaplodila a plody jsou chuťově výborné. Je to žlutomasá švestka kvalitní chuti. Co se... celý příspěvek > |
 |
Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 14.9.2009 Dobrý den. Jak krásně řekli v jednom nádherném filmu dva herci:"Jak primitivní, ale jak účinné!" Stanislaw |
 |
Jojo doba zrání, 13.9.2009 Nějak jen tuším, že Jojo bude na myrobalánu. Já si nic neroubuji ani neočkuji, je to pro mne ztráta času. Loni jsem vyazoval dalších 125 stromů a všechno koupené. Proti monilióze jsem letos stříkal 2x, protože mám taky nějaké meruňky a proti loňskému... celý příspěvek > |
 |
Podnož pro hrušeň, 13.9.2009 Pane Mičurinec, zákrsek či čtvrtkmen je označení pro výšku kmene od kořenového krčku k rozvětvení. Není to označení pro zakrslý nebo bujný růst. Hrušeň se množí na hrušňovém semenáči, popřípadě na kdouli. Obojí má své výhody, případně i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jojo doba zrání, 13.9.2009 Dobrý den. Mám švestkový sad ve stejné nadmořské výšce jako Vy a tato odrůda ještě není zralá. Odhaduji tak za 14 dní. Letos trpí dírkovitosti listů poměrně silně a mírně moniliózou. Stanislaw |
 |
Ruj vlasatá, 9.9.2009 Dobrý den. Pan Josef Vám zřejmě napíše, ale za sebe uvedu, že případné komule jsou nesrovnatelně náročnější, než vysazená Ruj. Ale u Kladna to bude všechno v pohodě, máte tam tepla dost. Snese dost sucho. Vítr nevadí, spíš ku prospěchu. Všechno v... celý příspěvek > |
 |
Řízkování malin, 9.9.2009 Dobrý den. Ve světě kombajny na sklizeň malin samozřejmě existují. Pracují na principu setřásání uzrálých plodů, podobně jako u rybízu a spousty dalších druhů ovoce. Podmínkou sklizně je porost vedený v úzkém řádku. Stanislaw |
 |
Přísavník, 9.9.2009 Dobrý den. Jestli dovolíte, trošku to upřesním. Nedá se jednoznačně napsat, který je vhodnější. Vámi uvedený první přísavník, správně loubinec pětilistý má kultivar "Engelmanii, který má přísavné destičky a velmi pevně se na zdi přichytí.... celý příspěvek > |
 |
Strom pro stín, 7.9.2009 Dobrý den. Pokud opravdu chcete vědět co si o tom myslím já, tak ať si paní pozve někoho, kdo se v tomto vyzná a ten ji poradí jistě dobře. Z jejich řádků jsem nevyčetl mnoho o stanovišti. Čímž mám na mysli nejen půdní podmínky, ale i okolí.... celý příspěvek > |
 |